Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Som Project realiseert twintig appartementen op White Light-site

Gerelateerde onderwerpen :

,
Som Project realiseert twintig appartementen op White Light-site

Printspecialist White Light verruilt zijn bekende locatie op de Weg naar As in Genk voor een gloednieuw pand op C-Mine. Het perceel in kwestie zal volgens Danny Somers van Som Project echter niet lang leeg staan. “We zagen meteen de mogelijkheden van deze locatie als residentieel vastgoed. Het was dan ook een makkelijke keuze om deze bedrijfssite een nieuwe bestemming te geven met de bouw van een reeks moderne appartementen. De switch van commercieel naar residentieel vastgoed was dus snel gemaakt”, vertelt hij.

De naam van Residentie ‘Luce’, die zal bestaan uit twintig nieuwe een-, twee- en drieslaapkamerappartementen van 71 tot 120 m² vlakbij het centrum van Genk, is geïnspireerd op licht; vanuit de historiek van White Light werd gekozen voor het korte, elegante en betekenisvolle Italiaanse woord hiervoor. Som Project hoopt met dit nieuwbouwproject vooral mensen aan te trekken die willen verhuizen naar een compactere thuis vlakbij de stad en uiteraard jonge koppels op zoek naar een eerste stekje.
De Genkse schepen van Jeugd, Cultuur, Bibliotheek en Academies Anniek Nagels is tevreden met de beoogde uitbreiding van het Genkse woonaanbod door de lokale vastgoedontwikkelaar. “Som Project heeft al vele knappe nieuwbouwprojecten afgeleverd binnen onze stadsgrenzen. Ook dit mooie woonproject op deze waardevolle ruimte zorgt voor de verdere heropwaardering van de Weg naar As. Deze woongelegenheden tussen het centrum en de scholencampus Bret zijn zeker ook aantrekkelijk voor jonge gezinnen”, meent ze.
Zuidgerichte terrassen

“Qua locatie en ligging zit je hier sowieso goed. We wilden echter ook inzake materiaalgebruik en architectuur uitblinken”, signaleert Danny Somers. Architectenbureau PCP Architects uit Genk ontwierp daarom een modern appartementsgebouw met een look van bleekgrijze metallic-baksteen. Bovendien werd voldoende plaats voorzien voor een ondergrondse parking, privébergingen en fietsenstallingen. “Dat is een must vlakbij de stad”, oppert de projectontwikkelaar.
Kers op de taart zijn de ruime, veelal inpandige terrassen met meestal zelfs een ingebouwde terraskast. “Kopers van appartementen nemen geen genoegen meer met een krappe buitenruimte; ze willen genieten van hun plekje onder de zon, en dan nog liefst zo vaak mogelijk. Daarom opteerden we voor zuidelijk gerichte terrassen waarop je het hele jaar lang kan vertoeven, met plaats genoeg voor je terrasmeubels en wat buitenplantjes”, vertelt Danny Somers nog.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Leuven renoveert en bouwt op de Paul Van Ostaijensite

Leuven renoveert en bouwt op de Paul Van Ostaijensite

De stad Leuven is zopas begonnen met de werkzaamheden aan het Victor Broosgebouw langs de Erasme Ruelensvest en het Guido Gezellehuis op de zogeheten Paul Van Ostaijensite. Het eerste pand wordt volledig gerenoveerd met veel respect voor het[…]

09/12/2022 |
Provincie steunt woningrenovaties in gemeenten

Provincie steunt woningrenovaties in gemeenten

Zestig nieuwe woningen in Gent

Zestig nieuwe woningen in Gent

Dematra bouwt grootste volautomatisch shuttlemagazijn ter wereld

Dematra bouwt grootste volautomatisch shuttlemagazijn ter wereld

Meer artikels