Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Stoom maakt grondig schoon

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Stoom maakt grondig schoon

Foto: DiBo

Nu het coronavirus (Covid-19) zich over de hele wereld verspreidt is een grondige en hygiënische schoonmaak meer dan ooit van belang.

Het virus wordt overgedragen van mens op mens via kleine druppeltjes die de lucht in gelanceerd worden als een besmet persoon hoest of niest. Deze druppels kunnen op een andere persoon terechtkomen en deze besmetten, maar ze kunnen ook op een oppervlak belanden. Wanneer iemand dan met het besmette oppervlak in contact komt en vervolgens zijn of haar gezicht aanraakt, kan ook die persoon het virus oplopen. “Een correct uitgevoerde reiniging en desinfectie van alle oppervlakken is dus een belangrijk hulpmiddel om verdere besmetting en kiemvorming te voorkomen en de snelle verspreiding van het virus te remmen. Dit zowel binnen als buiten. Denk daarbij ook aan openbare buitenlocaties waar verschillende mensen gebruik van maken, zoals bushokjes, fietsenstallingen, zitbanken, enz.”, zegt Christophe Lenaerts van DiBo Belgium.

DiBo produceert in Arendonk reinigingsmachines met stoomfunctie die al door heel wat openbare besturen en aannemers gebruikt worden voor het reinigen en ontsmetten van publieke ruimtes (bushokjes, zitbanken, …) en werkplekken. “Onze SteamGREEN-lijn van DiBO omvat een assortiment van professionele hogedrukreinigingsmachines met stoomfunctie (140° C bij maximum 30 bar). Het zijn ideale reinigingsmachines voor een diepgaande reiniging en een hoog hygiëneniveau. Bovendien zijn onze reinigingssystemen zuinig in verbruik, zeer gebruiksvriendelijk en multi-inzetbaar”, gaat hij verder.

Stoomreiniging

“Stoomreiniging is een snelle, zeer doeltreffende en tevens milieuvriendelijke manier om grondig schoon te maken. De hoge temperatuur (140° C) zorgt ervoor dat vervuiling gemakkelijk loskomt en dat ziektekiemen, bacteriën en virussen gedeactiveerd worden. Ook bereikt de stoom alle scheuren, voegen en oneffenheden in het oppervlak en plaatsen die met een doek of borstel moeilijk te bereiken zijn. Daarnaast is stomen een heel zachte reinigingstechniek, waarbij er geen al te hoge drukken toegepast worden (maximum 30 bar) en waar er maar weinig water aan te pas komt. Dankzij de stoommethode blijft de ondergrond dus steeds onbeschadigd”, besluit Lenaerts.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Betaal je facturen op tijd om anderen niet in problemen te brengen

Betaal je facturen op tijd om anderen niet in problemen te brengen

De Confederatie Bouw Limburg en Voka Limburg  roepen gezamenlijk alle ondernemers op om hun facturen tijdig te betalen. Eén op vijf Limburgse bedrijven ervaart momenteel financiële problemen door laattijdige betalingen. De[…]

Viruscrisis heeft geen invloed op werkzekerheid in de bouwsector

Viruscrisis heeft geen invloed op werkzekerheid in de bouwsector

Bouwsector heeft krachtig relanceplan nodig

Bouwsector heeft krachtig relanceplan nodig

Nieuw duurzaam corona-testcentrum

Nieuw duurzaam corona-testcentrum

Meer artikels