Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Sportcomplex Eeklo krijgt groen licht

Gerelateerde onderwerpen :

Het bouwdossier van de stad Eeklo voor een nieuw sportcomplex aan de Burgemeester Lionel Pussemierstraat zit in een stroomversnelling. Via de projectop­roep 'zwembaden 2015' van de Vlaamse regering ontvangt Eeklo samen met partner Farys 750.000 ' subsidie. Het nieuwe sportcomplex omvat een nieuw zwembad, een nieuwe buitenschoolse kinderopvang, een nieuwe cafetaria, nieuwe kantoren en het vernieuwen van de voorgevel van de sporthal. Ondertussen worden vier offertes voor het nieuwe complex onderzocht door studiebureau ESSA. Op korte termijn wordt hiervoor de toewijzing verwacht, zodat dan de aannemer voor de bouwwerken aangeduid kan worden.

Timing

Het dossier zit goed inzake timing, want het was de bedoeling om tegen 1 maart een aannemer aan te duiden. In normale omstandigheden moet dit ook lukken. Vóór de zomer worden met de bouw van een nieuw stooklokaal de eerste werkzaamheden gestart. In het najaar wordt een deel van de voorzijde van de sporthal afgebroken. Alle sanitaire installaties (douches, toiletten, kleedcabines) van het sportcomplex worden afgebroken en volledig vernieuwd. Vanaf januari 2017 beginnen dan de grote bouwwerken, die anderhalf jaar zullen duren.

Historiek

Het huidige zwembad aan de Oostveldstraat dateert van 1968. De voorbije decennia werden geregeld renovaties uitgevoerd, waaronder een grote renovatie begin jaren '90 van vorige eeuw, na veel discussie over het al dan niet voortbestaan van het stedelijke zwembad. Een grondige screening in 2007 door architectenbureau Derycke wees uit dat een renovatie evenveel of meer zou kosten dan een nieuwbouw.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Mechelen sloopt entrepotgebouw voor ontwikkeling Keerdoksite

Mechelen sloopt entrepotgebouw voor ontwikkeling Keerdoksite

De site van Inter-Beton in Mechelen wordt vanaf 2022 herontwikkeld tot een woonplek met twee appartementsgebouwen en een publiek groen park van 1 ha. Om hiervoor ruimte te voorzien, ging begin 2020 al een eerste loods van Inter-Beton tegen de[…]

19/01/2021 | Mechelengroene ruimte
Aandeel nieuwbouwflats daalt voor het eerst in 25 jaar

Aandeel nieuwbouwflats daalt voor het eerst in 25 jaar

Besix vernieuwt kaaimuur langs Albertkanaal in Schoten

Besix vernieuwt kaaimuur langs Albertkanaal in Schoten

Art-deco-hotel in Nieuwpoort krijgt zijn allure en grandeur terug

Art-deco-hotel in Nieuwpoort krijgt zijn allure en grandeur terug

Meer artikels