Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Sportoase bouwt Oudenaards zwembad

Gerelateerde onderwerpen :

Sportoase bouwt Oudenaards zwembad

De Oudenaardse gemeenteraad heeft op 26 januari vier administratieve dossiers voor de bouw van een nieuw stedelijk zwembad goedgekeurd: de concessieovereenkomst en aannemingsovereenkomst, het subsidiebesluit, het recht van opstal en de stadswaarborg. Deze dossiers vormen de basis voor de publiek-private samenwerking tussen de stad en de nv Sportoase Oudenaarde. In een volgende fase moet Sportoase de bouwaanvragen indienen en toelatingen krijgen. De opening van het nieuw zwembad is voorzien in 2017. De bouwkost wordt geraamd op iets meer dan 14 miljoen '. Zodra het nieuwe zwembad operationeel is, kan het oude worden gesloopt.

Glijbanen

Het wordt een 25-meterbad (20,5 bij 25 m) met beweegbare bodem, een uitgebreid recreatiebad met o.m. massagewaterstraal, twee bruisbulten, een waterkreek, drie nekdouches, twee massagedouches en glijbanen. Daarnaast komen er ook een peuterbad met speeltuigen en een wellnesszone met bio-sauna, Finse sauna en hamam. Het stadsbestuur bouwt in 2016 nieuwe kantoren voor de sportdienst aan de sporthal en zorgt voor een toegangsweg naar het toekomstige zwembad.

Donk

Oudenaarde heeft nog meer plannen inzake sportinfrastructuur. In mei 2014 kocht de stad het vroegere kampeerterrein aan de Donkvijver. Een werkgroep en de sportcommissie zetten de krijtlijnen uit voor de toekomstige ontwikkeling van dit gebied van 25 ha. Volgens schepen van Sport Peter Simoens komen aan de Donk mogelijk een aantal sportvelden met bijhorende voorzieningen, een bmx-piste, een bosje met een kleine (vis)vijver en een verblijfplaats voor mobilhomes. Ook de uitbouw van verblijfsrecreatie, verweven met het mooie landschappelijke kader, behoort nog tot de mogelijkheden.

Sporthal

Dit jaar wordt een tweede kunstgrasveld aangelegd op Kwik Eine, dat ook beschikbaar zal zijn voor andere voetbalploegen, scholen en andere gebruikers. De stad wil ook mee participeren in een nieuwe sporthal in de Groenstraat.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts lanceert de eerste oproep van het nieuwe scholenbouwprogramma Scholen van Vlaanderen. Voor het eerst zullen burgers hun eigen spaargeld kunnen investeren in deze schoolgebouwen. “We geven Vlamingen[…]

03/12/2021 | Ben WeytsScholen
Dilbeek stelt masterplan Keperenberg voor

Dilbeek stelt masterplan Keperenberg voor

Bouw van meest energiezuinige woonbuurt van Waregem gestart

Bouw van meest energiezuinige woonbuurt van Waregem gestart

Houthulst krijgt een kmo-park van 7.200 m²

Houthulst krijgt een kmo-park van 7.200 m²

Meer artikels