Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Stadskantoor Hasselt bewijst succesvol integraal bouwen met BIM

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Stadskantoor Hasselt bewijst succesvol integraal bouwen met BIM

Stadskantoor Hasselt.

BIM

Met deze aankondiging starten we een reeks van vier artikels waarin we deze maand BIM extra onder de aandacht willen plaatsen. Ze vormen een mooie aanloop naar de Meeting BIM die EBP op donderdag 8 juni in Brussel organiseert. Voor meer informatie hierover kan je alvast terecht op www.meetingBIM.be

Netwerk Architecten Vlaanderen (NAV) en KUBUS plannen op dinsdag 9 mei een gratis project- en werfbezoek voor architecten aan het nieuwe stadskantoor van Hasselt in de Lombardstraat 16. Hierbij houdt het speciaal ontwerpen en bouwen met BIM onder de loep.

Het nieuwe Hasseltse stadskantoor, dat verrijst op de site van de oude rijkswachtkazerne aan de Guffenslaan, wordt gekenmerkt door een combinatie van erfgoed en moderne architectuur. Het ontwerp voorziet immers een verbouwing van de oude rijkswachtkazerne samen met een zeer energiezuinige nieuwbouw. Opvallend is de hoge, schuine wand van de nieuwbouw waarop een spiegel zal komen.

Vanaf 2018 moet het nieuwe stadskantoor onderdak bieden aan diverse gemeentelijke diensten. NAV en KUBUS laten architecten op dinsdag 9 mei in avant-première proeven van dit project, een toonbeeld van integraal bouwen met BIM.

Het project is gestart in 2014, waardoor het voor alle partijen één van de eerste BIM-projecten was. De traditionele taakverdeling tussen de verschillende stakeholders verschoof bij werken in BIM, maar dankzij een grote bereidheid van alle partners om samen te werken verliep het proces zowel in de ontwerp- als in de uitvoeringsfase heel efficiënt.

Jaspers-Eyers, UAU collectiv, Kumpen-Democo en Engitop vertellen vanuit hun eigen ervaring hoe dit BIM-project een succesvol integraal bouwproces is geworden. Daarenboven wordt belicht wat de knelpunten waren en in hoeverre BIM een meerwaarde vormt voor dit project.

Het programma ziet eruit als volgt:

13 uur: Rondleiding werf stadskantoor Hasselt.

14 uur: Ontvangst in het Radisson Blu Hotel.

14.30 uur: ‘Digitaal samenwerken van ontwerp tot bouwplaats’ door Jaspers-Eyers, UAU collectiv, Engitop en Kumpen-Democo.

16.30 uur: Receptie en netwerkmoment.

Voor meer informatie kan je terecht bij Pieter De Groote, communicatiecoördinator van NAV, Willebroekkaai 37 in 1000 Brussel, tel. 050 474 675, Pieter.DeGroote@nav.be en www.nav.be.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Toyota zoekt 2.000 inwoners voor stad van de toekomst

Toyota zoekt 2.000 inwoners voor stad van de toekomst

Autofabrikant Toyota wil aan de voet van de vulkaan Fuji in Japan een stad bouwen waar nieuwe technologieën kunnen worden uitgeprobeerd. De stad die de naam Woven City krijgt, zal ruim 70 ha groot zijn, volledig op waterstoftechnologie[…]

17/01/2020 | DomoticaIT & BIM
Vijf sleutels voor een geslaagde digitale transitie

Vijf sleutels voor een geslaagde digitale transitie

Kan Blockchain ook uw bouwproject vlotter doen verlopen?

Kan Blockchain ook uw bouwproject vlotter doen verlopen?

Brussels Airport installeert privaat 5G-netwerk

Brussels Airport installeert privaat 5G-netwerk

Meer artikels