Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Sociale partners op de koffie in Wetstraat 16

Fema-voorzitter André De Groote en -bestuurder Marnix Van Hoe blikken terug op het onderhoud van de sociale partners met federaal premier Charles Michel en Vice-Eerste Minister Kris Peeters op dinsdag 19 mei in het kabinet van de Eerste Minister in de Wetstraat 16.

Na consultatie bij staatssecretaris voor Bestrijding van de Sociale Fraude, Privacy en Noordzee Bart Tommelein, met wie de belangen van de bouwhandel werden besproken, werd een Witboek over sociale dumping in de bouw en illegale invoer van bouwmaterialen opgesteld waarin deze belangen werden opgenomen.

Op 19 mei werd een vergadering/ontbijtsessie georganiseerd met het kabinet van de Eerste Minister in de Wetstraat 16, waar André De Groote en Marnix Van Hoe samen met de andere sociale partners van de Bouw (Fabrice Meeuw en Stefaan Vanthourenhout (ACV); Robert de Mûelenaere, Colette Golinvaux en Dirk Cordeel (Confederatie Bouw), Hilde Masschelein en Jean-Pierre Waeytens (Bouwunie); Johan Vandycke (ACLVB); Robert Vertenueil en Katrien Van der Helst (ABVV)) het Witboek hebben besproken.

'A walk in the park' is het zeker niet geworden. Zowel de Eerste Minister als de Vice-Eerste Minister hebben aandachtig geluisterd naar de voorstellen van de delegatie. De loonlasten met 6 ' per uur verminderen, is voor de overheid uiteraard een zware factuur om te dragen; maar het is de prijs die betaald moet worden om de volledige 'uitvlagging' van de sector tegen te gaan. De Eerste Minister en de Vice-Eerste Minister stelden het ten zeerste op prijs dat de sector gezamenlijk op de koffie kwam. Hopelijk heeft de politiek de 'sense of urgency' begrepen en komt ze snel met tegenvoorstellen zoals beloofd door Charles Michel', verklaart Marnix Van Hoe.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouwsector vraagt soepeler coronamaatregelen

Bouwsector vraagt soepeler coronamaatregelen

De verplichte coronamaatregelen die momenteel van toepassing zijn in de bouwsector zijn gedateerd, stelt Bouwunie. De sectorvereniging vraagt om de strenge regels nog vóór het bouwverlof te evalueren en aan te passen zodat er vanaf[…]

15/06/2021 | Corona
Vier consortia dingen mee naar bouw gevangenis Vresse-sur-Semois

Vier consortia dingen mee naar bouw gevangenis Vresse-sur-Semois

Bouwbedrijven kunnen arbeiders flexibeler inschakelen

Bouwbedrijven kunnen arbeiders flexibeler inschakelen

Schetsontwerp fase 2 Park Brialmont in Antwerpen goedgekeurd

Schetsontwerp fase 2 Park Brialmont in Antwerpen goedgekeurd