Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Stad aan de Maas in stroomversnelling

Gerelateerde onderwerpen :

De gemeenteraad van Maaseik heeft zopas het ontwerp gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (rup) Stad aan de Maas definitief vastgesteld. Dat maakt de weg vrij voor 138 woningen en 215 appartementen. Het schepencollege van Maaseik wil het ontwikkelingsproces van dit gebied zo snel mogelijk starten.

Voor de ontwikkeling moet een rup gemaakt worden dat de bestemmingszones omvormt naar een zone die de ontwikkeling van dit gebied mogelijk maakt. Met geïnteresseerde ontwikkelaars/eigenaars wordt een samenwerkingsstructuur uitgewerkt om de Dragetra-terreinen en omgeving te ontwikkelen.

Dragetra

Dragetra, een vroegere ontginningszone aan de Maas, staat in het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan aangegeven als aan te snijden stedelijk binnengebied. Om dit gebied op een doordachte manier te kunnen aansnijden, keurde de gemeenteraad in 2006 het masterplan Stad aan de Maas goed. Toen werd ook principieel akkoord gegaan met het maken van een ruimtelijk uitvoeringsplan (rup) voor de uitvoering van deze stedelijke uitbreiding aan de Maas.

Onteigeningen

Het gebied vormt de verbinding tussen het centrum van Maaseik en de Maasvallei en maakt de verbinding met Heerenlaak en Aldeneik. In het plangebied moeten de aanwezige verkavelingen opgeheven worden om de ontwikkeling van het gebied te verzekeren. Hierover is begin dit jaar overleg geweest met de eigenaars. Behalve een rup moet ook een onteigeningsplan gemaakt worden om er voor te zorgen dat dit ontwikkelingsproces van het projectgebied niet zal stilvallen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bekende tuinspeciaalzaak in Lebbeke krijgt herbestemming

Bekende tuinspeciaalzaak in Lebbeke krijgt herbestemming

De site van de voormalige tuinspeciaalzaak Puttemanshof op de hoek van de Poststraat en de Oudebaan in Lebbeke maakt plaats voor het nieuwe woonproject Residentie Puttemanshof. Daarmee krijgen de 6.200 m² grote terreinen van de in Lebbeke[…]

Stadsvernieuwingsproject op vroegere Remco-site in Gent

Stadsvernieuwingsproject op vroegere Remco-site in Gent

Beliris renoveert 80 appartementen in Anderlecht

Beliris renoveert 80 appartementen in Anderlecht

KU Leuven bouwt nieuwe campus in het Pachecogebouw in Brussel

KU Leuven bouwt nieuwe campus in het Pachecogebouw in Brussel

Meer artikels