Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Sortimo staat dicht bij de klant

Sortimo staat dicht bij de klant

Sortimo is reeds meer dan 40 jaar marktleider op het gebied van bedrijfswageninrichtingen. De verschillende sectoren waarin Sortimo aanwezig is, eisen ook een verschillende aanpak. Daarom stelt Sortimo op het Autosalon 2015 enkele nieuwe lijnen (Sortimo HD en Simpleco by Sortimo) voor en is er een herlancering van de reeds bestaande 'KEP - voor Express diensten'. Niet enkel de producten krijgen een make-over, ook het Sortimo-team en de stand zullen qua look en feel dichter bij de eindklant staan.

Sortimo HD

Sortimo HD staat voor Heavy Duty, wat duidt op de extreme situaties waaronder deze inrichting moet presteren. De legborden en opbergvakken uit composietmateriaal zijn ontworpen om een laadgewicht tot 120 kg te kunnen dragen.

De valkleppen zorgen ervoor dat ook zware gereedschappen en materialen veilig opgeborgen kunnen worden zonder verlies van ruimte in het voertuig. De schuiflades van Sortimo HD zijn enorm robuust en hebben een laadvermogen tot 90 kg.

In lijn met het nieuwe antracietkleurige design zijn ook de koffers en boxen klaar voor het zware en vuile werk. De componenten en accessoires worden voorzien van een donkere kleur waardoor ze bestand zijn tegen vuil. Sortimo HD is gemaakt op dezelfde rasterstructuur als de Sortimo Globelyst-lijn, een bevestiging van Sortimo's modulaire denkwijze. Het volledige gamma van koffers en accessoires is dus ook compatibel met de nieuwe Heavy Duty-lijn.

Voorts blijft Sortimo accessoires ontwikkelen specifiek voor Sortimo HD. Vooral de vakmensen uit de industrie met zware uitdagingen zullen hierin hun gading vinden. Sortimo HD zal beschikbaar zijn vanaf januari 2015.

Simpleco by Sortimo

Op het Autosalon zal bij Peugeot een Expert te zien zijn die is ingericht met 'Simpleco by Sortimo'. Deze lijn is ontworpen met als doel om een simpele, betaalbare oplossing te bieden voor de inrichting van kleine en middelgrote bestelwagens.

De zijwanden van composietmateriaal zorgen voor een lichte en toch stevige constructie die de eindklant zelf kan inbouwen. De legborden zijn uit te breiden met verdeelschotten en/of koffers en boxxen. De kleine en handige accessoires zoals slanghaspels en opbergvakken maken de inrichting compleet. Vanaf half januari zal Simpleco beschikbaar zijn bij de premiumdealers en automotive kanalen.

Express legborden, KEP

Als het snel moet gaan, wordt de veiligheid dikwijls uit het oog verloren. Met de hernieuwde KEP-expresslegborden wil Sortimo deze scheve situatie rechtzetten. Speciaal voor koeriers, express- en pakjesdiensten heeft Sortimo zijn KEP-product voort ontwikkeld. Wederom wordt gebruik gemaakt van composietmaterialen met als gevolg dat de inrichting enorm licht en toch stevig is.

Met één hand kunnen de legborden opgeklapt worden om zo de geïntegreerde ladingsbeveiliging onder de vorm van de ProSafe tevoorschijn te laten komen. Door de combinatie van een laadvermogen tot 120 kg per legbord en de geïntegreerde ProSafe kan elke lading groot of klein snel, veilig en makkelijk vervoerd worden.

Met het nieuwe concept 'Tailor-Made-Van-Solutions' zal Hal 2 van de Expo een compleet overzicht bieden van wat de markt te bieden heeft op het gebied van inbouw en ombouw voor bestelwagens. Gemonteerd in een nieuwe Renault Master, een nieuwe Mercedes Vito en een Volkswagen Crafter kunnen de klanten op de stand de Sortimo-producten zien en voelen. Sortimo zal ook terug te vinden zijn op de standen van de automerken Mercedes (met de nieuwe Vito), Peugeot (met de nieuwe Boxer en een Partner), Ford (met de nieuwe Custom), Opel (met de nieuwe Vivaro), VW (met een Crafter) en Fiat (met een Doblo).

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

De Waalse groep Thomas & Piron neemt de bedrijven BAM Galère en BAM Lux over van de Nederlandse groep BAM. De Nederlandse groep BAM heeft in ons land ook nog het bedrijf Interbuild. De transactie, waarvan het bedrag niet wordt[…]

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar