Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Snel groeiende Tectum Group plant nog 3 miljoen € aan investeringen

Snel groeiende Tectum Group plant nog 3 miljoen € aan investeringen

Yves, Filip en Jean Biesmans vormen samen met Rudy Evens de dagelijkse leiding van de Tectum Group.

De toekomst oogt rooskleurig voor Tectum Group, dat er de jongste tien jaar in slaagde om zijn omzet en zijn personeelsbestand meer dan te verdrievoudigen van respectievelijk 32 miljoen € in 2007 naar 130 miljoen € in 2017 en van 150 medewerkers in 2007 naar zowat 420 arbeidskrachten vandaag.

De Genkse dak- en gevelspecialist opende immers tevens op dinsdag 6 maart zijn nieuw hoofdkwartier in het voormalige gebouw van het failliet gegane Cavale aan de oude Ford-site en bereidt nog forse investeringen voor.

De voorbije twee jaar investeerde Tectum Group, Latijn voor ‘dak’, ook al 15 miljoen €, vooral voor de aankoop en bouw van het nieuwe distributiecentrum in Genk dat op 6 maart officieel werd ingehuldigd. In het magazijn, dat een bebouwde oppervlakte van 14.000 m² bestrijkt los van de nog eens 14.000 m² buitenruimte, werken drie ploegen gedurende telkens acht uur behalve tijdens de weekends en zijn zowat 3.000 producten in voorraad die de volgende dag geleverd worden als ze vóór 14 uur worden besteld. In de nieuwbouw, die op de verschillende verdiepingen in totaal 2.600 m² vloeroppervlakte beslaat en bekoort door zijn hoge afwerkingsgraad, beschikt Jean Biesmans zelfs over zijn eigen café, “Bij Jean”, de droom van elke man. De vergaderzalen zijn er genoemd naar belangrijke bedrijfsmedewerkers en in ieder kantoor hangt kunst. 

Tijdens de komende jaren zet Tectum Group haar investeringsbeleid voort door 3 miljoen € te investeren in vooral nieuwbouw en de uitbreiding en renovatie van bestaande sites. De onderneming focust zich op de Benelux en Polen, met haar vestiging in Warschau, en kondigde in februari tevens haar participatie aan in Hollanddak, de grootste dakdekker van Nederland.

Rudy Evens, ceo van Tectum Group, schrijft het succes toe aan goed ondernemerschap. “Wij kijken steeds actief uit naar nieuwe partners om samen te groeien, zowel aan toeleveringszijde als aan klantenzijde. Ook overnames zijn belangrijk om te blijven groeien, hierbij te profiteren van de schaalvoordelen en een sterke positie in de markt te verwerven. Dankzij onze langetermijnvisie hebben we geen schrik om te investeren”, glundert hij.

Om de sterke groei van de afgelopen jaren op te vangen, verhuisde het hoofdkantoor van Tectum Group naar de nieuwe site in Genk met uitzicht op de oude Ford-fabrieken. “De locatie van ons nieuw hoofdkwartier is zowel een strategische als een symbolische keuze. Een centrale ligging in de Benelux was cruciaal om onze groei in binnen- en buitenland te kunnen voortzetten. Daarnaast hechten we veel belang aan de Limburgse verankering van ons bedrijf. Onze roots liggen hier en vele medewerkers zijn uit de buurt afkomstig. Die wortels en deze familiale waarden zijn belangrijk bij Tectum Group”, beklemtoont Rudy Evens.

Tectum Group legt zich toe op de bouw van daken, gevels en balustrades en begeleidt projecten gedurende de ganse levenscyclus van ontwerp tot renovatie. Het bedrijf is actief van Brussel en Antwerpen over Gent en Melle tot Genk, Charleroi en Warschau. Tot de groep behoren Tectum Dekkers (waterdichting en thermische isolatie voor gebouwen en kunstwerken evenals groendaken), Tectum Protectum (vloeibare waterdichting en valbeveiliging voor daken), Tectum Constructors (algemene dak- en gevelrenovaties), Tectum Roofcomfort (renovaties, onderhoud en beheer van daken voor entiteiten met een geografisch verspreid patrimonium en een centraal beheer) en Tectum Aluminium (binnen- en buitenbalustrades, privacyschermen en trapleuningen in aluminium en glasmateriaal).

Firestone

De huidige groep zag het licht in 1981, toen Jean Biesmans midden in volle economische crisis met de devaluatie van de Belgische frank, toen er nergens werk was in de bouw, het dakdekkersbedrijf VHB pvba (naar Van Hamel-Biesmans) mee oprichtte. In 1988-’89, een zwarte periode voor Limburg met de sluiting van de plaatselijke steenkoolmijnen, werd de kiem gelegd voor de distributie- en uitvoeringsactiviteiten met de oprichting van CPE nv (Construct Protect Engineering), een groothandel in dakdekkings- en gevelmaterialen. Toen transfereerde Jean Biesmans ook van Hasselt naar Genk. Vanaf 1990 verkreeg hij de verdeling voor België van Firestone RubberGard, een epdm-dakbedekkingssysteem gebaseerd op het duurzame epdm-rubbermembraan, wat een zeer belangrijke stap was. Aanvankelijk scoorde Jean Biesmans hiermee een marktaandeel van hooguit 1%, vandaag is dat aandeel opgelopen tot 30%.

In 2000 zette Jean Biesmans met zijn bedrijf in het Genkse en in Zemst 4 tot 5 miljoen € om. Dat jaar nam Tectum Group de aandelen over van Dekkers nv uit Antwerpen, een eertijds fantastisch bedrijf op de terugweg. Eind 2001 bedroeg de omzet 14 miljoen €, maar had het bedrijf een negatieve cashflow van 300.000 € en een solvabiliteit van 15%. Jean Biesmans, die dat jaar zijn vijftigste verjaardag vierde, koesterde toen al de sterke ambitie om uit te groeien tot de grootste dakdekker van België en in vijf tot tien jaar te streven naar 1 miljard omzet.

In 2007 werd Herreman & Lippens uit het Oost-Vlaamse Melle, vandaag bekend als Tectum Constructors, overgenomen. De omzet bedroeg toen 35 miljoen, de cashflow 1,6 miljoen € en de solvabiliteit 20%. In 2008 traden Jean Biesmans en zijn twee zonen in het aandeelhouderschap. In 2011 werden de logo’s en de bedrijven gestroomlijnd om in twee stappen tot de Tectum Group te komen. In 2012, tijdens het tweede gedeelte van de crisis na de financiële crisis, zette Jean Biesmans de eerste stap naar Nederland met de overname van Mawipex, dat ook een vestiging in België heeft, om zijn positie op de epdm-markt te behouden. De omzet steeg intussen door naar 72 miljoen, de cashflow naar 4 miljoen en de solvabiliteit naar 19%. In 2016 werden nog een paar bedrijven mee overgenomen en startte CPE met de distributie in Nederland.

Eind 2016 haalde het bedrijf al een omzet van 116 miljoen, een cashflow van 8 miljoen en een solvabiliteit van 20%.

Tectum Group is intussen de eerste dakdekker in België met klasse 8 als aannemer, met een belangrijke participatie in Hollanddak uit Waalwijk dat één van de grootste dakdekkersbedrijven is in Nederland. Het bedrijf streeft naar uitbreiding, o.m. door de oprichting van Dekkers Sud in Charleroi in 2014 voor de Waalse markt, beschikt over een netwerk van 22 bedrijven en streeft tegen 2020 naar een omzet van 180 miljoen €. In 2016 behoorden behalve de zonen Yves en Filip ook de externe ceo Rudy Evens tot het aandeelhouderschap. De onderneming beschouwt de Benelux en Polen als haar thuismarkt, maar zette ook al stappen in Hongarije, Roemenië en Marokko.

De Limburgse gedeputeerde voor Economie Erik Gerits prijst dat dit familiebedrijf aandacht heeft voor zijn medewerkers dat het alle kansen geeft, voor zijn klantgerichtheid, voor zijn onvermoeibare streven om een oplossing te zoeken op maat van iedere klant en voor zijn aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo). “Tectum is voor mij ook een voorbeeld van een innovatief bedrijf dat door samenwerking met specialisten steeds op zoek gaat naar nieuwe kansen, technologieën en producten. Het is een voorbeeld van hoe ondernemers van eigen bodem in economisch moeilijkere tijden weten stand te houden en te groeien in een sterk concurrentiële markt. Die ondernemers van eigen bodem moeten we koesteren en ruimte geven om te groeien. De tijd dat we onze werkgelegenheid konden baseren op grote bedrijven die we van buitenaf konden aantrekken is jammer genoeg voorbij, al moeten we daar nog wel op blijven inzetten. Als we een sterke economische regio willen zijn, hebben we nood aan meer eigen ondernemerschap en een goed weefsel van sterke innovatieve kmo’s met groeipotentieel. Tectum is daarvan een sprekend voorbeeld”, benadrukt hij.

De gedeputeerde stelt met vreugde vast dat dit ondernemerschap toeneemt in Limburg en dat zijn provincie steeds sterker op eigen kracht groeit, in de eerste plaats dankzij de veerkracht van zijn ondernemers. “Het provinciebestuur wil deze veerkracht van ondernemers steunen. Zo zijn dankzij het Strategisch Actieplan voor Limburg in het Kwadraat (SALK) heel belangrijke dingen in beweging gebracht. We hebben breed geïnvesteerd in ondernemerschap door allerhande initiatieven die starters steunen, o.a. door de realisatie van incubatoren. Groeiende kmo’s kunnen via de investeringsmaatschappij LRM ook een beroep doen op de KlimOp-lening, die zeer succesvol is gebleken. Er zijn de vele inspanningen van werkgevers en sectororganisaties in het Ondernemersplatform Limburg (OPL) en de inspanningen van De Vlaamse Waterweg. Als provincie hebben we recent nog een reglement voor innovatie-ondersteuning gelanceerd waarbij kmo’s die samenwerken met een ander bedrijf financiële ondersteuning kunnen krijgen. Kortom, het ondernemerschap in Limburg is door de inspanningen van zeer velen de afgelopen jaren sterk toegenomen”, juicht Erik Gerits toe.

IMEC

Even belangrijk voor hem zijn de stappen die gezet worden op het vlak van bedrijfsrelevante technische opleidings- en o&o-centra. Hierbij denkt hij aan het recent aangekondigde Applicatiecentrum Beton, de realisatie van EnergyVille, de optie tot uitbouw van een pilot plant nieuwe maakeconomie op Thor, de ontwikkelingen inzake clean tech op de Cleantech Campus, de  profilering die Corda uitbouwt inzake ict en IoT, … Aan deze ontwikkelingen wordt gewerkt met gespecialiseerde kenniscentra tot over de provinciegrenzen heen: de KU Leuven, IMEC, de Vito en het strategische onderzoekscentrum voor de maakindustrie Flanders Make.

“Ook op het gebied van opleidingen laten we van ons spreken met de Construction Academy die op 23 maart wordt geopend en de T2-campus op Thor die in september operationeel wordt. Wanneer al deze initiatieven tot doorontwikkeling komen, hun ambities kunnen waarmaken, met elkaar gaan samenwerken en een sterke interactie aangaan met het bedrijfsleven, dan heb ik het gevoel dat we in Limburg goed bezig zijn en aansluiting zullen vinden bij de evolutie naar Industrie 4.0. Als ondernemers, overheden, economische ontwikkelingsorganisaties, kennisinstellingen en sociale partners hun expertise en veerkracht bundelen, wordt Limburg een sterke provincie. Als alle Limburgse ondernemers dezelfde doordachte groeistrategie en een sterk innovatief ondernemerschap combineren met een sterk management zoals Tectum doet, dan zullen we ook moeilijkere tijden overleven”, is Erik Gerits’ overtuiging.

Gert Bervoets, ceo van het transport- en logistieke bedrijf H.Essers dat binnenkort de overbuur van Tectum wordt, ziet een aantal gelijkenissen tussen beide bedrijven. “Vooreerst is er de locatie, die mogelijkheden biedt om hier voort te investeren. De trimodale site H.Essers Dry Port Genk zou in totaal 160.000 m² moeten beslaan, maar we starten alvast met de ontwikkeling van 30.000 m². Dit is voor ons een belangrijke investering waarbij we ook vele nieuwe jobs willen creëren. Limburg blijft een belangrijke logistieke uitvalsbasis, die een goede relatie heeft met de waterweg. We hebben ook Driessen Transport uit Genk overgenomen. Met één boot halen we 77 vrachtwagens van de weg en we kunnen ook grote bouwwerven in steden beleveren met nieuwe types laadbakken en vrachtwagens. Daarnaast zijn zowel wij als Tectum nog een 100% familiebedrijf. We stellen 5.500 mensen tewerk in 17 landen, zijn eveneens aan de volgende generatie toe en beschikken tevens over een externe ceo die iets makkelijker met de familieleden kan overleggen. Daarom vraag ik Jean Biesmans om het ondernemerschap over te dragen, wat een grotere uitdaging is dan een onderneming over te dragen, en aan Tectum om Genk volledig onder dak te leggen”, roept Gert Bervoets het van de daken.

Jan Peumans, voorzitter van het Vlaamse parlement en van hetzelfde geboortejaar als Jean Biesmans, herinnert zich dat deze laatste als technisch ingenieur Chemie indertijd nog verkoper werd en naar Gijbels trok. “Mathieu Gijbels wou samen met hem een bedrijf oprichten, maar Jean dacht: “Dat kan ik zelf ook.” Zijn twee zonen Yves en Filip zijn in het bedrijf kunnen opgroeien, waarbij Yves zich op aannemingen concentreert en Filip de distributie en verkoop behartigt. In een interview in Trends zei Jean vorig jaar: “Ik heb het heel moeilijk om mijn baby (van intussen wel 37 jaar) los te laten.” Dit duidt erop met hoeveel bezieling hij zijn bedrijf heeft uitgebouwd”, weet Jan Peumans.

Met de opening van haar nieuwe hoofdzetel bewijst de Tectum Group volgens hem dat een familiebedrijf kan uitgroeien tot een dynamische, vernieuwende en constant groeiende onderneming. “Meer zelfs, dit bewijst dat Vlaamse familiebedrijven niet gedoemd zijn om op een zeker moment over te gaan in buitenlandse handen. Familiebedrijven horen nu eenmaal bij Vlaanderen en mogen beschouwd worden als fundamenten van onze welvarende Vlaamse economie. Vaak denkt men dat een bedrijf alleen maar kan overleven dankzij schaalvergroting; vele familiebedrijven komen aan hun eind omdat ze opgeslorpt worden door grote spelers. Bij Tectum liggen de zaken anders: hier heeft men gekozen voor uitbreiding, mede met externe inbreng. Sinds haar ontstaan heeft de Tectum Holding haar werkterrein uitgebreid door overnames in eigen land en het buitenland. Door het aantrekken van een externe directeur, Rudy Evens, haalde Tectum ook nieuwe inzichten binnen. Om het even welk bedrijf, familiaal of niet, heeft immers altijd nood aan een nieuwe kijk op de zaken en vaak zorgt een onbevooroordeelde buitenstaander voor frisse ideeën”, beseft de Vlaamse parlementsvoorzitter.

Die Energiewende

Hij wijst erop dat familiebedrijven in zulk verhaal een grote troef bezitten: hun eigenheid en persoonlijkheid. “Die gaan echter al eens verloren bij een generatiewissel en dat is heel begrijpelijk. Het woord “generatieconflict” is immers niet zomaar uitgevonden; elke jongere generatie groeit op met nieuwe normen en waarden, in een almaar modernere wereld. Hier verloopt die overgang echter vlot, omdat de groei niet alleen verloopt via uitbreiding en het aanboren van nieuwe markten, maar ook via innovatie; denk maar aan de functie van daken voor het opvangen van water. In de bouwwereld heeft die innovatie de jongste jaren een enorme vlucht genomen op verschillende vlakken. De technische vernieuwing, vooral dan de evolutie in materialen, is sterk versneld onder druk van de duurzaamheidsfactor en van het ecologische besef dat een Energiewende zo snel mogelijk moet worden doorgevoerd”, beseft Jan Peumans.

Zowel de bouwsector als de overheid leveren volgens hem hiertoe al heel wat inspanningen. “Zo is de Limburgse bouwsector vorig jaar met de steun van de Vlaamse regering in Diepenbeek begonnen aan de bouw van de Construction Academy, het nieuwe expertisecentrum van de Limburgse bouwsector waarvan Tectum de dakwerken verzorgd heeft. Ik kan daarom alleen maar toejuichen dat u met uw eigen Tectum University zelf een oplossing zoekt voor de krapte op de arbeidsmarkt. Zeker de bouwsector voelt die mismatch tussen vraag en aanbod van de juiste medewerkers, waardoor Tectum dan maar zelf  voor een opleidingscentrum heeft gezorgd. Dat is ook nodig, want de vraag van Vlaams minister Bart Tommelein om heel Vlaanderen vol te leggen met zonnepanelen heeft directe implicaties voor Tectum. De daken waarop die panelen moeten komen, hebben immers vaak eerst een aanpassing of renovatiebeurt nodig”, stipt de Vlaamse parlementsvoorzitter aan.

Hij benadrukt dat de overheid familiebedrijven meer zuurstof tracht te geven en de continuïteit ervan poogt te verzekeren. “In een studie uitgevoerd door VKW, Unizo en PXL in juni vorig jaar blijkt dat ondernemers het hoofd moeten bieden aan drie grote uitdagingen: de digitalisering, de globalisering en oneerlijke buitenlandse concurrentie, en de vergrijzing. Familiebedrijven worstelen vaak met dat laatste probleem: liefst vier op de tien Limburgse familiebedrijven overschrijden eigenlijk al de termijn voor een goede overdracht naar eigen familie of een ondernemer van buitenaf. Het gevaar bestaat dat vele van die bedrijven ten prooi vallen aan buitenlandse ondernemers of gewoonweg stoppen”, waarschuwt Jan Peumans.

Hij signaleert dat zijn collega-parlementslid en N-VA-partijgenote Grete Remen, die zelf aan het hoofd staat van een succesvol familiebedrijf, meer ruchtbaarheid probeert te geven aan de maatregel van minister Muyters uit 2012 waarbij een nultarief geldt bij schenking aan de kinderen. “Amper 20% van de ondernemers van familiebedrijven kennen die fiscale gunst. Er zijn ook een paar voorwaarden verbonden aan die regel; zo moeten de vennootschappen voldoen aan de activiteitsvoorwaarde, er moet dus een reële economische activiteit bedreven worden. Ook dochtervennootschappen komen in aanmerking voor de schenkbelasting van 0% als ze zelf aan de activiteitsvoorwaarde voldoen of als de moedervennootschap minstens 30% van de aandelen heeft van een dochtervennootschap. In de praktijk zien we dat een familiebedrijf waar verschillende kinderen meewerken gebruik maakt van tussenliggende vennootschappen, de zogeheten kleindochtersvennootschappen, die niet in aanmerking komen voor de onbelaste schenking. Grete Remen heeft daarover onlangs minister Tommelein om uitleg gevraagd, met de vraag om die schenkingsregel uit te breiden naar die kleindochtersvennootschappen. We hebben er alle belang bij dat dergelijke maatregelen doordringen en dat de Vlaamse kmo’s de economie blijven dragen”, oppert de voorzitter van het Vlaamse parlement.

Hij merkt op dat hoewel Tectum net buiten het Fordterrein gevestigd is, het er wel mee voor zorgt dat de industriezone in Genk-Zuid transformeert tot een Ford-Plus. Bij wijze van uitsmijter nodigt Peumans, nooit om een kwinkslag verlegen, zichzelf bovendien alvast uit op de viering van het vijftigjarige bestaan van de Tectum Group in 2031.

Geluk als rode draad

Jean Biesmans benadrukt in zijn toespraak hoeveel geluk hij steeds gehad heeft. “Ondernemer worden is iets waarvan je droomt en als je jong bent, kijk je naar diegene die je in het ondernemen bewondert. Dat leer je bovendien nergens. Als werknemer bij Mathieu Gijbels kreeg ik een extra shot met een LSP-cursus die mijn geest opende en mij de kracht gaf om de stap naar het ondernemerschap te zetten. Op 15 mei 1981 richtte ik met VHB mijn eerste bedrijfje in de bouw op, met als specialiteit dakwerken. Als technisch ingenieur had ik toen zeven jaar ervaring opgedaan in de bouw. Dakwerken vormen een niche in het bouwproces, maar een dak boven het hoofd hebben is één van de primaire behoeften van mens en maatschappij. Dat ging niet allemaal vanzelf, maar mijn geluk was dat ik gezond en helder van geest bleef, geen gelddrang had en plannen koesterde die jaarlijks aangepast en bijgestuurd werden en die behapbaar en uitvoerbaar waren”, beseft hij.

 

De Genkse topondernemer had het geluk om tegenslagen te kunnen verwerken en te kunnen bouwen aan opportuniteiten. “We hebben zowat alle tegenslagen meegemaakt die we konden meemaken: twee dodelijke werkmakkers door pech en onvoorziene omstandigheden (onze ergste tegenspoed), branden zoals in Mechelen waar een bedrijf van 400 mensen moest ontruimd worden, overstromingen door beschadigde en ingestorte daken, diefstallen op bouwwerven en in onze magazijnen, diefstallen door eigen personeel, ongevallen met arbeiders en het wagenpark, medewerkers van wie we gedwongen afscheid moesten nemen, niet-betalende en failliete aannemers, stormen die onze eigen werkzaamheden beschadigden, enz.”, somt hij op.

Naar eigen zeggen had hij echter het geluk om fantastische medewerkers aan zijn bedrijf te kunnen binden zoals vader Vanderstichelen bij Dekkers (72 jaar oud, meer dan vijftig jaar dienst en nog altijd halftijds aan de slag), Ronny Bousse (37 jaar in dienst en vanaf dag één bij hem aan het werk), Theo Derwael (twintig jaar actief en één van zijn rechterhanden) en Youssef (sinds de sluiting van de mijnen een onberispelijke en trouwe medewerker). Bovendien had en heeft hij het geluk om voor goede en betrouwbare opdrachtgevers te mogen werken, zoals de Regie der Luchtwegen; in de crisisjaren ’80 van vorige eeuw renoveerde en herstelde zijn bedrijf immers alle daken van de nationale luchtwegen. Hij smaakte tevens het geluk om tijdens zijn loopbaan met externe raadgevers en adviseurs (boekhouders, accountants, advocaten, notarissen, revisors, architecten, ingenieursbureaus, …) te hebben gewerkt die zijn groep mee hielpen groeien en om op de juiste momenten met de juiste banken de juiste beslissingen te kunnen nemen.

“Ook onze leveranciers droegen en dragen bij tot deze factor geluk. Vaste, meedenkende en trouwe partners in goede en slechte tijden zijn onontbeerlijk in het groeiproces van een gezond groeiend bedrijf. Ik had en heb het voorrecht gehad om mij sociaal te engageren in onze sector, met als hoogtepunt mijn voorzitterschap van de Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) en als bestuurder en veelal lid van het directiecomité in de Confederatie Bouw (zowel Vlaams, nationaal als provinciaal), het WTCB, FIBS, Voka (Vlaams en provinciaal), de Verlofkas, enz. En last but not least heb ik het geluk een beroep te kunnen doen op een schitterende ceo die 17 jaar lang mijn verlengde en mijn klankbord was en met wie ik dagelijks vijf minuten lang een raad van bestuur houd. Daarnaast kan ik terugvallen op mijn twee fantastische zonen Yves en Filip, economisch geschoold (de ene studeerde TEW in Leuven, de andere volgde een opleiding aan de EHSAL in Brussel), maar vanaf dag één van hun professionele carrière met hun botten in de bitumen. Ze evolueerden van vakantiehulp en dakwerker over projectleider, projectverantwoordelijke en medewerker van de commerciële dienst naar medeverantwoordelijke voor een bedrijf dat klaar is voor de toekomst en dat opportuniteiten en groei hoog op zijn verlanglijst heeft staan”, prijst Jean Biesmans, die wel voorzitter van de raad van bestuur van Tectum blijft.

Hij benadrukt dat je 80% van dat geluk, dat onmiskenbaar een rode draad vormt door zijn leven, moet afdwingen. "Daarvoor moet je werken en dat moet je verdienen. Dat hebben we ook gedaan en ik denk ook dat dit in het dna van onze groep zit. Dit is tevens de weg die we blijven gaan. “Een dak herstel je als de zon schijnt”, zegt men. Je kan deze uitspraak op verschillende manieren uitleggen, maar voor ons heeft ze een nog grotere meerwaarde”, knipoogt hij.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

"Het strenger worden van de banken vormt een gevaar voor projecten"

"Het strenger worden van de banken vormt een gevaar voor projecten"

Ook in 2021 laat Bouwkroniek een reeks CEO’s aan het woord. We zetten het nieuwe jaar in met de antwoorden van Elisabeth Van Damme, bestuurder bij makelaar Elitis Real Estate. Van welke nieuwe technologie verwacht u dat ze uw business de[…]

Verhelst Group groepeert divisies voor professionele bouwprojecten

Verhelst Group groepeert divisies voor professionele bouwprojecten

Steeds meer pakketbrievenbussen aan Belgische opritten

Steeds meer pakketbrievenbussen aan Belgische opritten

Duco huldigt trouwe personeelsleden

Duco huldigt trouwe personeelsleden

Meer artikels