Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Soudal boekt meer omzet

De Turnhoutse lijm-, silicone- en pu-schuimfabrikant Soudal heeft een uitstekend 2015 achter de rug en bereikt een nieuw record in zowel omzet als winst. Met een geconsolideerde omzetgroei van 12% zet Soudal zijn sterke groeistrategie voort. Het nettoresultaat steeg in 2015 tot 23 miljoen '. Soudal heeft wereldwijd intussen 54 filialen en vijftien productievestigingen.

In 2015 steeg de totale omzet van Soudal met niet minder dan 65 miljoen ' tot een nieuw record van 630 miljoen '. De jongste vijf jaar groeide Soudal met een indrukwekkende 300 miljoen '. Deze sterke groeicijfers zijn te danken aan de volgehouden groeistrategie waarbij het belangrijkste gedeelte van de groei nog steeds organisch wordt behaald. Tegenvallende resultaten in China en de Russische regio's alsook volatiele wisselkoersen werden opgevangen dankzij uitstekende resultaten in o.a. Europa, Amerika en het Midden-Oosten. De wereldwijde aanwezigheid in zowel het professionele segment als het particuliere kanaal zorgt voor een natuurlijke, evenwichtige groei van het bedrijf. Dit jaar wil het bedrijf de kaap van 700 miljoen ' omzet ronden en zo een verdere stap te zetten om tegen 2020 1 miljard ' omzet te realiseren.

Internationale expansie

Groeien en uitbreiden blijven de rode draad doorheen de geschiedenis van Soudal. In juni van vorig jaar werd het Letse Tenachem aan het Soudal-netwerk toegevoegd, wat een uitbreiding van het productenportfolio voor de productie van dubbel glas betekende. Hierdoor is Soudal in staat een nog completer productengamma aan te bieden. In september 2015 werd de opening van nieuwe filialen in Thailand, Vietnam en Marokko aangekondigd. Begin dit jaar werd ook Soudal's jarenlange distributeur in Zweden, Proflex, overgenomen en omgedoopt tot Soudal Proflex AB.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Deinze: werken voor Torck-site gestart

Deinze: werken voor Torck-site gestart

Op de site van de oude fabriekspanden van Torck in de Ommegangstraat in Deinze is gestart met de grondwerken voor de bouw van 60 wooneenheden en een commerciële ruimte, een fietsenstalling en een ondergrondse parking. Reeds 20% van de[…]

20/04/2021 | Deinze
Nieuwe brug verbindt Brusselse Noordwijk met Thurn & Taxis

Nieuwe brug verbindt Brusselse Noordwijk met Thurn & Taxis

Vijf kandidaten voor bouw gemeentehuis Middelkerke

Vijf kandidaten voor bouw gemeentehuis Middelkerke

Bouw gestart van MVRDV's Mission Rock-toren in San Francisco

Bouw gestart van MVRDV's Mission Rock-toren in San Francisco