Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Soudal neemt twee buitenlandse partners over

Gerelateerde onderwerpen :

Soudal neemt twee buitenlandse partners over

Dirk Coorevits (l.) en Vic Swerts van Soudal realiseerden twee buitenlandse overnames in één week.

© SOUDAL

De Turnhoutse specialist in de chemische bouwnijverheid Soudal kondigt de overname aan van twee distributeurs in het buitenland. In Nieuw-Zeeland wordt de lokale partner Holdfast NZ Ltd. overgenomen en in Finland wordt Joints Oy getransformeerd tot de lokale Soudal-vestiging. Beide bedrijven zijn reeds verschillende decennia de exclusieve Soudal-verdeler in hun land.

Het Nieuw-Zeelandse Holdfast NZ, een lokale grootdistributeur voor de bouw, industrie en retail, is een familiebedrijf dat dit jaar ongeveer 13 miljoen € omzet realiseert en 44 mensen tewerkstelt. Het Finse Joints Py zal 2018 afsluiten met een omzet van zowat 6 miljoen € en heeft 12 werknemers in dienst.

“Beide overnames zullen ons in staat stellen om lokaal stevig voort te groeien. De tewerkstelling van de betrokken bedrijven blijft ongewijzigd en het huidige management blijft aan het roer. Om de integratie van beide overgenomen bedrijven binnen de wereldwijde Soudal-structuur te versterken zullen we de huidige bedrijfsnamen wel wijzigen in Soudal NZ Ltd. en Soudal Oy”, aldus Dirk Coorevits, managing director van Soudal.

Soudal werd opgericht in 1966 en zal dit jaar afsluiten met een omzet van ongeveer 850 miljoen € en een omzetgroei van zowat 10%. Soudal is de grootste Europese onafhankelijke producent van mastieken, lijmen en pu-schuim voor zowel de vakman als de particuliere gebruiker. Met meer dan 3.000 werknemers en 19 productievestigingen op vijf continenten is dit Belgische familiebedrijf, opgericht door Vic Swerts, uitgegroeid tot een wereldspeler en expert in chemische bouwspecialiteiten. Doorgedreven investeringen in onderzoek en ontwikkeling, een jarenlange visie van innovatie en aanpassingen aan de lokale marktbehoeften legden de basis voor de  uitstekende prestaties.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Van Hulle Bouwservice pakt uit met een nieuwe toonzaal

Van Hulle Bouwservice pakt uit met een nieuwe toonzaal

Van Hulle Bouwservice uit Tielt bestaat dit jaar 75 jaar en de kers op die verjaardagstaart is een indrukwekkende nieuwe toonzaal. Die staat symbool voor de ambitie van het bedrijf. “We hebben geprobeerd Vlaanderens mooiste te[…]

Drive-in bioscoop bij ATF wegenbouw

Drive-in bioscoop bij ATF wegenbouw

'Toekomst van baksteen ligt in circulariteit'

'Toekomst van baksteen ligt in circulariteit'

Verhelst Bouwmaterialen neemt Loyaerts over

Verhelst Bouwmaterialen neemt Loyaerts over

Meer artikels