Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Start installatie erosiebescherming Nobelwind

Gerelateerde onderwerpen :

De eerste werken voor de installatie van de erosiebescherming rond de funderingen van het Nobelwindproject zijn zopas begonnen. De offshorewerkzaamheden hebben tot doel erosie rond de funderingspalen van de turbines te voorkomen en de zeekabels te stabiliseren. De erosiebescherming bestaat uit een lichte filterlaag en een zwaardere beschermlaag waarbij de verschillende locaties en waterdieptes in het ontwerp zijn meegenomen. Deze bescherming blijft stabiel voor de komende 25 jaar, zowel in de diepere als in de ondiepere zones. De rotsen komen uit de Jelsa-steengroeve in Noorwegen. Begin april zijn reeds de werken onshore in de haven van Oostende gestart.

Nobelwind wil een offshore windmolenpark ontwerpen, bouwen en beheren in de Noordzee, als onderdeel van de Belwindconcessie. Nobelwind is een afzonderlijke legale entiteit die losstaat van Belwind nv en wordt beheerd door Parkwind nv, wat investeerders toelaat hun blootstelling aan de risico's van projectontwikkeling beter te beheren. Het aandeelhouderschap van Nobelwind bundelt ervaren investeerders met een krachtig financieel vermogen: het Nederlandse fonds Meewind (19,9%), het Belgische bedrijf Parkwind (41,08%) dat leden telt zoals de Colruyt Group en de investeringsmaatschappijen Korys en PMV, en ten slotte de Japanse groep Sumitomo Corporation (39,02%).

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vandersanden publiceert rapport Collectief Welzijn

Vandersanden publiceert rapport Collectief Welzijn

Baksteenfabrikant Vandersanden lanceerde zopas zijn rapport Collectief Welzijn 2021. Met dit rapport wil Vandersanden op jaarlijkse basis zijn inspanningen en resultaten in kaart brengen op vlak van duurzaamheid over vier werkterreinen: het[…]

11/05/2022 | MilieuOndernemingen
Sweco verwerft AB Soil Remediation Experts uit Erpe-Mere

Sweco verwerft AB Soil Remediation Experts uit Erpe-Mere

Eerste Industrial Water Innovation Award is voor Xylem

Eerste Industrial Water Innovation Award is voor Xylem

Leuven integreert circulaire principes in overheidsopdrachten

Leuven integreert circulaire principes in overheidsopdrachten

Meer artikels