Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Stadsbader koopt tien Volvo FH-trucks met laag eigengewicht

Bouwbedrijf Stadsbader, actief in openbare werken en industriële projecten voor grote bedrijven en kmo's, heeft tien Volvo-vrachtwagens gekocht. Het bedrijf wil alle bouwgerelateerde transporten door Volvo-trekkers laten uitvoeren.

'De eerste kennismaking met Volvo Trucks dateert pas van vorig jaar, toen we het bedrijf Van Maercke Prefab overnamen. Van Maercke beschikte over een eigen vloot van een twintigtal Volvo FH12's voor het vervoer van onder andere prefabwanden. De kennismaking werd door ons meteen als heel positief ervaren, zodat we vrij snel de beslissing namen om het aantal voertuigen uit te breiden met nog eens tien nieuwe Volvo-trucks, maar dan van de nieuwste generatie FH13-420 pk', aldus Johan Steenhaut, verantwoordelijk voor de investeringen bij de groep Stadsbader.

Al het bouwgerelateerde transport zal voortaan gebeuren door Volvo-trekkers. 'Het relatief lage eigengewicht van deze voertuigen is voor ons type transport mooi meegenomen. We proberen als onderneming om zoveel mogelijk alles van materieel te uniformiseren, om efficiënt te kunnen werken over de verschillende filialen van de groep. De ambitie is om alle transportactiviteiten, zeker wat bouwgerelateerd is en kan uitgevoerd worden door 4x2-trekkers, te laten gebeuren door Volvo-trucks. Een ander belangrijk punt voor ons is de duurzaamheid. In tegenstelling tot die van een echte wegtransporteur worden onze trekkers gemakkelijk tussen zeven en de acht jaar gebruikt, vooral omdat ze maar een 80.000 km per jaar rijden. Pluspunt is ook het uitgebreide servicenet van Volvo Trucks in de regio's waar we actief zijn, voor als er toch iets fout zou lopen en een snelle interventie nodig is. Finaal speelt ook bij ons het just-in-time gegeven een belangrijke rol', getuigt Johan Steenhaut.

Lage verbruikscijfers

De groep Stadsbader gebruikt het Fuel & Environment-pakket dat een onderdeel is van Dynafleet, het transportinformatiesysteem van Volvo Trucks. 'Met deze dienst kunnen we het brandstofverbruik nauwgezet controleren en analyseren. Dit doen we in nauw overleg met de mensen van Nebim nv uit Harelbeke. De eerste verbruikscijfers van de nieuwe Volvo FH ervaren we als positief, temeer gezien de grote verscheidenheid aan transportactiviteiten die we uitvoeren met onze Volvo's, gaande van het rijden met binnenladers over kippers tot uitschuifbare trailers. We kunnen gerust stellen dat we in Volvo Trucks een nieuwe partner gevonden hebben voor ons transport van bouwelementen', besluit gedelegeerd bestuurder Dominique Valcke van Stadsbader.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Leuven asfalteert dit jaar een dertigtal straten

Leuven asfalteert dit jaar een dertigtal straten

De stad Leuven investeert ieder jaar 2,5 miljoen € in de vernieuwing van asfaltlagen. Dat is nodig om ernstige schade op korte en middellange termijn te vermijden. In de loop van dit jaar zullen in Leuven een dertigtal straten nieuwe asfalt[…]

Bouw grootste Zeeuwse zonnepark North Sea Port gestart

Bouw grootste Zeeuwse zonnepark North Sea Port gestart

Heraanleg stationsomgeving Ekeren begint in 2022

Heraanleg stationsomgeving Ekeren begint in 2022

Denys geselecteerd voor Porthosproject in Rotterdam

Denys geselecteerd voor Porthosproject in Rotterdam