Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Stadsbader neemt BAM Contractors over

Stadsbader neemt BAM Contractors over

Dominique Valcke (l.) en Jan Folens (r.) met de coronaproof handdruk op de overname van BAM Contractors door Stadsbader. (c) Stadsbader

De groep Stadsbader neemt het Belgische BAM Contractors over van de Nederlandse BAM Groep. Stadsbader neemt eveneens het aandeel in BV Asphalt over van de BAM Groep. Eind vorig jaar nam Thomas & Piron reeds BAM Galère en BAM Lux over van de BAM Groep.
Na de formele goedkeuring van de mededingingsautoriteiten, zal BAM Contractors als zusterbedrijf van Stadsbader nv zijn activiteiten verderzetten in de Stadsbader Group. Beide bedrijven blijven autonoom functioneren, behouden hun eigen markt en zullen complementair opereren. Jan Folens blijft de leiding behouden over BAM Contractors. Het doel van de overname van BAM Contractors is gedeelde expertise benutten en de verticale integratie nog te vergroten. Daarbij rekenen Stadsbader Group en BAM Contractors op het engagement en teamwork van alle medewerkers.
 
Dit nieuwe hoofdstuk biedt volgens CEO Dominique Valcke heel wat kansen in de ontwikkeling van de Stadsbader Group. Dankzij de reputatie van BAM Contractors als sterke speler in de civiele projecten, spoor- en bovenleidingswerken creëert zij absoluut een toegevoegde waarde. BAM Contractors heeft een indrukwekkend orderboek met complexe projecten zoals de heraanleg van het Viaduct van Vilvoorde, de Nieuwe Sluis Terneuzen en de realisatie van de Scheldetunnel als onderdeel van het Oosterweelproject. BV Asphalt is een joint venture van twee asfaltcentrales van BAM Contractors (nu Stadsbader) en Viabuild.
 
Ook Stadsbader is reeds een belangrijke aannemer in de wegenbouw, bouw en technieken met een ver doorgedreven verticale integratie inzake materieel en productie. Met de toevoeging van de 400 werknemers en 190 miljoen € omzet van BAM Contractors telt Stadsbader Group nu 1.650 werknemers en behaalt ze een jaarlijkse omzet van 600 miljoen €.
 
“We zijn reeds lang onder de indruk van BAM Contractors omwille van de sterke historiek en dynamiek en indrukwekkende realisaties. De vele contacten met het management, onder leiding van Jan Folens, hebben ons het vertrouwen gegeven om deze stap te zetten”, besluit Dominique Valcke.
 
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Welke vloer past bij jou?

Publireportage

Welke vloer past bij jou?

De vloer bepaalt vaak een groot gedeelte van de sfeer in je huis en daarom is het belangrijk om hier goed over na te denken. Er zijn veel verschillende soorten vloeren te krijgen en dat maakt de keuze niet makkelijker. In deze blog laten we je[…]

18/05/2022 |
Tips bij het kiezen van jouw nieuwe keuken

Publireportage

Tips bij het kiezen van jouw nieuwe keuken

Hout - Bois van Steenberge: duurzaam bouwen is de toekomst

Publireportage

Hout - Bois van Steenberge: duurzaam bouwen is de toekomst

Een werknemer beschadigt materieel. Wat nu?

Publireportage

Een werknemer beschadigt materieel. Wat nu?

Meer artikels