Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Smet Rental verhuurt twee K4-zeven van Keestrack

Gerelateerde onderwerpen :

,
Smet Rental verhuurt twee K4-zeven van Keestrack

Stefaan Smet van Smet Rental en HMB-vertegenwoordiger Nico De Smit.

Het is geen geheim dat het aandeel huurmachines in de Belgische bouwsector elk jaar toeneemt. Dit komt gedeeltelijk doordat er op piekmomenten niet genoeg capaciteit beschikbaar is met het eigen machinepark, maar ook doordat er een mentaliteitsverschuiving bezig is: van het bezit van productiemiddelen naar het gebruik van productiecapaciteit. Vandaar dat leasing en huur een steeds groter marktaandeel hebben in het Belgische machinepark. Deze verschuiving is in heel Europa in minder of meerdere mate te zien.

Was Stefaan Smet zo een grote visionair dat hij al sinds 2009 actief is op de verhuurmarkt van met name mobiele breek- en zeefmachines zonder operator? Volgens hemzelf niet. Het bedrijf is eigenlijk min of meer vanzelf zo ontstaan nadat hij samen met zijn broer het loon- en akkerbouwbedrijf had overgenomen van zijn vader. In 1998 zijn ze gestopt met loonwerken en richten ze zich op grond- en afbraakwerken. Nadat de eerste trommelzeven gekocht waren, in 2000, bleek er vraag vanuit de markt om deze te huren. In 2009 is het bedrijf gesplitst en is de boerderij en aannemerij naar Stefaans broer gegaan en heeft Stefaan zich toegelegd op de verhuur.

Smet Rental

Zo is Smet Rental ontstaan in 2009 met 14 machines in de vloot en vooral gericht op verhuur in recyclingtoepassingen. Ondertussen is het bedrijf gegroeid tot een begrip in Europa. Het is vooral actief in de Benelux en Frankrijk, maar ook in andere Europese landen worden machines van Smet Rental volop ingezet. Op dit moment werken 27 medewerkers bij Smet Rental en zijn er een honderdtal machines beschikbaar van verschillende merken.

Eén van de twee Keestrack K4-zeefmachines van Smet Rental.
 

Succes

Het succes van de onderneming schrijft Stefaan toe aan het contact met de klant. “Er wordt op maat van de klant een verhuurvoorstel gemaakt en er worden modificaties aangebracht waar dat nodig is. Bovendien gaan we in een familiale sfeer met elkaar om”, aldus Smet. Om ook in de toekomst de klanten beter te kunnen bedienen wordt de website vanaf 2020 aangepast, waardoor de klanten door een menu zullen geleid worden. Door keuzes te maken komen ze zo op de beste machine uit voor hun applicatie. Zo krijgt de klant het beste advies.

Tevens blijft Smet Rental zoeken om andere toepassingen in hun verhuurgamma op te nemen en in te spelen op de toenemende vraag vanuit de markt naar lange termijn huren van productiecapaciteit.

Sinds 2010 had Smet Rental twee Keestrack Frontiers (de huidige K6) vlakzeven in het verhuurgamma. Deze werden deze zomer vervangen na bijna  8.000 en 10.000 productie-uren. Doordat de Keestrack-machines zich hadden bewezen heeft Smet Rental wederom gekozen voor twee Keestrack-vlakzeven. Ditmaal werd gekozen voor twee K4’s in plaats van de K6. De reden hiervoor is dat de huidige K4 genoeg capaciteit biedt. Volgens de toepassing en de gebruikte zeefnetten kan deze machine een capaciteit tot 350 t/uur halen met de zeefbox van 4.200 bij 1.500 mm.

De K4-zeefmachine heeft standaard een platenband en hydraulisch inklapbare voedingsbunkerwanden. De zeefhoek kan hydraulisch ingesteld worden waardoor de machine voor allerhande toepassingen gebruikt kan worden, ideaal in verhuurtoepassingen. Bovendien heeft deze Keestrack een uitermate laag brandstofgebruik en is deze voor onderhoud overal gemakkelijk bereikbaar waardoor de bedrijfskosten tot een minimum beperkt blijven. “Het gebruik van smeervrije lagers is ook een zeer positief punt, zeker bij huurmachines is het minimaliseren van dagelijks onderhoud belangrijk”, stelt Stefaan Smet. De optionele afstandsbediening zorgt ervoor dat de machine bedienbaar is vanuit de veilige cabine van de operator die de zeef belaadt.

Het compacte transportformaat en het geringe gewicht en de goede support van HMB, de Keestrack-distributeur voor Oost- en West Vlaanderen, spelen ook mee. Zeker met hun nieuwe, tweede vestiging in Assenede kan een nog betere service geleverd worden en staan ze nog dichter bij de klant.

Al deze bedrijven staan op Matexpo: Smet Rental op stand B50, Hyundai-HMB op stand A20 en Keestrack op stand C2.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Graafmachine in overslaguitvoering verbruikt 25% minder

Graafmachine in overslaguitvoering verbruikt 25% minder

De nieuwe MH3040 van Caterpillar (Bergerat Monnoyeur Belgium) bouwt voort op zijn voorganger, de M325D L MH. Deze graafmachine in overslaguitvoering kan ingezet worden voor overslag bij schroot-, afval- en houtzagerijbedrijven. De giek,[…]

13/07/2021 | Caterpillar
'Machineverkoop wordt beperkt door beschikbaarheid'

'Machineverkoop wordt beperkt door beschikbaarheid'

Komatsu toont de toekomst van de minigraver

Komatsu toont de toekomst van de minigraver

Kobelco introduceert nieuwe generatie graafmachines

Kobelco introduceert nieuwe generatie graafmachines

Meer artikels