Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Sporten met betere akoestiek dankzij absorptiepanelen

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Sporten met betere akoestiek dankzij absorptiepanelen

Voor de sporthal van de campus Watersportbaan van de Artevelde Hogeschool in Gent werd 500 m² van het nieuwe product M Light Line van Print Acoustics (Triplaco) voorgeschreven en geïnstalleerd door Emic, als onderaannemer van Antwerpse Bouwwerken.

Deze realisatie is opnieuw een knappe referentie voor de akoestische oplossingen van deze onderneming. Die werden eerder reeds toegepast in administratieve centra (AC Leiespiegel in Deinze, ontwerper Tony Fretton Architects), congrescentra (Micx Mons, ontwerp Studio Daniel Liebeskind), wzc’s of andere zorgcentra (AZ Zeno in Knokke, Boeckx Architects in consortium met Aaprog en Buro II & Archi+I), auditioria (Deloitte HQ Auditiorium in Zaventem, Jaspers-Eyers Architects & A2RC Architects), sportcentra (Topsporthal Vlaanderen Gent, Avapartners), scholen (Vesalius HoGent, Mark Koehler Architects), …

Een team van Print Acoustics heeft begin 2018 een workshop over akoestische absorberende panelen georganiseerd bij Licence To Build Architects in Lennik, de ontwerper van de sporthal van de Artevelde Hogeschool in Gent. Tijdens de workshop werd het uitgebreide gamma Helmholtzpanelen (op basis van houten, decoratieve en transmissieve panelen) van het in België ontwikkelde en geproduceerde merk Print Acoustics by Triplaco voorgesteld. Verschillende looks van gegroefde, micro-nano geperforeerde of textiel-uitzicht en diverse toplagen hpl (Abet Laminati), fineer (Decospan), geweven vinyl (Ntgrate) , … werden onder de aandacht gebracht van de architecten.

M Light Line is een in 2018 nieuw ontwikkeld product dat uitermate geschikt is voor sporthallen omwille van zijn stoot- en balvaste eigenschappen en hoge nagalmcorrectie. Dankzij zijn brede planken 95 mm is dit product daarenboven ook nog eens eenvoudig en snel te plaatsen. In grote ruimtes zorgt de houtimitatie (lichte eik) voor een zeer rustig esthetisch patroon. De breedbandige absorptie met alpha w = 0.85 maakt het plaatje compleet als een hoogwaardig, impactbestendig en duurzaam absorptiepaneel voor sportinfrastructuurwanden.

Schakelaars/technieken werden in verzonken nissen ingebouwd en omlijst met zwarte mdf of een hardhout kader. Ook konden in situ met klokboor en infrezing bijkomende verzonken stopcontacten ingebouwd worden in de panelen.

Print Acoustics, een divisie van Triplaco, is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en levering van akoestisch dempende panelen, deuren en losse elementen. De akoestisch dempende oplossingen, standaard of op maat, bestaan uit een kern in zwarte hoogwaardige mdf met een toplaag in print hpl van Abet Laminati, hoogwaardige fineer van Decospan, lak, geweven vinyl van Ntgrate of een digitale bedrukking en een akoestisch dempende glasvlies op de rugzijde of in het midden.

Alle akoestisch dempende producten van Print Acoustics worden in-huis ontwikkeld en geproduceerd. Ze ondergaan grondige testen in de nagalmkamer van een onafhankelijk akoestisch labo alvorens ze op de markt gebracht worden. Na een studie en de technische tekening van elke bestelling, worden de panelen, deuren en losse elementen geproduceerd in de fabriek in Harelbeke. De kwaliteit van de producten wordt zowel tijdens als na de productie streng gecontroleerd.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Mechelen start eerste fase parkeergebouw Keerdoksite

Mechelen start eerste fase parkeergebouw Keerdoksite

De werken aan het parkeergebouw aan de Keerdoksite in Mechelen, vlakbij de N16, zijn zopas gestart. Het nieuwe parkeergebouw zal een belangrijke landmark vormen op één van de belangrijkste invalswegen van de stad. Naast de[…]

Nieuw politiegebouw in Nazareth kost 6,6 miljoen €

Nieuw politiegebouw in Nazareth kost 6,6 miljoen €

Productief jaar voor shm Denderstreek

Productief jaar voor shm Denderstreek

Regie der Gebouwen heeft druk jaar achter de rug

Regie der Gebouwen heeft druk jaar achter de rug

Meer artikels