Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Sportcomplex Eeklo krijgt groen licht

Gerelateerde onderwerpen :

Het bouwdossier van de stad Eeklo voor een nieuw sportcomplex aan de Burgemeester Lionel Pussemierstraat zit in een stroomversnelling. Via de projectop­roep 'zwembaden 2015' van de Vlaamse regering ontvangt Eeklo samen met partner Farys 750.000 ' subsidie. Het nieuwe sportcomplex omvat een nieuw zwembad, een nieuwe buitenschoolse kinderopvang, een nieuwe cafetaria, nieuwe kantoren en het vernieuwen van de voorgevel van de sporthal. Ondertussen worden vier offertes voor het nieuwe complex onderzocht door studiebureau ESSA. Op korte termijn wordt hiervoor de toewijzing verwacht, zodat dan de aannemer voor de bouwwerken aangeduid kan worden.

Timing

Het dossier zit goed inzake timing, want het was de bedoeling om tegen 1 maart een aannemer aan te duiden. In normale omstandigheden moet dit ook lukken. Vóór de zomer worden met de bouw van een nieuw stooklokaal de eerste werkzaamheden gestart. In het najaar wordt een deel van de voorzijde van de sporthal afgebroken. Alle sanitaire installaties (douches, toiletten, kleedcabines) van het sportcomplex worden afgebroken en volledig vernieuwd. Vanaf januari 2017 beginnen dan de grote bouwwerken, die anderhalf jaar zullen duren.

Historiek

Het huidige zwembad aan de Oostveldstraat dateert van 1968. De voorbije decennia werden geregeld renovaties uitgevoerd, waaronder een grote renovatie begin jaren '90 van vorige eeuw, na veel discussie over het al dan niet voortbestaan van het stedelijke zwembad. Een grondige screening in 2007 door architectenbureau Derycke wees uit dat een renovatie evenveel of meer zou kosten dan een nieuwbouw.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Heraanleg Scheldekaaien Nieuw Zuid Antwerpen in 2022

Heraanleg Scheldekaaien Nieuw Zuid Antwerpen in 2022

Het schetsontwerp voor de Scheldekaaien ter hoogte van Nieuw Zuid in Antwerpen is klaar. Het ontwerpteam Sweco – PROAP - WIT architecten tekende een park van 5 ha voor voetgangers en fietsers met ruimte voor ontspanning. Eind dit jaar[…]

Drie ontwerpteams voor herontwikkeling Arenawijk in Deurne

Drie ontwerpteams voor herontwikkeling Arenawijk in Deurne

Bouwkroniek neemt een zomerbreak

Bouwkroniek neemt een zomerbreak

Herbestemming voor Leuvense Silo's en Molens van Orshoven

Herbestemming voor Leuvense Silo's en Molens van Orshoven

Meer artikels