Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Steenzagerij Peters wordt MasterStone

Gerelateerde onderwerpen :

,
Steenzagerij Peters wordt MasterStone

Steenzagerij Peters uit Maasmechelen, gespecialiseerd in stijlvolle bouwelementen in natuursteen, werd overgenomen door Bjorn Gubbels van Betonagglomeraten Gubbels/Masterbloc uit dezelfde gemeente. De overnameprijs werd niet bekend gemaakt. Met de overname veranderde ook de naam van Steenzagerij Peters in MasterStone. Bjorn Gubbels heeft heeft ambitieuze toekomstplannen met MasterStone en plant nieuwe investeringen en extra aanwervingen.

Sinds 1 augustus heeft familiebedrijf Steenzagerij Peters officieel een nieuwe eigenaar. “Ik had geen opvolging en zocht naar een oplossing zodat iedereen in het bedrijf aan het werk kon blijven”, vertelt zaakvoerder Rik Peters. 
Daniele Campanella, Bjorn Gubbels en Rik Peters (vanaf l.) maken de overname van Steenzagerij Peters en de nieuwe naam MasterStone bekend.
 
Bjorn Gubbels zag het potentieel van een overname: “De steenzagerij van Rik Peters is één van de oudste steenzagerijen in Limburg en stelt twaalf vakmensen te werk die beschikken over veel kennis, passie en ervaring. Daarnaast bouwde het bedrijf een enorm machinepark uit”, aldus de nieuwe zaakvoerder. 

Vakkennis en ervaring

De naam MasterStone is een duidelijk overwogen keuze. ‘Master’ verwijst naar de vakkennis en de ervaring van Steenzagerij Peters, maar is tevens een verwijzing naar Masterbloc. Net zoals Steenzagerij Peters richt MasterStone zich tot een brede doelgroep, gaande van consumenten, aannemers en bouwbedrijven tot interieurarchitecten- en stylisten.
 
“We willen van MasterStone een prominente speler in blauwe steen maken. Om dat te realiseren zijn enkele forse investeringen op komst. Op korte termijn wordt een slibverwerker gekocht. Bij het snijden van de stenen gebruiken we heel veel water. Op dit moment hebben we al verschillende reservoirs om het water zoveel mogelijk te recuperen tijdens het productieproces. Door het installeren van een nieuwe slibverwerker kunnen we het vrijgekomen zaagsel nog beter filteren waardoor de waterkwaliteit gevoelig verbetert wat dan weer een positieve impact heeft op het hergebruik van water. Op die manier houden we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk”, vertelt COO Daniele Campanella.

Raamzaag met een blad van 3,2 m diameter

Momenteel staan in de ruim 2.200 m² grote productiehal 28 machines die ervoor zorgen dat elk project, hoe complex ook, perfect grealiseerd kan worden. MasterStone is één van de weinige steenzagerijen die in het bezit is van een raamzaag met een blad van liefst 3,2 m diameter. “Die raamzaag geeft ons de mogelijkheid om volledige blokken rechtstreeks van de groeve te laten komen en ze op maat te zagen. Andere steenzagerijen bestellen bij de groeves vooraf op maat gezaagde platen. Wij hebben dus de vrijheid om met een blok te doen wat we willen”, legt Bjorn Gubbels uit. 
 
Op de grote terreinen van MasterStone vind je enorm veel verschillende soorten natuursteen terug. Blikvangers zijn de meer dan 150 reusachtige blokken roze marmer. “Er zijn twee grote voordelen aan die blokken. Om te beginnen staat geen houdbaarheidsdatum op natuursteen. Het materiaal vergaat niet en het is bestand tegen alle weerelementen. Daarnaast kunnen we dankzij ons uitgebreide machinepark voor elk project de juiste blok kiezen om te 
bewerken”, aldus Campanella. 
 
“Ten slotte zijn we ook op zoek naar vier extra vakmensen, maar jammer genoeg zijn die zeer moeilijk te vinden. Het ambacht van steenzager is een fantastisch beroep, maar het is ook een zwaar beroep”, besluit Bjorn Gubbels.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Voormalige elektriciteitscentrale in Luik wordt bedrijvenpark

Voormalige elektriciteitscentrale in Luik wordt bedrijvenpark

In de Luikse deelgemeente Bressoux opent tegen de zomer van 2021 een duurzaam bedrijvenpark. Het nieuwe kmo-park ‘Droixhe Business Parc’ wordt gebouwd op de terreinen van de voormalige elektriciteitscentrale van Engie Electrabel,[…]

Matexi versnelt groei in Polen

Matexi versnelt groei in Polen

Megaton/Structo Prefab Systems: kwaliteit speelt de hoofdrol

Megaton/Structo Prefab Systems: kwaliteit speelt de hoofdrol

Bekaert Building Company viert 60-jarig bestaan

Bekaert Building Company viert 60-jarig bestaan

Meer artikels