Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Speelpark achter jeugdherberg Hasselt

Gerelateerde onderwerpen :

De stad Hasselt wil achter de recent geopende jeugdherberg, tussen de Vredestraat en de Wilgenstraat, een nieuw park aanleggen. De bouwvergunning is aangevraagd. De zoektocht naar een aannemer loopt. De bedoeling is de werkzaamheden dit jaar nog te starten. De nieuwe groene long zal ongeveer twee voetbalvelden groot worden en krijgt verschillende functies. Het toekomstige park heeft nog geen naam.

Centraal worden 1,5 m hoge heuveltjes aangelegd. Op één van deze hellingen komen betonnen zitstenen die uitkijken op de vlakbijgelegen speelweide en aldus een soort arena vormen. Voorts is er voorzien in klassiek parkmeubilair, zoals picknickplaatsen met zitbanken en tafels.

Achteraan het park aan de Acaciastraat zijn twee speelzones voorzien. Eentje wordt uitgebouwd in een natuurlijke omgeving en is bestemd voor wat oudere kinderen. De allerkleinsten krijgen een afzonderlijke speelplek, op veilige afstand van de drukke Vredestraat. Sportieve buurtbewoners kunnen tussen de twee speelgebieden gebruikmaken van fitnesstoestellen.

Tegenover het kruispunt van de Vredestraat met de Anjelierenstraat wordt een hondenweide gepland. Daarachter komen twee petanquebanen en een bos van inheemse vogelkers. Tussen de Wilgenstraat en de petanquebanen is plaats voor een grote wadi om overtollig hemelwater op te vangen zodat dit later langzaam in de ondergrond kan sijpelen. Een nieuwe gracht parallel met de Wilgenstraat krijgt dezelfde functie.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Hogeschool Vives bouwt eerste leefcampus in Vlaanderen

Hogeschool Vives bouwt eerste leefcampus in Vlaanderen

Studenten van Vives kunnen straks niet alleen les volgen aan de hogeschool in Brugge, maar er ook verblijven. Samen met projectontwikkelaar ION bouwt Vives een complex met 19 leslokalen en 138 studentenkamers dat naadloos aansluit op de[…]

12/05/2021 | IONScholen
Woonhaven zoekt architect voor vervangbouw sociale woningen

Woonhaven zoekt architect voor vervangbouw sociale woningen

Ontwerper aangeduid voor overheidsproject in Jette

Ontwerper aangeduid voor overheidsproject in Jette

Olen zoekt projectbegeleider en ontwerper voor administratief centrum

Olen zoekt projectbegeleider en ontwerper voor administratief centrum

Meer artikels