Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Stad Izegem legt gunningscriteria vast voor bouw evenementenhal

Gerelateerde onderwerpen :

,
Stad Izegem legt gunningscriteria vast voor bouw evenementenhal

Foto: Lisbet Bogaert

De gemeenteraad van Izegem keurde zopas de gunningsleidraad goed voor de bouw van de nieuwe evenementenhal. “De drie geselecteerde bouwteams moeten nu een ontwerp maken. Daaruit wordt 1 dossier gekozen. Eind december van dit jaar hopen we te starten met de bouwwerken”, vertelt schepen van Evenementenbeleid Lisbet Bogaert (N-VA). Het stadsbestuur trekt hiervoor een budget uit van 2,45 miljoen €.

 

De leidraad bevat alle criteria waaraan de bouw van de nieuwe hal moet voldoen. De nieuwe evenementenhal komt op de plaats waar nu nog de verouderde zaal ISO staat. De sloop van die zaal is begrepen in het voorziene budget.
 
Vorig jaar selecteerde een beoordelingscommissie uit vijf kandidaturen drie bouwteams: Bouwbedrijf Furnibo uit Veurne; Jan Van Cakenberghe uit Mortsel en Stadsbader uit Harelbeke. Zij krijgen de gunningsleidraad. Die bevat de visie, het programma en de eisen van de stad. Op basis daarvan werken de bouwteams hun ontwerp en offerte uit.

Duurzaamheid

“De gunningsleidraad bevat vier criteria voor een totaal van 100 punten”, duidt schepen Bogaert. “25 punten gaan naar de inpassing van de eisen van het programma. Evenveel punten zijn voorzien voor de architecturale waarde en de inpasbaarheid van het ontwerp in de omgeving. 10 punten gaan naar het financiële criterium. Op het criterium duurzaamheid kunnen de bouwteams hoogstens 40 punten behalen. Zo kiezen we voor een energiepositieve evenementenhal met de nadruk op circulariteit. We stellen hoge eisen aan akoestiek en onderhoudsvriendelijkheid.”

Capaciteit

Het stadsbestuur koos voor een zaal waar 500 mensen kunnen zitten en 1.500 mensen kunnen staan. Daarbij kan de evenementenhal onderverdeeld worden in verschillende compartimenten. Zo wordt de zaal ook aantrekkelijk en gezellig bij kleinere evenementen. “De rokers kunnen terecht in de rook- en hangzone die zich in de evenementenhal zelf bevindt. Zo wordt de overlast voor de omgeving beperkt. Het bestaande sanitair en administratieve gebouw blijven en er komen voldoende raamopeningen en doordacht kleurgebruik voor een maximale belevingswaarde. Er komt een afzonderlijke keuken waardoor verenigingen eetfestijnen kunnen organiseren. Voorts voorzien we een verzorgingslokaal, drie loges die ook dienen als vergaderlokaal, een mobiel podium en een technische ruimte. De beschikbare buitenruimte moet ook gebruikt kunnen worden als terras. De zaal wordt uitgerust met camera’s, een goede WIFI-verbinding en een badge-systeem voor alle deuren”, vertelt Lisbet Bogaert.

Polyvalent

Volgens de schepen van Evenementenbeleid worden polyvalentie en flexibiliteit de codewoorden van de nieuwe evenementenhal. “Een gezellige seniorennamiddag met accordeonmuziek, een metaloptreden, rommelmarkt, jongerenfuif, eetfestijn, boekenbeurs of walking dinner… alles wordt mogelijk via het multifunctionele concept. Eind dit jaar hopen we te starten met de bouw van de evenementenhal”.

Vaccinaties

Volgens gemeenteraadslid Virginie Derumeaux betekent de nieuwe evenementenhal een grote meerwaarde voor de inwoners, verenigingen en bedrijven van Izegem. “Dat het nieuwe gebouw komt op de plaats van de verouderde zaal ISO is logisch. Deze site is dicht bij het centrum van de stad en ligt vlakbij verschillende ingangswegen. Bovendien zijn er op deze locatie heel wat parkeermogelijkheden en dat is meer dan nodig bij een zaal met een capaciteit van 1.500 personen. Dat zaal ISO nog één keer wordt gebruikt als vaccinactiecentrum is positief. Zo vermijden we dat drukbezette sporthallen niet moeten ingezet worden voor enkele maanden”.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Geen vergunning voor gascentrale in Dilsen-Stokkem

Geen vergunning voor gascentrale in Dilsen-Stokkem

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir weigert de omgevingsvergunning voor de bouw van een gascentrale van 900 MW in Dilsen-Stokkem. De gascentrale zou jaarlijks ongeveer 100.000 kg ammoniak en ongeveer 340.000 kg NOx uitstoten op slechts 189[…]

20/09/2021 | ProjectenElektriciteit
Valens bouwt voor UZ Saint-Luc en Valisana in Brussel

Valens bouwt voor UZ Saint-Luc en Valisana in Brussel

UGent wil twee studentenhomes bouwen

UGent wil twee studentenhomes bouwen

Leuven opent kinderdagverblijf DoRemy

Leuven opent kinderdagverblijf DoRemy

Meer artikels