Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Smartyard wint Disruptive Innovation Award

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Smartyard wint Disruptive Innovation Award

Smartyard, het digitale platform voor de huur en verhuur van bouwmachines en materiaal voor werfinrichting, is zopas bekroond als winnaar van de Disruptive Innovation Award. De Antwerpse scale-up is al een tijd sterk aan het groeien en dankzij deze award wordt de meerwaarde van het platform ook buiten de bouwsector erkend.

 

Smartyard mocht de Disruptive Innovation Award in ontvangst nemen tijdens The Big Squeeze Award Ceremony. The Big Squeeze is een initiatief van Startups.be | Scale-ups.eu dat elk jaar de beste voorbeelden van (digitaal) ondernemerschap en innovatie bekroont. Dat Smartyard als winnaar uit de bus kwam in de categorie Disruptive Innovation of the Year (doorbraaktechnologie of innoverend zakenmodel) is niet toevallig. Door het verhuur- en inhuurproces van bouwmachines te centraliseren op één digitaal platform, levert het bedrijf een actieve bijdrage aan de doorbraak van de digitalisering in de bouwsector, een sector waar verandering en innovatie tot nog toe niet altijd even evident waren. Duizenden stemmen in combinatie met een, volgens de jury van internationale experts, sterk dossier maakten van Smartyard de terechte winnaar.
 
Yannick Renier van Smartyard toonde zich bijzonder opgetogen toen ‘Smartyard!’ weerklonk tijdens de uitreiking. “Dit is een prestigieuze award. Zelf zijn we uiteraard al veel langer overtuigd van de meerwaarde van ons platform, maar deze bekroning bewijst dat ook de bouwsector zelf en de buitenwereld dit steeds meer beseffen. De award is er één voor ons team, maar evenzeer voor de hele bouwsector. Toen we ons digitale platform een jaar geleden lanceerden, waren een grotere efficiëntie, tijdwinst en kostenbesparing voor de bouwsector immers onze belangrijkste doelstellingen. We zijn aardig op weg om die missie waar te maken. Ik wil vandaag dan ook graag al onze partners en klanten bedanken.”

Disruptief

Doordat Smartyard in co-creatie gebouwd wordt en een heel proces van aanvraag tot afmelding digitaliseert, komt het team van Smartyard in contact met honderden bedrijven uit de bouwsector. “Daaruit blijkt vaak dat niet iedereen even snel gewonnen is voor digitalisering en innovatie. Een deel van ons disruptieve karakter ligt in het feit dat we die terughoudendheid voor verandering blootleggen. Digitaliseren is vandaag een must, ook voor de bouw. En de coronacrisis heeft dat inzicht alleen maar versneld”, haalt Dries Simkens, expert in digitale transformatie en sales executive bij Smartyard aan. “Ook ons platform zelf is disruptief. We willen niet veranderen om te veranderen, maar de bouwsector effectief vooruit helpen met een digitale oplossing die de winstgevendheid verhoogt.” De impact van Smartyard op het gebied van efficiëntie is groot. En dat is allerminst een overbodige luxe voor een sector waar de marges vaak flinterdun zijn. “Uit een recente case bleek bv. dat één enkel bedrijf in het afgelopen jaar liefst 120.000 € bespaarde dankzij het platform. In het huidige economische klimaat is die besparing gigantisch.”

Meerwaarde

“Smartyard is terechte winnaar van de Disruptive Innovation of the Year award!” aldus Jurgen Ingels. “Met hun online platform voor het huren en verhuren van zware bouwmachines hebben ze dan ook een baanbrekende digitale toepassing ontwikkeld in een eerder conservatieve bouwsector. Dus een logische nominatiekeuze van ons als jury en met meer dan 30% van de totale stemmen een echte publieksoverwinning. Het actieve campagnevoeren van Smartyard zal daar misschien wel voor iets tussen zitten, maar dat toont dan ook hun grote bereik en aanhang.”
 
Smartyard stond als genomineerde tussen een lijstje van bekende namen als Deliverect, Hello Customer, Cumul.io, Mealhero en Robovision. In de jury zaten experts als Jurgen Ingels (SmartFin), Omar Mohout (Sirris), Koen De Waele (Volta Ventures), Els Bellens (Data News, Knack) en Thibaut Claes (SRIW). “Het is geweldig dat we als winnaar uit dit sterke deelnemersveld naar voor zijn gekomen”, vertelt Steff Peeters, Marketing Officer bij Smartyard. “Dankzij de aandacht die deze award ons oplevert, zullen de impact en het potentieel van ons platform nu ook buiten de sector opgemerkt worden.” Smartyards inspanningen voor de sector blijven overigens niet beperkt tot het platform zelf. Met whitepapers en blogs op de website en events onder de naam ‘Innoveren in den Bouw’ wil Smartyard de sector ook wakker schudden, informeren en inspireren op het vlak van innovatie in de bouw van morgen. “Tijdens deze events creëren we waarde voor de sector en brengen we honderden professionals samen. Cleverly Connecting Construction, noemen wij dat. Elke dag hard blijven werken om de bouwbedrijven de innovatie te brengen die ze verdienen”

Smartyard

Smartyard is ontstaan in de buik van de Belgische bouwsector en is op korte termijn uitgegroeid tot het naar eigen zeggen grootste digitale platform voor de huur en verhuur van bouwmachines en werfinrichtingsmaterieel. Ondertussen worden op Smartyard bijna 200.000 machines voor de werf(inrichting) aangeboden door meer dan 130 betrouwbare verhuurders. Bouwbedrijven als Franki Foundations (Besix), DEC (DEME Group), Eiffage en Dethier maken gretig gebruik van Smartyard om hun externe machines in te huren, en realiseren hiermee mooie besparingen en efficiëntiewinsten.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Succesvolle Demo Days in Boussu

Succesvolle Demo Days in Boussu

Met de laarzen doorheen het stof trotseerden de zowat 4.500 bezoekers van Demo Days een parcours van 3 km langs de exposanten doorheen de Terril Saint-Antoine in Boussu. Deze succesvolle opkomst betekent een stijging van het aantal bezoekers met[…]

19/09/2022 |
Cebeko is dealer van Doosan

Cebeko is dealer van Doosan

Construx Rental levert bekisting voor het prestigieuze project D’Ieteren Immo – Mobilis in Anderlecht

Construx Rental levert bekisting voor het prestigieuze project D’Ieteren Immo – Mobilis in Anderlecht

Na de hemel beweegt TVH Equipment nu ook de aarde

Na de hemel beweegt TVH Equipment nu ook de aarde

Meer artikels