Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

StoCryl RB coating krijgt BENOR-label

Gerelateerde onderwerpen :

StoCryl RB coating krijgt BENOR-label

StoCryl RB, een carbonatieremmende coating met scheuroverbruggende eigenschappen voor beton, ontving recent het felbegeerde Belgische BENOR-kwaliteitslabel. Het product werd ontwikkeld door Sto nv, fabrikant van onder meer gevelisolatiesystemen en betonherstellingssystemen.

StoCryl RB beschermt sterk belaste betonnen oppervlakken. Het verfsysteem vult de capillaire poriën van het betonoppervlak gedeeltelijk. De dunne film die zo gevormd wordt over het oppervlak voorkomt de absorptie van water en andere stoffen. De verf verhindert bovendien de indringing van CO2, waardoor het carbonatatieproces afgeremd wordt teneinde het wapeningsstaal te beschermen.De scheuroverbruggende werking gaat haarscheuren in de onderliggende structuur duurzaam overbruggen, met behoud van een goede waterdampdoorlaatbaarheid. Zelfs bij blootstelling aan de meest extreme weersomstandigheden, zoals bij gebouwen aan de kust, voorkomt deze coating de indringing van agressieve en schadelijke stoffen zoals zeezout. Naast de bescherming van betonnen bouwdelen speelt ook het aspect vormgeving een belangrijke rol. Dankzij de vele kleurmogelijkheden biedt StoCryl RB steeds een gepast antwoord op elk project.

Het BENOR-label staat al veertig jaar garant voor de kwaliteit van bouwmaterialen. Als erkend Belgisch kwaliteitslabel geeft het de zekerheid dat de geleverde bouwproducten een grondige externe kwaliteitscontrole hebben ondergaan, onder toezicht van de onafhankelijke, externe certificatieorganisatie BCCA (Belgian Constuction Certification Association).

BENOR-gecertificeerde producten voldoen aan de technische voorschriften (PTV) opgesteld door de BCCA en geven de garantie dat ze over specifieke technische eigenschappen beschikken en geschikt zijn voor welbepaalde toepassingen. Dankzij dit label heeft de bouwheer een kwaliteitsgarantie en kan hij dus afzien van een voorafgaande keuring, wat een aanzienlijke tijdswinst oplevert en extra werk bespaart. De aannemer is zeker dat hij met een kwaliteitsvol product werkt en de leverancier krijgt het noodzakelijke vertrouwen van de gebruiker in het product.

 
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Satic-Minera en Ready Beton werken CO2-neutraal

Satic-Minera en Ready Beton werken CO2-neutraal

Satic-Minera en Ready Beton werden als eerste ondernemingen in de Belgische zand- en grindsector gecertificeerd als CO₂-neutrale bedrijven overeenkomstig PAS 2060, de eerste internationale norm inzake CO₂-neutraliteit. Het CO₂ Neutral-label[…]

14/06/2021 | duurzaam ondernemen
Zestien nieuwe Mecedes-Benz Arocs voor Declercq Stortbeton

Zestien nieuwe Mecedes-Benz Arocs voor Declercq Stortbeton

Cementnijverheid wil circulaire en klimaatneutrale bouw tegen 2050

Cementnijverheid wil circulaire en klimaatneutrale bouw tegen 2050

Geert De Maeyer is nieuwe voorzitter FedBeton

Geert De Maeyer is nieuwe voorzitter FedBeton

Meer artikels