Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Steven Hendrickx is nieuwe voorzitter Fema Jeugd

Gerelateerde onderwerpen :

,
Steven Hendrickx is nieuwe voorzitter Fema Jeugd

Steven Hendrickx (l. op de bovenste foto) is de nieuwe voorzitter van Fema Jeugd, zo werd tijdens het Ufemat-congres in Lissabon eind vorige maand bekendgemaakt. De 33-jarige medezaakvoerder van Gedimat Hendrickx bouwmaterialen bvba uit Bekkevoort volgt Barbara Leus (foto hieronder) op, die deze organisatie een vijftal jaar geleden boven de doopvont hield.

“Ik werk reeds elf jaar bij Gedimat Hendrickx bouwmaterialen, maar ben al sinds mijn veertiende vóór en na de schooluren actief op het terrein en heb intussen alle stadia in het bedrijf heb doorlopen. Onze firma werd opgericht in 1922 en bestaat dus bijna honderd jaar. Ik behoor tot de vierde generatie”, signaleert Steven Hendrickx.

Hij looft de inzet van Barbara Leus, die van Fema Jeugd een hechte groep heeft gemaakt (rechtse foto). “Officieel zijn we misschien allemaal concurrenten van elkaar, maar we gunnen elkaar zeker het licht in de ogen. Netwerken is overigens erg belangrijk en kan voor iedereen alleen maar vruchten afwerpen. Ik koester de ambitie om Fema Jeugd nog uit te breiden en regelmatig bijeenkomsten te organiseren zodat we de banden tussen elkaar nog kunnen versterken. België vormt samen met Groot-Brittannië overigens een pionier met een dergelijke jeugdorganisatie en we hebben tijdens het weekend van het Ufemat-congres al volop plannen gesmeed om volgend jaar een bijeenkomst met onze Britse leeftijdsgenoten te organiseren. Sterker nog, we willen onze krachten bundelen en andere Europese landen aanmoedigen om ons voorbeeld te volgen, zodat we binnen enkele jaren een Ufemat Jeugdorganisatie op Europees niveau kunnen uitbouwen”, klinkt de nieuwe Fema Jeugd-voorzitter enthousiast.

Best Practices

In het kader van het Ufemat-congres reikte Marnix Van Hoe (l. op de onderste foto; foto Jorge Araújo), secretaris-generaal van Ufemat, op vrijdagavond 26 oktober in het casino van Estoril de Best Practice award uit aan Jaume Rul-lan (derde van l.), voorzitter van de Spaanse federatie Andimac (Asociación Nacional de Distribuidores de Cerámica y Material de Construcción). Hij werd gelukgewenst door Gerd Vandersanden (tweede van l.) van de gelijknamige Limburgse baksteenproducent onder het goedkeurende oog van de indieners van de andere best practices, die op donderdag 25 oktober in Lissabon werden voorgesteld tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van Ufemat.

We brengen u weldra nog een uitgebreid verslag van dit zestigste Ufemat-congres.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

'Uitdagingen in de bouwsector eisen vele extra handen'

'Uitdagingen in de bouwsector eisen vele extra handen'

Het jaarlijkse Bouwforum van de Confederatie Bouw vindt plaats op woensdag 3 maart, met sessies om 17 uur of 19.30 uur. Om de gekende reden wordt het een virtuele editie, maar daarom niet minder exclusief. Het centrale thema is ditmaal[…]

Nieuwe voorzitter bij isPU

Nieuwe voorzitter bij isPU

De professionele beurzen Installpro en Probuild zijn terug

Publireportage

De professionele beurzen Installpro en Probuild zijn terug

Vivian Lausier is nieuwe FABA-voorzitter

Vivian Lausier is nieuwe FABA-voorzitter

Meer artikels