Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Start-up Rentio digitaliseert verhuurproces

Start-up Rentio digitaliseert verhuurproces

(c) Rentio

Baloise Insurance investeert 1,3 miljoen € in de Vlaamse start-up Rentio. Het bedrijf digitaliseert, centraliseert en automatiseert alles wat bij het verhuurproces komt kijken. Immokantoren, verhuurders en huurders sluiten via een onlineplatform of app vlot contracten, volgen betalingen op, delen documenten en regelen praktische huurproblemen zoals een defecte radiator of een nazicht van de ketel. Rentio is de derde start-up uit de vastgoedsector waarin Baloise Insurance participeert..

 

Baloise Insurance investeerde in 2020 bijna drie miljoen euro in start-ups uit de sector. Begin vorig jaar nam het een participatie in Keypoint en zijn digitale assistent voor syndici. In juni volgde een participatie in ImmoPass, een innovatieve Waalse start-up die een technische controle voor vastgoed ontwikkelde. “De investering in Rentio past in de strategie van Baloise Insurance om een ecosysteem uit te bouwen van innovatieve partners die alles wat bij vastgoed komt kijken simpeler en digitaler maken. Als verzekeraar zien we onze rol ruimer dan enkel schade vergoeden. We willen inspelen op nieuwe noden. Daarom blijven we investeren in immostart-ups. Door bovendien te investeren in die nieuwe digitale markten blijven we niet alleen ons marktaandeel verdedigen, maar kunnen we ook via ons distributiemodel van onafhankelijke makelaars extra diensten aanbieden. Rentio helpt hen huurders en verhuurders te ontzorgen”, zegt Noël Pauwels, gedelegeerd bestuurder bij Baloise Insurance.
 
Ons land telt zowat één miljoen huurwoningen waarvoor meer dan 2,5 miljoen huurders en verhuurders elkaar treffen. Voor slechts zo’n 2.500 verhuurders is het hun professionele bezigheid. Rentio laat elke verhuur van een pand vlot verlopen. De oprichters van de Mechelse start-up Rentio zijn dan ook niet aan hun proefstuk. Zowel Peter Beullens als Jeroen Stalmans en Stijn Roels, beiden oprichters van de immowebsite Zimmo, weten hoe de vastgoedsector in elkaar zit en wat de noden zijn. “Met Rentio realiseren vastgoedkantoren, verhuurders en huurders niet alleen heel wat tijdwinst. Het hele verhuurproces verloopt ook slimmer, veiliger en gebruiksvriendelijker. Er komt immers heel wat kijken bij een verhuring: huurcontract, waarborg, plaatsbeschrijving, betalingen, verzekeringen, nutsvoorzieningen, onderhoud, indexering, … Het zijn allemaal stappen waar Rentio via een platform kan ontzorgen. Met Baloise Insurance halen we een sterke partner aan boord om onze service uit te bouwen. Dit gaat verder dan verzekeringen, want het ecosysteem dat zij al hebben uitgebouwd, biedt ongetwijfeld mogelijkheden om nog andere juiste partners te vinden”, meent Jeroen Stalmans, co-founder Rentio.
 
Dat er bij een verhuurproces veel administratie komt kijken, is duidelijk. Volgens Rentio kan huren, verhuren én het beheren van vastgoed ook simpel en digitaal. Hun app of onlineplatform ontzorgt zowel huurders, verhuurders als vastgoedprofessionals. Zij hebben alle info over hun pand(en) en huurders binnen handbereik. Opvolgen van maandelijkse of eenmalige betalingen zoals de huurwaarborg, indexatie, mobiele communicatie via chat, taakbeheer, documenten delen of een melding bij problemen: het kan allemaal digitaal op het platform. De (ver)huurder kan met andere woorden zorgeloos (ver)huren en hoeft geen tientallen mails of papieren documenten meer te verzamelen.
 
Huurders kunnen eenvoudig documenten delen en communiceren met de eigenaar via een geïntegreerde chatfunctie of hun huurkost via de app volgen en betalen. Baloise Insurance zal via haar makelaars ook vlot verzekeringen zoals de verplichte huurdersaansprakelijkheidsverzekering aanbieden.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Stimuleringsprijs voor innovatieve woonideeën

Stimuleringsprijs voor innovatieve woonideeën

Met de nieuwe Woonidee-award, kortweg WOAW, lanceert de provincie Antwerpen een oproep in de richting van laatstejaarsstudenten en jonge professionals om met innovatieve ideeën vorm te geven aan het wonen van morgen. Het kan gaan om een[…]

We Invest trekt naar Frankrijk

We Invest trekt naar Frankrijk

Ehias en Sobradis richten eerste verhuurfonds op

Ehias en Sobradis richten eerste verhuurfonds op

Studieopdracht voor sociale woonwijk Siegelsmarkt in Tongeren

Studieopdracht voor sociale woonwijk Siegelsmarkt in Tongeren

Meer artikels