Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Stadion PSV Eindhoven als eerste uitgerust met led-veldverlichting

Gerelateerde onderwerpen :

Stadion PSV Eindhoven als eerste uitgerust met led-veldverlichting

Het Philips-stadion, de thuishaven van voetbalclub PSV Eindhoven, is het eerste stadion in Nederland met led-veldverlichting (foto's-). De led-veldverlichting van Philips is 's werelds eerste led-sportveldverlichting die voldoet aan de strengste eisen van internationale televisiezenders en sportfederaties. De werken werden uitgevoerd door Heijmans.

Dankzij deze innovatieve verlichting is het mogelijk om specifieke delen van het veld uit te lichten tijdens voetbalwedstrijden of andere evenementen in het stadion. Door slimme innovatie zijn de kleinste gebaren en emoties zichtbaar voor de toeschouwers en televisiekijkers. Stadioneigenaren zullen vooral zeer te spreken zijn over de lage onderhouds- en overige operationele kosten van het lichtsysteem.

'We zijn er trots op dat wij het Philips stadion als eerste stadion in Nederland verlichten met led-veldverlichting. Hiermee zal de kijkervaring in het stadion dynamischer en beter worden. De lichtkwaliteit zal verhoogd worden en voldoet aan de strengste eisen van de Europese tv-zenders. Hierdoor zullen de supporters in het stadion en ook thuis de sfeer optimaal kunnen beleven', zegt Frank van der Vloed, algemeen manager van Philips Lighting Benelux.

'Deze verlichting is de de beste, meest moderne verlichting voor alle supporters om de wedstrijd te beleven. Ook sluit deze innovatieve verlichting volledig aan bij het ambitieniveau van PSV en Philips om ook buiten het veld op topniveau mee te draaien', pikt Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV, in.

'Het Philips Stadion is voor ons bekend terrein, maar deze werkzaamheden zijn ook voor ons uniek. We brengen bij diverse sportvelden in Nederland led-sportveldverlichting aan, maar nog nooit in deze hoeveelheid en met zo'n innovatieve ontwerpinstallatie. In het stadion monteren we bijna 300 led-armaturen die onder- en bovendaks gemonteerd worden, verdeeld over de vier windrichtingen', geeft Eric de Bie, projectleider bij Heijmans Utiliteit, nog mee.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuw schoolgebouw met aandacht voor akoestisch comfort

Nieuw schoolgebouw met aandacht voor akoestisch comfort

Meer dan een jaar nu al betrekken de zowat 300 leerlingen, leraars en directie de nieuwe gebouwen van de Stedelijke Basisschool Zuid in Stasegem. Het stadbestuur koos bewust voor een BEN-school, maar wilde omwille van het pedagogische concept[…]

27/02/2021 | ScholenAkoestiek
Merelbeke bouwt eigen carnavalsloods

Merelbeke bouwt eigen carnavalsloods

Dijledal Leuven heeft meer dan 400 woningen in de pijplijn

Dijledal Leuven heeft meer dan 400 woningen in de pijplijn

Zulte: herontwikkeling bedrijfssites stap dichterbij

Zulte: herontwikkeling bedrijfssites stap dichterbij

Meer artikels