Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Stéphane Verbeeck is nieuwe BVS-voorzitter

Stéphane Verbeeck is nieuwe BVS-voorzitter

Stéphane Verbeeck.

De bekende Antwerpse zakenman Stéphane Verbeeck volgt Serge Fautré op als nieuwe voorzitter van de Beroepsvereniging van de Vastgoedsector (BVS), die de vastgoedontwikkelaars en -investeerders in ons land vertegenwoordigt.

Stéphane Verbeeck is onder meer bekend als voormalig topman bij VOKA Antwerpen/Waasland en als bestuurder van projectontwikkelaar Redet. Prioriteiten voor de nieuwe voorzitter zijn een snellere afhandeling van beroepsprocedures omtrent vergunningen, het stimuleren van kwalitatieve stadsvernieuwing en het betrekken van private actoren bij de bouw van sociale huurwoningen.

Stéphane Verbeeck werd op 20 februari 2020 verkozen door de raad van bestuur van de BVS tot nieuwe voorzitter. De Antwerpenaar is een volbloed ondernemer met flink wat ervaring  in de vastgoedwereld. In het begin van zijn carrière startte hij het schoonmaak- en facility bedrijf One op. Intussen is hij al tien jaar actief als CEO van projectontwikkelaar Gands Group en recent startte hij mee het vastgoedbedrijf Redet op.

Speerpunten

Sinds de start van de nieuwe Vlaamse regering heeft de BVS inmiddels al meermaals met de bevoegde ministers rond tafel mogen zitten. Tijdens deze gesprekken is vooral naar elkaar geluisterd en zijn een aantal belangrijke thema’s naar voren geschoven die zowel de vastgoedsector als de consument ten goede kunnen komen. Stéphane Verbeeck begint het voorzitterschap van de BVS dan ook met de nodige ambitie.

“We zijn tevreden dat de BVS ook zijn stem kan hebben in het politieke debat. Op basis van wat we in de beleidsnota’s lezen tonen we ons alvast hoopvol. Met deze nieuwe regering is het bijvoorbeeld tijd om stadsvernieuwing te realiseren, en daarbij hoort onder andere een vlotter vergunningenbeleid. Vorige regeringen hebben er steeds over gesproken, maar het is nu hoog tijd om dit ook werkelijk uit te voeren", aldus Verbeeck.

Naast een kwalitatieve stadsvernieuwing en de problematiek rond het huidige vergunningenbeleid wil de BVS ook de uitbouw van de SVK-pro’s - waarbij private ontwikkelaars sociale woningen bouwen - gerealiseerd zien. Dit zal volgens de beroepsvereniging niet alleen de sector, maar ook de burgers ten goede komen. Door een samenwerking met de private sector kan de kwaliteit van sociale woningen een stuk hoger worden.

Naast een nieuwe voorzitter werden tevens verkozen: Jo De Wolf (Montea), Bernard Piron (Thomas & Piron) en Stéphan Sonneville (Atenor) als de nieuwe vice-voorzitters van respectievelijk Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Gedelegeerd bestuurder Olivier Carrette (Policam) en bestuurder Pierre-Alain Franck (P-A Franck) blijven verantwoordelijk voor het dagelijks bestuur van de organisatie. Uittredend voorzitter Serge Fautré (AG Real Estate) blijft actief in de Raad van Bestuur.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Inschrijven voor de Staalbouwwedstrijd kan nog tot 30 september

Inschrijven voor de Staalbouwwedstrijd kan nog tot 30 september

Voor de 23ste editie van de Staalbouwwedstrijd van sectororganisatie Infosteel wordt de jaarlijkse succesformule voortgezet. Het doel van de wedstrijd is om projecten met opmerkelijke staalconstructies onder de aandacht te brengen van alle[…]

Federaties F.E.E. en Techlink fusioneren

Federaties F.E.E. en Techlink fusioneren

Gimv wil groep van installatiebedrijven uitbouwen

Gimv wil groep van installatiebedrijven uitbouwen

Oplopende kosten duwen bouwbarometer in het rood

Oplopende kosten duwen bouwbarometer in het rood

Meer artikels