Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

SOMTP opent vestiging in Evergem

Gerelateerde onderwerpen :

,
SOMTP opent vestiging in Evergem

De vestiging van SOMTP in Evergem werd opgetrokken door hoofdaannemer Mathieu Gijbels.

'We willen het merk Liebherr opnieuw op het hoogste niveau brengen'

SOMTP opende zopas zijn nieuwe vestiging in Evergem, in de buurt van Langerbrugge. De Franse groep is sinds 2014 de invoerder van Liebherr in België en opende eerder een vestiging in Suarlée, nabij Namen.

 

Jef Sannen, directeur van SOMTP Belgium, mocht eind juni behalve heel wat klanten en relaties ook Martin Schickle van Liebherr France verwelkomen op de plechtige opening in Evergem.

Jef Sannen (l.) van SOMTP Belgium kreeg voor de plechtige inhuldiging de steun van o.m. (tweede van l.) ceo Sylvain Bassaïsteguy van moederbedrijf SOMTP, Arnold Rudolf (tweede van r.)van Liebherr Duitsland en Martin Schickle (r.) van Liebherr France.

“Op 11 maart 2016, bij de inhuldiging van onze vestiging in Wallonië, had ik jullie de bouw van de vestiging in Evergem aangekondigd voor 2017. Wij maken onze belofte waar, want het gebouw is klaar. Het was nipt want bv. de afwerking van het beton voor het buitenterrein kende  wat vertraging door de recente hittegolf. We bouwden deze vestiging op een terrein van 9.000 m², met een werkplaats van 500 m² en een kantooroppervlakte van 350 m²”, vertelde ceo Sylvain Bassaïsteguy van SOMTP bij de opening in Evergem.

“Ons engagement is voor elke vestiging hetzelfde: de middelen ter beschikking stellen van onze medewerkers zodat zij in goede omstandigheden kunnen werken om snel en adequaat de machines van de klanten te kunnen herstellen en onderhouden. Dat betekent ook dat we investeren in de rekrutering van de juiste mensen om een goede service te kunnen verstrekken. In België hebben we onze ploeg inmiddels verdrievoudigd, tot meer dan 30 medewerkers. Bovendien investeren we zowat 4% van onze omzet in opleidingen voor onze medewerkers”, vervolgt Bassaïsteguy.

A918 Compact werd ingezet voor een behendigheidswedstrijd.

“We investeren ook in structuren om dichter bij de klanten te zijn en sneller te kunnen inspelen op hun vragen en verwachtingen. De afgelopen drie jaar hebben we meer dan 7 miljoen € geïnvesteerd in de bouw en opening van vestigingen. Zo zijn we met SOMTP gegroeid van 7 naar 15 vestigingen, waarvan twee in België. Daarnaast hebben we nog bijkomend twee servicepunten in België, in Gistel (Hydrotec van de broers Castelein) en in Kasterlee. We denken daarbij ook aan de veiligheid. Eind dit jaar zal SOMTP in België VCA-gecertificeerd zijn”, belooft de ceo van SOMTP.

SOMTP realiseerde in 2016 een omzet van 80 miljoen € met 200 medewerkers. Dit jaar wordt gerekend op een omzet boven de 100 miljoen € met 240 medewerkers. “2017 wordt voor ons een echte ‘bon cru’”, beseft Sylvain Bassaïsteguy.

De nieuwe modellen L 514 Stereo en L 518 Stereo zijn leverbaar vanaf het tweede semester van dit jaar.

“In België willen we groeien door te investeren. We willen samen met de klanten het merk Liebherr in België opnieuw op het juiste, hogere niveau brengen. Dat is waar het thuishoort. We verwachten dat we dit jaar in België een zestigtal Liebherr-machines zullen verkopen en een omzet zullen realiseren van zowat 15 miljoen €. Dat is een stijging met 20% ten opzichte van 2016. We willen de Belgische klanten ervan overtuigen dat we vastbesloten en heel gemotiveerd zijn om voor lange tijd in België te blijven.

De mobiele A 914 Compact is makkelijk te bedienen.

Liebherr on Tour

Ter gelegenheid van de opening van de nieuwe SOMTP-vestiging in Evergem werden achter de nieuwe terreinen de nieuwe ‘compacte’ grondverzetmachines van Liebherr getoond. Vele tientallen klanten kwamen langs om de negen machines (drie rupsgraafmachines, twee mobiele graafmachines, twee wielladers, een verreiker en een bulldozer) te keuren en te testen. De demonstratie ging gepaard met een behendigheidswedstrijd voor machinisten.

Liebherr koos ervoor om de nadruk te leggen op de compacte modellen, ontworpen voor bouwplaatsen met beperkte bewegingsvrijheid. De klanten konden de prestaties en doeltreffendheid ontdekken van de rupsgraafmachines R 914 Compact, R 920 Compact en R 926 Compact en de mobiele graafmachines A 914 Compact en A 918 Compact. De wielladers werden vertegenwoordigd door de L 506 Compact en de L 514 Stereo die in Evergem zijn publiekspremière beleefde. Voorts waren een PR 716-bulldozer en een TL 436-7-verreiker aanwezig.

Liebherr heeft met de TL 436-7 ook een verreiker in zijn gamma compacte machines.

De nieuwe R 920 Compact-rupsgraafmachine heeft een werkklaar gewicht van zowat 19 ton. Haar krachtbron met een vermogen van 100 kW/136 pk werd door Liebherr zelf ontwikkeld en voldoet aan de Fase IV/Tier 4f-normen. De R 920 Compact combineert de kracht en de veelzijdigheid van een standaard graafmachine met beperkte afmetingen, gekenmerkt door onder meer een draaistraal van slechts 1,85 m, gemeten aan de achterzijde. Dit verhoogt de veiligheid en de flexibiliteit op de bouwwerven, vooral waar de ruimte is beperkt, zoals in agglomeraties. Door de compacte afmetingen is de R 920 Compact bijzonder mobiel en vlot te verplaatsen tussen de bouwplaatsen.

Mobiele graafmachine A 914 Compact

In het dagelijkse gebruik toont de compacte Liebherr-bandengraafmachine zich bijzonder veelzijdig en gemakkelijk te bedienen. Met een beperkte draaistraal van slechts 1,76 m is ze uitstekend geschikt voor bouwwerven met een beperkte bewegingsvrijheid. De mobiele A 914 Compact heeft een werkklaar gewicht van 15.200 kg tot 17.500 kg. Dank zij het Liebherr-Power-Efficiency systeem (LPE), dat de krachtverdeling controleert en ervoor zorgt dat het motorvermogen optimaal wordt benut, is de machine opvallend zuinig. De proactieve bediening van de motor, de verstelbare zwenkhoek van de hydraulische pomp en de automatische motortoerentalregeling, garanderen een optimaal rendement in alle werkomstandigheden.

De klanten konden tijdens de Liebherr on Tour de prestaties en doeltreffendheid ontdekken van de rupsgraafmachine R 926 Compact (r.). De nieuwe PR 716-bulldozer (l.) is de opvolger van de PR 714.

Liebherr stelde ook een nieuweling voor in zijn gamma wielladers. De L 514 Stereo voldoet aan de Fase IV/Tier 4f-emissienormen. Reeds twee decennia lang genieten de Stereo-wielladers een uitstekende reputatie inzake betrouwbaarheid, inzetbaarheid en veelzijdigheid. Kwaliteiten die uiteraard ook werden bewaard op de nieuwe modellen L 514 Stereo en L 518 Stereo. Zij zijn leverbaar vanaf het tweede semester van dit jaar. Hoofdkenmerk van deze nieuwe Stereo-wielladers is de Stereo-besturing die alle Liebherr-wielladers in deze gewichtscategorie hebben en die een knikbesturing combineert met een bestuurbare achteras. Daardoor bieden deze machines een ongeëvenaarde hanteerbaarheid en flexibiliteit, wat een bijzondere troef is in omgevingen met beperkte manoeuvreerruimte. De L 514 Stereo is bijzonder geschikt voor wegenbouwwerken, gemeentediensten en werftoepassingen. De L 518, die nog robuuster is van constructie, is ook uitstekend geschikt voor industriële toepassingen, zoals recyclage.

De nieuwe compacte  L 514 en L 518 Stereo kregen ook een herwerkte Z-cinematiek, samen met nog een hele reeks andere verbeteringen. Ze combineren een grote uitbreekkracht met een groot hefvermogen, ook bij grote hefhoogten, een belangrijk voordeel bij industriële toepassingen. De krachtige hefarmen zorgen voor een doeltreffend gebruik van tal van uitrustingsstukken, of het nu gaat om een laadbak of een vorkenbord. De hydrostatische transmissie garandeert een progressieve acceleratie. Voor toepassingen waarbij veel verplaatsingen moeten worden gedaan, biedt Liebherr een  Speeder-variant van beide modellen, met een ‘topsnelheid’ van 40 km/u. Andere nieuwigheden, zoals het nieuwe diagonaal koelsysteem of de bedieningshendel die mee beweegt met de bestuurdersstoel, leveren ook een bijdrage tot de productiviteit en het gebruikscomfort.

Bulldozer

De nieuwe PR 716 bulldozer, de opvolger van de welbekende PR 714, heeft een werkklaar gewicht tussen 13.200 en 15.200 kg en een motorvermogen van 93 kW / 126 pk. Hij wordt aangedreven door een Liebherr-viercilinder-diesel die voldoet aan de Fase IV/Tier 4f-emissienormen zonder gebruik te maken van een dieselpartikelfilter, wat de onderhoudskosten drastisch naar beneden haalt. Een optimale verbranding zorgt voor een laag verbruik.

 

Bouwploeg SOMTP

De nieuwbouw van SOMTP in Evergem werd opgetrokken door aannemer Mathieu Gijbels. Die werkte voor deze opdracht met de volgende onderaannemers en leveranciers (in alfabetische volgorde): ASSA Abloy Entrance Systems Belux (sectionaalpoorten), Celcio bvba (sanitair en hvac), De Bock Industriebouw bvba (staalconstructie), De Saegher & Zn bvba (grond en wegenis), Detech (elektrotechnieken), D-Lux bvba (lichtstraten en rwa), Filip Despierre/DWS (prefabwanden), Huyghe Daksystemen bvba (dakdichting), Hunter Douglas Belgium/Helioscreen (screens), Hoisting Equipment (rolbrug), MSB (gevelbeplating), MC Creations bvba (schilderwerken), Panisol (scheidingswanden), Stevens Grondwerk en Betonvloeren (betonvloer) en Vanver bvba (gipskarton en houten binnenschrijnwerk).

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Cebeko verhuist naar nieuwbouw

Cebeko verhuist naar nieuwbouw

De Torhoutse materieelverdeler Cebeko verhuist in het voorjaar van 2023 naar een nieuwbouw op de Roeselaarseweg. De bouw start in 2022. Cebeko is gegroeid van een klein familiebedrijfje tot een uit de kluiten gewassen kmo. De jongste jaren is[…]

23/09/2021 | MaterieelVerhuur
Doosan en Interparts winnen twee awards op Matexpo

Doosan en Interparts winnen twee awards op Matexpo

Huurland neemt Global Rent over

Huurland neemt Global Rent over

Cargo-LIFT: een krachtig, betrouwbaar en veelzijdig haakarmsysteem

Cargo-LIFT: een krachtig, betrouwbaar en veelzijdig haakarmsysteem

Meer artikels