Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Sociale partners op de koffie in Wetstraat 16

Fema-voorzitter André De Groote en -bestuurder Marnix Van Hoe blikken terug op het onderhoud van de sociale partners met federaal premier Charles Michel en Vice-Eerste Minister Kris Peeters op dinsdag 19 mei in het kabinet van de Eerste Minister in de Wetstraat 16.

Na consultatie bij staatssecretaris voor Bestrijding van de Sociale Fraude, Privacy en Noordzee Bart Tommelein, met wie de belangen van de bouwhandel werden besproken, werd een Witboek over sociale dumping in de bouw en illegale invoer van bouwmaterialen opgesteld waarin deze belangen werden opgenomen.

Op 19 mei werd een vergadering/ontbijtsessie georganiseerd met het kabinet van de Eerste Minister in de Wetstraat 16, waar André De Groote en Marnix Van Hoe samen met de andere sociale partners van de Bouw (Fabrice Meeuw en Stefaan Vanthourenhout (ACV); Robert de Mûelenaere, Colette Golinvaux en Dirk Cordeel (Confederatie Bouw), Hilde Masschelein en Jean-Pierre Waeytens (Bouwunie); Johan Vandycke (ACLVB); Robert Vertenueil en Katrien Van der Helst (ABVV)) het Witboek hebben besproken.

'A walk in the park' is het zeker niet geworden. Zowel de Eerste Minister als de Vice-Eerste Minister hebben aandachtig geluisterd naar de voorstellen van de delegatie. De loonlasten met 6 ' per uur verminderen, is voor de overheid uiteraard een zware factuur om te dragen; maar het is de prijs die betaald moet worden om de volledige 'uitvlagging' van de sector tegen te gaan. De Eerste Minister en de Vice-Eerste Minister stelden het ten zeerste op prijs dat de sector gezamenlijk op de koffie kwam. Hopelijk heeft de politiek de 'sense of urgency' begrepen en komt ze snel met tegenvoorstellen zoals beloofd door Charles Michel', verklaart Marnix Van Hoe.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Stadsvernieuwingsproject op vroegere Remco-site in Gent

Stadsvernieuwingsproject op vroegere Remco-site in Gent

Op de vroegere Remco-site in Gent begint de ontwikkeling van het stadsvernieuwingsproject Jardin G. Daarmee krijgt het Dr. Guislainmuseum een nieuwe overbuur. Cores Development ontwikkelt er een gevarieerd woonaanbod bestaande uit twee[…]

Ontwerpers voor nieuwe scholen in Leuven bekend

Ontwerpers voor nieuwe scholen in Leuven bekend

Wetsvoorstel wil niet-registratie van syndicus aanpakken

Wetsvoorstel wil niet-registratie van syndicus aanpakken

Bouwsector blijft hinder ondervinden van prijsstijgingen en materialenschaarste

Bouwsector blijft hinder ondervinden van prijsstijgingen en materialenschaarste