Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Soprema bouwt fabriek op Tongeren-Oost

Gerelateerde onderwerpen :

,
Soprema bouwt fabriek op Tongeren-Oost

Zopas werd de verbindingsweg tussen de rotonde van het op- en afrittencomplex 32 (Maastrichtersteenweg) en Tongeren-Oost officieel geopend. De verbindingsweg zorgt voor een betere verkeersdoorstroming van het Industrieterrein naar de E313. Door de nieuwe verbindingsweg vinden heel wat nieuwe bedrijven de weg naar Tongeren. Waterdichtings- en isolatiefabrikant Soprema bouwt er een gloednieuwe isolatiefabriek.

“Met meer dan 2.250 ondernemingen is Tongeren het vierde grootste economische centrum van Limburg. Het bedrijventerrein Tongeren-Oost kent een bezetting van 98%. Recent werd dit bedrijventerrein uitgebreid met 50 ha. Die extra economische groei levert in Tongeren nieuwe jobs op en dat kunnen we als stad enkel maar toejuichen”, stelt burgemeester Patrick Dewael.
 
“De realisatie van het op- en afrittencomplex in 2017 was al een grote sprong voorwaarts inzake verkeersveiligheid en –doorstroming. De nieuwe verbindingsweg werd aangelegd om enerzijds de uitbreiding van Tongeren-Oost en anderzijds het bestaande industriegebied goed te ontsluiten”, meent schepen van Mobiliteit Patrick Jans.


 
De stad Tongeren sloot een overeenkomst met de familiale bouwonderneming Cordeel uit Hoeselt, die de uitbreiding van het bedrijventerrein Tongeren-Oost zal realiseren. Cordeel staat zowel in voor het bouwrijp maken van het bedrijventerrein zoals de aanleg van de wegen en de nutsleidingen,  als voor de verkoop van de gronden.
 
In juni 2018 startte Cordeel met de aanleg van de verbindingsweg. De aannemer stond in voor de financiering van de weg en nu deze werkzaamheden afgerond zijn, neemt de stad deze verbindingsweg over als openbare weg. Fluvius cvba wordt dan eigenaar van de riolering en de grachten.

Soprema

“De komende drie tot vijf jaar investeert Soprema 50 tot 60 miljoen € voor de bouw van een duurzame isolatiefabriek en een centraal distributiecentrum voor België”, bevestigt CEO Leo Hoekstra van Soprema Noord-Europa. Bouwonderneming Cordeel is intussen volop bezig met de bouwwerkzaamheden op de site. De gerenommeerde producent van hoogkwalitatieve materialen voor waterdichting en isolatie zal een terrein van 12 ha in gebruik nemen, dat als de ‘Ambior-site’ aangeduid wordt. De nieuwe fabriek zal werk verschaffen aan 100 tot 150 werknemers.
 
De uitbreiding van het bedrijventerrein Tongeren-Oost gaat gepaard met het uitkiezen van nieuwe straatnamen. Soprema brengt hierbij een ode aan zijn herkomst en stelde als nieuwe straatnaam Mammoetstraat voor, een verwijzing naar het allereerste waterdichtingsmembraan van Soprema. Dat werd door Soprema-stichter Charles Geisen Mammouth gedoopt.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

119 nieuwe studentenkamers in Brusselse Kanaalzone

119 nieuwe studentenkamers in Brusselse Kanaalzone

In de Brusselse Kanaalzone is projectontwikkelaar Unibricks begonnen met de bouw van Unest Erasmus, een complex met 119 studentenkamers. De werken moeten klaar zijn in de loop van het academiejaar 2022-2023. De ontwikkelaar wil tegen 2025 zijn[…]

06/12/2021 | Projectennieuwbouw
Middelkerke bekijkt uitbreiding politiecommissariaat

Middelkerke bekijkt uitbreiding politiecommissariaat

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Dilbeek stelt masterplan Keperenberg voor

Dilbeek stelt masterplan Keperenberg voor

Meer artikels