Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Soprema bouwt fabriek op Tongeren-Oost

Gerelateerde onderwerpen :

,
Soprema bouwt fabriek op Tongeren-Oost

Zopas werd de verbindingsweg tussen de rotonde van het op- en afrittencomplex 32 (Maastrichtersteenweg) en Tongeren-Oost officieel geopend. De verbindingsweg zorgt voor een betere verkeersdoorstroming van het Industrieterrein naar de E313. Door de nieuwe verbindingsweg vinden heel wat nieuwe bedrijven de weg naar Tongeren. Waterdichtings- en isolatiefabrikant Soprema bouwt er een gloednieuwe isolatiefabriek.

“Met meer dan 2.250 ondernemingen is Tongeren het vierde grootste economische centrum van Limburg. Het bedrijventerrein Tongeren-Oost kent een bezetting van 98%. Recent werd dit bedrijventerrein uitgebreid met 50 ha. Die extra economische groei levert in Tongeren nieuwe jobs op en dat kunnen we als stad enkel maar toejuichen”, stelt burgemeester Patrick Dewael.
 
“De realisatie van het op- en afrittencomplex in 2017 was al een grote sprong voorwaarts inzake verkeersveiligheid en –doorstroming. De nieuwe verbindingsweg werd aangelegd om enerzijds de uitbreiding van Tongeren-Oost en anderzijds het bestaande industriegebied goed te ontsluiten”, meent schepen van Mobiliteit Patrick Jans.


 
De stad Tongeren sloot een overeenkomst met de familiale bouwonderneming Cordeel uit Hoeselt, die de uitbreiding van het bedrijventerrein Tongeren-Oost zal realiseren. Cordeel staat zowel in voor het bouwrijp maken van het bedrijventerrein zoals de aanleg van de wegen en de nutsleidingen,  als voor de verkoop van de gronden.
 
In juni 2018 startte Cordeel met de aanleg van de verbindingsweg. De aannemer stond in voor de financiering van de weg en nu deze werkzaamheden afgerond zijn, neemt de stad deze verbindingsweg over als openbare weg. Fluvius cvba wordt dan eigenaar van de riolering en de grachten.

Soprema

“De komende drie tot vijf jaar investeert Soprema 50 tot 60 miljoen € voor de bouw van een duurzame isolatiefabriek en een centraal distributiecentrum voor België”, bevestigt CEO Leo Hoekstra van Soprema Noord-Europa. Bouwonderneming Cordeel is intussen volop bezig met de bouwwerkzaamheden op de site. De gerenommeerde producent van hoogkwalitatieve materialen voor waterdichting en isolatie zal een terrein van 12 ha in gebruik nemen, dat als de ‘Ambior-site’ aangeduid wordt. De nieuwe fabriek zal werk verschaffen aan 100 tot 150 werknemers.
 
De uitbreiding van het bedrijventerrein Tongeren-Oost gaat gepaard met het uitkiezen van nieuwe straatnamen. Soprema brengt hierbij een ode aan zijn herkomst en stelde als nieuwe straatnaam Mammoetstraat voor, een verwijzing naar het allereerste waterdichtingsmembraan van Soprema. Dat werd door Soprema-stichter Charles Geisen Mammouth gedoopt.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

'De vastgoedprijzen blijven in de goede richting evolueren'

'De vastgoedprijzen blijven in de goede richting evolueren'

Bouwkroniek geeft elke week het woord aan een CEO uit de Belgische bouwsector. Deze week is dat Olivier Goldberg van de Brusselse projectontwikkelaar Motown. Van welke nieuwe technologie verwacht u de komende jaren het meest gebruik te maken in[…]

Oude sites AstraZeneca en Therabel maken plaats voor woonwijk

Oude sites AstraZeneca en Therabel maken plaats voor woonwijk

Nieuwe woningen in kloostervleugel Runcvoorthof Merksem

Nieuwe woningen in kloostervleugel Runcvoorthof Merksem

Woonzorgcentrum maakt plaats voor hotel in hartje Antwerpen

Woonzorgcentrum maakt plaats voor hotel in hartje Antwerpen

Meer artikels