Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Stijgende behoefte aan intelligente gevelverf

Stijgende behoefte aan intelligente gevelverf

Een twintigtal jaar geleden werden de eerste huizen met gevelpleister, in de volksmond ook wel “crepi” genoemd, geplaatst. Gevelpleister deed toen zijn intrede als volwaardig alternatief voor baksteen.

Nu breekt voor die huizen de tijd voor een lichte renovatie of opknapbeurt aan. De vraag naar gevelverven voor een degelijke afwerking stijgt dan ook. StoColor Lotusan met een zelfreinigend effect en StoColor Dryonic tegen groenaanslag zijn perfect om huizen in een nieuw jasje te stoppen.

Gevelpleister of crepi is een populair materiaal om de gevel van een gebouw of huis mee af te werken. Twintig jaar geleden startte gevelpleister zijn opmars in het Belgische huizenlandschap. Sierpleister kan eenvoudig opgeknapt worden met een speciale gevelverf. “Bij baksteen tolereren we gemakkelijker een ietwat versleten look, maar bij sierpleister niet. Sierpleister geeft je huis immers een moderne uitstraling, waardoor een opknapbeurt na een tijd aan de orde is. Dit is momenteel het geval voor heel wat huizen. Om je huis opnieuw een mooie en frisse look te geven, kies je best voor een verf met extra gebruiksvoordelen of een intelligente verf, zoals wij die noemen. Wij raden trouwens aan om sierpleister meteen na de plaatsing te overschilderen met een intelligente verf voor een nog beter en langdurig mooi resultaat”, meldt Alexander Rickert, product manager bij Sto.

Bij de ontwikkeling van verf wordt lang niet alleen naar de kleur gekeken. Afhankelijk van de samenstelling biedt een gevelverf ook andere waardevolle gebruiksvoordelen die conventionele verven niet bezitten. Als een verf extra voordelen bezit, zoals bijkomende bescherming, een lange levensduur, kleurstabiliteit en duurzaamheid, spreken we van intelligente verf. StoColor Lotusan en  StoColor Dryonic zijn hiervan voorbeelden. Kiezen voor een intelligente gevelverf is steeds een goede investering op lange termijn.

Lotuseffect en droge gevels

De gevelverf StoColor Lotusan wordt gekenmerkt door de unieke en gepatenteerde Lotus-Effect Technology. Het natuurlijke zelfreinigingseffect van de lotusplant, ook wel het lotuseffect genoemd, diende als inspiratie voor deze verf. Regenwater parelt in druppels van de lotusplant af en neemt het vuil vanop het oppervlak mee. Als dit effect wordt toegepast op een gevel die fel te kampen heeft met vuil- of stofdeeltjes is hij nog beter beschermd: het vuil spoelt samen met de regen van de gevel. Dankzij de Lotusan-verf is er dus minder hechting van vuildeeltjes en blijven gevels langer schoon. De verf is overigens in bijna alle tinten van het StoColor-systeem beschikbaar.

StoColor Dryonic zorgt ervoor dat gevels snel drogen na regen, nevel of dauw. Hierdoor wordt de vorming van groenaanslag aanzienlijk vertraagd, waardoor deze verf ideaal is om te gebruiken in vochtige omgevingen. Ook voor deze verf haalde Sto zijn inspiratie uit de natuur, meer bepaald de woestijnkever. Net zoals het pantser van deze Namibische kever bezit de verf een hydrofiel-hydrofobe microstructuur. De kever kan dankzij die speciale structuur van zijn schild druppels naar zijn mond laten rollen waardoor hij in de woestijn kan drinken. Zo is de innovatie Dryonic Technology ontstaan. Water op de gevel wordt bliksemsnel afgevoerd. StoColor Dryonic is beschikbaar in meer dan 800 kleuren, is extreem kleurvast en kan op bijna alle ondergronden aangebracht worden.

Meer info vind je op www.sto.be en www.mijngevelisoleren.be

Sto nv ontwikkelt en produceert al meer dan zestig jaar producten voor de wereldwijde bouwsector. In het productengamma vind je behalve gevelisolatiesystemen ook gevelverven, interieurverven, sierpleisters, vloercoatings en betonherstellingsystemen. Als technologieleider speelt Sto op het vlak van ontwikkeling een toonaangevende rol. Regelmatig lanceert het dan ook innovatieve, gepatenteerde producten die voor kleine revoluties in de markt zorgen.

Sto - Paleis 5 - Stand 5509

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Helft van de renovatieleningen dient om de woning 'groener' te maken

Helft van de renovatieleningen dient om de woning 'groener' te maken

Vorig jaar maakten nog meer gezinnen gebruik van de historisch lage rente om hun woning te renoveren. Bij Belfius was zelfs één renovatielening op twee bedoeld om het huis of appartement veiliger en/of energiezuiniger te maken. Dat[…]

01/03/2021 | BelfiusRenovatie
Meer jobstudenten en vrouwen kozen in 2020 voor de bouwsector

Meer jobstudenten en vrouwen kozen in 2020 voor de bouwsector

Batibouw: voor één keer de digitale hoogmis van de bouwsector

Batibouw: voor één keer de digitale hoogmis van de bouwsector

Batibouw: mooi resultaat ondanks coronacrisis

Batibouw: mooi resultaat ondanks coronacrisis

Meer artikels