Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Stadhuis Antwerpen virtueel te bezoeken

Steeds meer steden, musea en bedrijven kiezen ervoor om bezoekers virtueel te laten kennismaken met hun openbare domein, collecties of bezigheden. Vanaf nu kan je ook het stadhuis van Antwerpen virtueel bezoeken. Via de eenvoudige navigatie wandel je als het ware door het stadhuis dat dit jaar zijn 450ste verjaardag viert. Je hebt enkel een computer of tablet met een internetverbinding nodig.

Vanuit het panoramische zicht van 360° kan je doorklikken naar de verschillende ruimtes, tot en met het Schoon Verdiep en het kabinet van de burgemeester. Op de eerste verdieping kan je van dichtbij de houten beelden zien die de authentieke koepel ondersteunen. De tweede verdieping met haar staalconstructie is eveneens haarscherp en in detail te bekijken.

Met deze virtuele rondleiding wordt het lijstje aangevuld van heel wat andere architecturale parels in Antwerpen die virtueel te bezoeken zijn. Zo lieten o.m. het Rubenshuis, de Onze-Lieve-Vrouwkathedraal en het station Antwerpen-Centraal zich al in 3d voorstellen door Krzysztof Zagajewski. Deze en andere Belgische locaties kan je virtueel bezoeken op de site van de maker: http://www.studiovr.pl/belgia/.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

De Waalse groep Thomas & Piron neemt de bedrijven BAM Galère en BAM Lux over van de Nederlandse groep BAM. De Nederlandse groep BAM heeft in ons land ook nog het bedrijf Interbuild. De transactie, waarvan het bedrag niet wordt[…]

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar