Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Steven Hendrickx is nieuwe voorzitter Fema Jeugd

Gerelateerde onderwerpen :

,
Steven Hendrickx is nieuwe voorzitter Fema Jeugd

Steven Hendrickx (l. op de bovenste foto) is de nieuwe voorzitter van Fema Jeugd, zo werd tijdens het Ufemat-congres in Lissabon eind vorige maand bekendgemaakt. De 33-jarige medezaakvoerder van Gedimat Hendrickx bouwmaterialen bvba uit Bekkevoort volgt Barbara Leus (foto hieronder) op, die deze organisatie een vijftal jaar geleden boven de doopvont hield.

“Ik werk reeds elf jaar bij Gedimat Hendrickx bouwmaterialen, maar ben al sinds mijn veertiende vóór en na de schooluren actief op het terrein en heb intussen alle stadia in het bedrijf heb doorlopen. Onze firma werd opgericht in 1922 en bestaat dus bijna honderd jaar. Ik behoor tot de vierde generatie”, signaleert Steven Hendrickx.

Hij looft de inzet van Barbara Leus, die van Fema Jeugd een hechte groep heeft gemaakt (rechtse foto). “Officieel zijn we misschien allemaal concurrenten van elkaar, maar we gunnen elkaar zeker het licht in de ogen. Netwerken is overigens erg belangrijk en kan voor iedereen alleen maar vruchten afwerpen. Ik koester de ambitie om Fema Jeugd nog uit te breiden en regelmatig bijeenkomsten te organiseren zodat we de banden tussen elkaar nog kunnen versterken. België vormt samen met Groot-Brittannië overigens een pionier met een dergelijke jeugdorganisatie en we hebben tijdens het weekend van het Ufemat-congres al volop plannen gesmeed om volgend jaar een bijeenkomst met onze Britse leeftijdsgenoten te organiseren. Sterker nog, we willen onze krachten bundelen en andere Europese landen aanmoedigen om ons voorbeeld te volgen, zodat we binnen enkele jaren een Ufemat Jeugdorganisatie op Europees niveau kunnen uitbouwen”, klinkt de nieuwe Fema Jeugd-voorzitter enthousiast.

Best Practices

In het kader van het Ufemat-congres reikte Marnix Van Hoe (l. op de onderste foto; foto Jorge Araújo), secretaris-generaal van Ufemat, op vrijdagavond 26 oktober in het casino van Estoril de Best Practice award uit aan Jaume Rul-lan (derde van l.), voorzitter van de Spaanse federatie Andimac (Asociación Nacional de Distribuidores de Cerámica y Material de Construcción). Hij werd gelukgewenst door Gerd Vandersanden (tweede van l.) van de gelijknamige Limburgse baksteenproducent onder het goedkeurende oog van de indieners van de andere best practices, die op donderdag 25 oktober in Lissabon werden voorgesteld tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van Ufemat.

We brengen u weldra nog een uitgebreid verslag van dit zestigste Ufemat-congres.
 

AANBESTEDINGEN
Alle aanbestedingen

Meest aanbevolen artikels

Op Bouwroute doorheen Klein-Brabant

Op Bouwroute doorheen Klein-Brabant

Op 16 en 17 maart vond de Bouwroute plaats in Klein-Brabant Vaartland, een uniek opendeurevent in de regio waaraan meer dan 49 bouwbedrijven deelnamen en dat honderden particulieren op de been bracht (foto). ‘Samen voor 100% lokaal[…]

Belgische wegenbouwsector wuift Claude Van Rooten uit

Belgische wegenbouwsector wuift Claude Van Rooten uit

Belgische wegenbouwsector wuift Claude Van Rooten uit

Belgische wegenbouwsector wuift Claude Van Rooten uit

Politiek zoekt mee antwoorden op grote uitdagingen bouwsector

Politiek zoekt mee antwoorden op grote uitdagingen bouwsector

Meer artikels