Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Soudal neemt twee buitenlandse partners over

Gerelateerde onderwerpen :

Soudal neemt twee buitenlandse partners over

Dirk Coorevits (l.) en Vic Swerts van Soudal realiseerden twee buitenlandse overnames in één week.

© SOUDAL

De Turnhoutse specialist in de chemische bouwnijverheid Soudal kondigt de overname aan van twee distributeurs in het buitenland. In Nieuw-Zeeland wordt de lokale partner Holdfast NZ Ltd. overgenomen en in Finland wordt Joints Oy getransformeerd tot de lokale Soudal-vestiging. Beide bedrijven zijn reeds verschillende decennia de exclusieve Soudal-verdeler in hun land.

Het Nieuw-Zeelandse Holdfast NZ, een lokale grootdistributeur voor de bouw, industrie en retail, is een familiebedrijf dat dit jaar ongeveer 13 miljoen € omzet realiseert en 44 mensen tewerkstelt. Het Finse Joints Py zal 2018 afsluiten met een omzet van zowat 6 miljoen € en heeft 12 werknemers in dienst.

“Beide overnames zullen ons in staat stellen om lokaal stevig voort te groeien. De tewerkstelling van de betrokken bedrijven blijft ongewijzigd en het huidige management blijft aan het roer. Om de integratie van beide overgenomen bedrijven binnen de wereldwijde Soudal-structuur te versterken zullen we de huidige bedrijfsnamen wel wijzigen in Soudal NZ Ltd. en Soudal Oy”, aldus Dirk Coorevits, managing director van Soudal.

Soudal werd opgericht in 1966 en zal dit jaar afsluiten met een omzet van ongeveer 850 miljoen € en een omzetgroei van zowat 10%. Soudal is de grootste Europese onafhankelijke producent van mastieken, lijmen en pu-schuim voor zowel de vakman als de particuliere gebruiker. Met meer dan 3.000 werknemers en 19 productievestigingen op vijf continenten is dit Belgische familiebedrijf, opgericht door Vic Swerts, uitgegroeid tot een wereldspeler en expert in chemische bouwspecialiteiten. Doorgedreven investeringen in onderzoek en ontwikkeling, een jarenlange visie van innovatie en aanpassingen aan de lokale marktbehoeften legden de basis voor de  uitstekende prestaties.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

'De  bouw is het voorbije jaar veel flexibeler geworden'

'De bouw is het voorbije jaar veel flexibeler geworden'

Elke week geeft Bouwkroniek het woord aan een CEO uit de brede Belgische bouwsector. Dit keer voelen we Bill Olivier aan de tand, CEO van Loxam Belux.   Van welke nieuwe technologie verwacht u dat ze uw business de komende jaren het meeste[…]

Studiebureau Jonckheere verhuist naar cohousingproject in Brugge

Studiebureau Jonckheere verhuist naar cohousingproject in Brugge

'Sneller bouwproces koppelen aan duurzaamheid en kwaliteit'

'Sneller bouwproces koppelen aan duurzaamheid en kwaliteit'

VIATEQ: partner voor opdrachtgever en aannemer

Publireportage

VIATEQ: partner voor opdrachtgever en aannemer

Meer artikels