Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Stadsvernieuwingsproject Argo Navis start begin 2016

Gerelateerde onderwerpen :

Stadsvernieuwingsproject Argo Navis start begin 2016

Projectontwikkelaar Custombuild is gestart met de bouwwerken van zijn stadsvernieuwingsproject Argo Navis in de Lange Van Ruusbroecstraat in de Antwerpse wijk Zurenborg. Het woonproject omvat vijftien appartementen met private tuinen of ruime terrassen, een gemeenschappelijke tuin met een paviljoen waar twee kantoorruimtes komen en een afgesloten parkeerhal met 91 parkeerplaatsen. De start van de eigenlijke bouwwerken is voorzien vanaf februari/maart 2016. De oplevering van het project is gepland voor juni 2017. Argo Navis bevindt zich vlakbij de Dageraadplaats.

Een stadsvernieuwingsproject zoals Argo Navis is vrij uitzonderlijk in Zurenborg. De residentie wordt gebouwd op een terrein dat momenteel als een kankerplek gepercipieerd wordt en waar sluikstorten en het verhandelen van drugs dagelijkse kost is. De ontwikkeling van Argo Navis zal het uitzicht van de omgeving drastisch veranderen en de buurt ten goede komen. De afbraak van de oude garageboxen is al begonnen. Vervolgens zal de afgesloten parkeerhal volledig gerenoveerd worden. In een laatste voorbereidende fase wordt de bouw van het tuinpaviljoen gerealiseerd.

De naam Argo Navis, alias 'schip Argo', verwijst zowel naar een sterrenbeeld als naar het schip van Jason en de Argonauten dat in de Griekse cultuur symbool stond voor het archetypische schip dat een zondvloed doorstaat, vergelijkbaar met de ark van Noach. Argo Navis bestaat uit vijf gebouwen waarvan drie woonpanden, een tuinpaviljoen en een parkeerhal.

De drie woonpanden bestaan uit vijftien appartementen waaronder twaalf een-, twee-, en drieslaapkamerappartementen en drie duplex dakappartementen die allemaal over een ruim terras en/of privatieve tuin beschikken. De drie woonpanden omvatten elk vier verdiepingen die met een lift bereikbaar zijn en die ook toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers.

Op nummer 45 wordt een mooie, gemeenschappelijke tuin aangelegd met een oppervlakte van 125 m². Op het einde van deze groene oase komt een eigentijds tuinpaviljoen waarin twee kantoren worden ondergebracht. Daarachter situeert zich, volledig uit het zicht, de afgesloten parkeerhal waarin 91 wagens gestationeerd kunnen worden. In de kelder van de residentie zijn fietsenstallingen beschikbaar.

De projectontwikkelaar biedt toekomstige bewoners tevens een 'Assisted Living'-concept aan, waarbij discrete infrastructurele voorzieningen kunnen worden voorzien waardoor men ook bij het ouder worden nog perfect kan blijven wonen in de residentie en beroep kan doen op bijkomende diensten zoals thuisverpleging, een maaltijdenservice, een kapper, een strijkdienst, enz.

Architectenbureau HUB uit Antwerpen tekende een ontwerp waarin zowel minimalistische toetsen als klassieke elementen (kroonlijsten, erkers,') werden opgenomen waardoor het geheel stijlvol, fris en hedendaags oogt. Er werd veel aandacht besteed aan de inrichting van de appartementen. Belangrijk voor Custombuild was dat deze strenger afgewerkt zijn dan de huidige standaardnormen en eisen, zodat de woning voor lange tijd als modern en eigentijds ervaren wordt.

Het concept van het woonproject is zeer milieuvriendelijk en reflecteert de groene gedachte die de projectontwikkelaar erg belangrijk vindt.

'We gebruiken steeds meer nieuwe, betere en milieuvriendelijkere bouwmaterialen. Ook op energetisch vlak kijken we vooruit. Zo zal een gigantisch groendak met een omvang van 1.500 m² gerealiseerd worden. Daarnaast zorgen we voor moderne verluchtingstechnieken, zuinige verwarming en perfecte isolatie om onze duurzaamheidsvisie in zoveel mogelijk projecten te integreren', aldus Philippe Lambregts van Custombuild.

Custombuild is al verschillende jaren bezig met zijn 'Concept Living'-filosofie waarbij projecten gerealiseerd worden die kwalitatief wonen in perfecte symbiose laten samengaan met alle andere belangrijke levensaspecten zoals privacy, sociale contacten, ontspanning, genieten, beweging, werk, cultuur en natuur. De projectontwikkelaar creëert telkens een leefomgeving waarbij al die facetten harmonieus samenvallen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Mechelen start eerste fase parkeergebouw Keerdoksite

Mechelen start eerste fase parkeergebouw Keerdoksite

De werken aan het parkeergebouw aan de Keerdoksite in Mechelen, vlakbij de N16, zijn zopas gestart. Het nieuwe parkeergebouw zal een belangrijke landmark vormen op één van de belangrijkste invalswegen van de stad. Naast de[…]

Nieuw politiegebouw in Nazareth kost 6,6 miljoen €

Nieuw politiegebouw in Nazareth kost 6,6 miljoen €

Productief jaar voor shm Denderstreek

Productief jaar voor shm Denderstreek

Regie der Gebouwen heeft druk jaar achter de rug

Regie der Gebouwen heeft druk jaar achter de rug

Meer artikels