Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Startschot voor nieuwe woonwijk tegenover Sport Vlaanderen-centrum Hofstade

Startschot voor nieuwe woonwijk tegenover Sport Vlaanderen-centrum Hofstade

De gemeente Schiplaken krijgt er een nieuwe residentiële woonwijk bij. Het gaat om het nieuwbouwproject Eekhoornhof tegenover het bekende Sport Vlaanderen-centrum.

Temidden van een groene villawijk zal projectontwikkelaar Skyline Europe een nieuwe woonbuurt creëren met 55 betaalbare woningen. “Op de site van het project Eekhoornhof is niet alleen plaats voor zowel gesloten als halfopen bebouwing, maar ook voor open bebouwing, telkens met een privétuin, waar in deze regio bijzonder grote vraag naar is”, zegt Bram Machtelinckx, projectleider van Skyline Europe. Het ontwerp van de hele site is van de hand van toparchitecte Marie-José Van Hee, die eerder onder andere de bekende stadshal van Gent mee vorm gaf. Het concept is zo opgevat dat alle woningen op de meest verregaande manier moduleerbaar zullen zijn. Dat betekent dat de bewoners op termijn, bijvoorbeeld wanneer hun budget het toelaat, op een heel eenvoudige manier hun woning zullen kunnen uitbreiden. Zo is er voor elk perceel al een vergunning voor eventuele uitbreidingen voorzien.

Groen karakter

Daarnaast zal de wijk ook een groen karakter krijgen. Zo worden er verschillende groene zones voorzien van in totaal 50 are, wat neerkomt op een klein voetbalveld. “Tussen de Zevenbunderweg en de nieuwe woonwijk voorzien we sowieso een groene buffer van bomen en struiken. Op die manier wordt de wijk afgeschermd van het verkeer. Bovendien hebben we heel bewust de oude bomen die al op het terrein stonden in het project geïntegreerd,” zegt Bram Machtelinckx. Op en rond de wijk wordt ook 300 meter nieuwe paden aangelegd voor fietsers en voetgangers, met een rechtstreekse toegang tot het Schiplakenbos. Daarnaast wordt er een zone 30 ingevoerd, die ervoor moet zorgen dat de nieuwe woonwijk autoluw wordt.

Met dit project mikt vastgoedontwikkelaar Skyline Europe voornamelijk op jonge gezinnen die in de regio op zoek zijn naar betaalbare nieuwbouw. Dat is niet toevallig, want het aantal twintigers is in Schiplaken de jongste tien jaar alleen al met acht procent gestegen. De bouwwerken staan gepland voor midden 2018. In 2020 zullen de eerste bewoners hun nieuwe woning kunnen betrekken.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Provincie Vlaams-Brabant presenteert meerjarenplan

Provincie Vlaams-Brabant presenteert meerjarenplan

De provincie Vlaams-Brabant stelde onlangs haar meerjarenplan voor de periode 2020-2025 voor. Er gaat flink wat provinciegeld naar maatregelen om kwalitatief wonen betaalbaar(der) te maken. Ook mobiliteit en projecten om energie te sparen staan[…]

Vlaams-Brabant zet in op stadskernverdichting

Vlaams-Brabant zet in op stadskernverdichting

Tal van nieuwe bouwprojecten op campussen UZ Leuven

Tal van nieuwe bouwprojecten op campussen UZ Leuven

SUEZ en Containers Maes verwerken samen bouw- en sloopafval

SUEZ en Containers Maes verwerken samen bouw- en sloopafval

Meer artikels