Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Speelpark achter jeugdherberg Hasselt

Gerelateerde onderwerpen :

De stad Hasselt wil achter de recent geopende jeugdherberg, tussen de Vredestraat en de Wilgenstraat, een nieuw park aanleggen. De bouwvergunning is aangevraagd. De zoektocht naar een aannemer loopt. De bedoeling is de werkzaamheden dit jaar nog te starten. De nieuwe groene long zal ongeveer twee voetbalvelden groot worden en krijgt verschillende functies. Het toekomstige park heeft nog geen naam.

Centraal worden 1,5 m hoge heuveltjes aangelegd. Op één van deze hellingen komen betonnen zitstenen die uitkijken op de vlakbijgelegen speelweide en aldus een soort arena vormen. Voorts is er voorzien in klassiek parkmeubilair, zoals picknickplaatsen met zitbanken en tafels.

Achteraan het park aan de Acaciastraat zijn twee speelzones voorzien. Eentje wordt uitgebouwd in een natuurlijke omgeving en is bestemd voor wat oudere kinderen. De allerkleinsten krijgen een afzonderlijke speelplek, op veilige afstand van de drukke Vredestraat. Sportieve buurtbewoners kunnen tussen de twee speelgebieden gebruikmaken van fitnesstoestellen.

Tegenover het kruispunt van de Vredestraat met de Anjelierenstraat wordt een hondenweide gepland. Daarachter komen twee petanquebanen en een bos van inheemse vogelkers. Tussen de Wilgenstraat en de petanquebanen is plaats voor een grote wadi om overtollig hemelwater op te vangen zodat dit later langzaam in de ondergrond kan sijpelen. Een nieuwe gracht parallel met de Wilgenstraat krijgt dezelfde functie.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Geen vergunning voor gascentrale in Dilsen-Stokkem

Geen vergunning voor gascentrale in Dilsen-Stokkem

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir weigert de omgevingsvergunning voor de bouw van een gascentrale van 900 MW in Dilsen-Stokkem. De gascentrale zou jaarlijks ongeveer 100.000 kg ammoniak en ongeveer 340.000 kg NOx uitstoten op slechts 189[…]

20/09/2021 | ProjectenElektriciteit
Valens bouwt voor UZ Saint-Luc en Valisana in Brussel

Valens bouwt voor UZ Saint-Luc en Valisana in Brussel

UGent wil twee studentenhomes bouwen

UGent wil twee studentenhomes bouwen

Leuven opent kinderdagverblijf DoRemy

Leuven opent kinderdagverblijf DoRemy

Meer artikels