Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Speelpark achter jeugdherberg Hasselt

Gerelateerde onderwerpen :

De stad Hasselt wil achter de recent geopende jeugdherberg, tussen de Vredestraat en de Wilgenstraat, een nieuw park aanleggen. De bouwvergunning is aangevraagd. De zoektocht naar een aannemer loopt. De bedoeling is de werkzaamheden dit jaar nog te starten. De nieuwe groene long zal ongeveer twee voetbalvelden groot worden en krijgt verschillende functies. Het toekomstige park heeft nog geen naam.

Centraal worden 1,5 m hoge heuveltjes aangelegd. Op één van deze hellingen komen betonnen zitstenen die uitkijken op de vlakbijgelegen speelweide en aldus een soort arena vormen. Voorts is er voorzien in klassiek parkmeubilair, zoals picknickplaatsen met zitbanken en tafels.

Achteraan het park aan de Acaciastraat zijn twee speelzones voorzien. Eentje wordt uitgebouwd in een natuurlijke omgeving en is bestemd voor wat oudere kinderen. De allerkleinsten krijgen een afzonderlijke speelplek, op veilige afstand van de drukke Vredestraat. Sportieve buurtbewoners kunnen tussen de twee speelgebieden gebruikmaken van fitnesstoestellen.

Tegenover het kruispunt van de Vredestraat met de Anjelierenstraat wordt een hondenweide gepland. Daarachter komen twee petanquebanen en een bos van inheemse vogelkers. Tussen de Wilgenstraat en de petanquebanen is plaats voor een grote wadi om overtollig hemelwater op te vangen zodat dit later langzaam in de ondergrond kan sijpelen. Een nieuwe gracht parallel met de Wilgenstraat krijgt dezelfde functie.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Voetbalstadion Club Brugge krijgt originele en innovatieve architectuur

Voetbalstadion Club Brugge krijgt originele en innovatieve architectuur

De groepering van Alheembouw en Cordeel, geassocieerd met de architectenbureaus SCAU en B2Ai, de structureel ingenieurs van Bollinger+Grohmann en de technische studiebureaus Istema en HQE SuReal, is aangewezen als voorkeurinschrijver bij de[…]

29/10/2020 | ProjectenArchitecten
Nieuwe toegangsbeveiliging voor gerechtsgebouw Luik

Nieuwe toegangsbeveiliging voor gerechtsgebouw Luik

Bouw Evergems zwembad start in 2022

Bouw Evergems zwembad start in 2022

Glabbeek verbouwt kerk tot woongebouw

Glabbeek verbouwt kerk tot woongebouw

Meer artikels