Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Slimme technologie voor assistentiewoningen

Gerelateerde onderwerpen :

,

De markt voor kwalitatief hoogwaardige assistentiewoningen groeit, waardoor de vraag naar een eenvoudige oplossing die de veiligheid en het comfort van de bewoners garandeert steeds groter wordt. Door de integratie van de slimme gebouwentechnologie van IPBuilding beschikt Nextel nu ook over een totaaloplossing voor projectontwikkelaars en uitbaters van assistentiewoningen.

Nextel is markleider in ict-, operator- en beveiligingsoplossingen in de zorgsector en heeft reeds jaren ervaring met de integratie van datanetwerken, telefonie, toegangscontrole, camerabewaking, branddetectie, alarmsystemen en andere zorgoplossingen. Men bouwde ervaring op in tientallen ziekenhuizen en meer dan honderd rusthuizen. Het bedrijf richt zich zowel naar ondernemingen, overheden, zorginstellingen als non-profit organisaties. Nextel heeft 320 medewerkers en vestigingen in Wommelgem en Zaventem.

?Deze samenwerking past perfect in de groeistrategie van Nextel. De oplossingen van IPBuilding sluiten goed aan bij de integratie van onze producten en diensten. De klant kan nu beroep doen op één partij die de volledige verantwoordelijkheid neemt voor telecom, security en comfortfuncties', verklaart ceo Peter Roelens van Nextel.

IPBuilding is een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van oplossingen en technologie voor slimme assistentiewoningen, smart homes en smart buildings. Het bedrijf ontwikkelde een intuïtief en gebruiksvriendelijk platform om technieken en toestellen in gebouwen eenvoudig te bedienen en beheren. De technologie verhoogt het comfort en de veiligheid, spaart energie en optimaliseert de communicatie. IPBuilding heeft al meer duizend referentieprojecten.

?Nextel zal onze oplossingen voor assistentiewoningen op de Belgische markt commercialiseren, integreren en onderhouden. De samenwerking is een verrijking voor beide bedrijven en zal ons toelaten nieuwe projecten, markten en oplossingen te ontdekken die aansluiten bij de groeiambities van IPBuilding en Nextel', besluit ceo Kris Pensaert van IPBuilding.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Overheidsopdrachten: voortaan elektronisch communiceren

Overheidsopdrachten: voortaan elektronisch communiceren

De communicatie en de informatie-uitwisseling tussen de aanbesteder en ondernemers, met inbegrip van de elektronische indiening en ontvangst van de offertes, in alle fasen van de plaatsingsprocedure moeten vanaf 1 januari verplicht plaatsvinden[…]

18/11/2019 | IT & BIMAanbestedingen
Materieel leasen via Bullswap en KBC

Materieel leasen via Bullswap en KBC

AWV zet BIM op de kaart

AWV zet BIM op de kaart

Tim Jacobs leidt Strabag Antwerpen

Tim Jacobs leidt Strabag Antwerpen

Meer artikels