Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Startschot voor Community House in Knokke-Heist

Gerelateerde onderwerpen :

,
Startschot voor Community House in Knokke-Heist

Het Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling Knokke-Heist (AGSO Knokke-Heist) en de thv  Maes en Boereboomplein Knokke-Heist bestaande uit CAAAP nv en Artes Depret nv tekenden een pps-overeenkomst (publiek-private samenwerking) die als basis dient voor de ontwikkeling van het Maes en Boereboomplein in Knokke-Heist. CAAAP en Artes Depret behoren beide tot de Artes Group. Op de site komt het nieuwe Community House, ontworpen door de Parijse architect Jakob + Macfarlane. Tevens worden een volledig nieuw plein, een ondergrondse parking voor meer dan 250 wagens en een zone voor winkels en horeca aangelegd.

Het bouwteam bestaat naast de ontwikkelaar CAAAP en aannemer Artes Depret uit het architectenbureau B2Ai, de studiebureaus Establis, Ingenium, Plantec en Green building Projects. Hun geïntegreerde voorstel beantwoordde het meest aan de hoge kwaliteitseisen die in de wedstrijdfase werden opgelegd door het AGSO Knokke-Heist. CAAAP garandeert een unieke invulling van het project waarbij architectuur, duurzaamheid en beleving centraal zullen staan. De opwaardering van het plein samen met de realisatie van het gebouw zal een nieuwe aantrekkingspool voor Knokke-Heist worden.Het Community House wordt een nieuw ‘landmark’, op 300 m van de zee en het station, in het hart van Heist. De toren met centrale patio heeft een footprint van 1.600 m² en telt dertien verdiepingen. In de toren is plaats voor een dubbelhoge multifunctionele evenementenhal, een bibliotheek en spelotheek, een trouw- en gemeenteraadszaal, lokalen voor enkele gemeentelijke diensten en een honderdtal appartementen.

Het plein met de omliggende wegenis heeft een oppervlakte van 15.000 m² en wordt volledig heraangelegd. De bovengrondse parkeerplaatsen verdwijnen naar de ondergrond. Aan de zijde van de Molenstraat is ruimte voor detailhandel en horeca.

Start

Na de ondertekening van deze samenwerkingsovereenkomst kan de voorbereiding van de omgevingsvergunning beginnen. Het ruimtelijk uitvoeringsplan (rup) is reeds van kracht waardoor het project in de tweede helft van dit jaar kan vergund worden en de bouw kan starten. De afbraakwerken van het oude gemeentehuis en de Ravelingen zijn gepland voor begin 2020.

De realisatietermijn voor het hele project wordt geraamd op drie jaar, waardoor de verschillende gemeentefuncties en de bewoners er tegen 2023 hun intrek kunnen nemen.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuwe campus KU Leuven in Pachecogebouw aan Brusselse Kruidtuin

Nieuwe campus KU Leuven in Pachecogebouw aan Brusselse Kruidtuin

Het Brusselse Gewest gaf zopas een bouwvergunning aan Belfius Insurance voor de grondige renovatie en transformatie van het Pacheco-gebouw. Het iconische gebouw op de hoek van de Pachecolaan en de Kruidtuinlaan in Brussel, dat oorspronkelijk[…]

29/09/2022 | RenovatieHerbestemming
Nieuw datacenter voor Green Energy Park in Zellik

Nieuw datacenter voor Green Energy Park in Zellik

Toekomstplan voor universitaire campussen UGent

Toekomstplan voor universitaire campussen UGent

Team aangesteld voor toekomstvisie wijk Watersportbaan in Gent

Team aangesteld voor toekomstvisie wijk Watersportbaan in Gent

Meer artikels