Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

SlimFix Solar maakt dak waterdicht

Gerelateerde onderwerpen :

SlimFix Solar maakt dak waterdicht

IsoBouw introduceert met SlimFix Solar het eerste dakelement dat volledig is afgestemd op de hoge eisen die gesteld worden aan de toepassing van zonnepanelen bij een indak-systeem.

Met SlimFix Solar kan snel en eenvoudig een waterkerende onderconstructie gemaakt worden voor de latere plaatsing van de zonnepanelen als een indak-systeem. In de tussentijd is het dak met SlimFix Solar waterdicht.

“SlimFix Solar is een waterkerend zonnepaneel-platform waarop direct alle gangbare bevestigingssystemen en zonnepanelen kunnen worden bevestigd. Dankzij de gepatenteerde waterkerende laag is de dakconstructie volkomen waterdicht, maar toch dampopen. De speciale profilering zorgt voor een gegarandeerde ventilatie van de onderconstructie en een optimale ventilatie en koeling van de zonnepanelen. Dit verlengt de levensduur van de dakconstructie en verhoogt het rendement van de zonnepanelen. Alle gangbare solar-montagesystemen zijn met het SlimFix Solar-systeem combineerbaar. De solar-installateur kan ieder aluminium montagesysteem toepassen zonder iets aan de waterdichtheid te hoeven wijzigen. In feite installeert hij een opdak-systeem, maar dan zonder de gebruikelijke dakhaken”, vertelt salesmanager Jo Prumpeler van IsoBouw. Het solar dakelement is leverbaar in Rc 6.0 en 7.0.

Gevelisolatie

IsoBouw heeft ook de toepassingsmogelijkheden van het SlimFort-gevelisolatiesysteem uitgebreid. Er zijn nu nog meer opties in toepasbare gevelbekleding. “Tot voor kort kon SlimFort alleen in combinatie met een gesloten gevelbekleding worden uitgevoerd. Door een unieke opbouw komen we nu ook tegemoet aan de zo populaire open houten gevelbekleding. De isolatieopbouw is identiek, alleen wordt tussen het houten regelwerk een dunne beplating geplaatst in de vorm van een Cembrit-bouwplaat en dat in een donkergrijze kleur. De beplating is damp­open en de complete opbouw is uv- en vochtbestendig”, verklaart Prumpeler.

Een tweede uitbreiding is de toepassing van gevelbekleding met hogere gewichten. “Het systeem werd uitvoerig getest om te kijken hoeveel regelwerk en bevestiging er bij welke gewichten nodig is. Terwijl voorheen bij gewichten boven 30 kg/m² vaak een rasterafstand van 30 cm werd geadviseerd, zijn nu ook hogere gewichten toepasbaar op een raster van 60 cm. Dit betekent minder bevestigers, minder boren en minder houten regelwerk. Het gevolg is dat de kosten bij hoge gewichten van de gevelbekleding nog verder worden verlaagd”, benadrukt Prumpeler.

SlimFort is een isolatiesysteem uit hoogwaardige en duurzame airpop-isolatie. “De geïntegreerde metalen beugels vormen géén verbinding met de achterconstructie, zodat een doorlopende isolatielaag wordt gerealiseerd. Het voorkomt niet alleen koudebruggen, maar maakt de totale gevelopbouw ook een stuk dunner. SlimFort werd enkele jaren geleden geïntroduceerd en wordt inmiddels veelvuldig toegepast bij woning- en utiliteitsbouw voor zowel nieuwbouw als renovatie. Het SlimFort-gevelisolatiesysteem kan tot 50% sneller worden gemonteerd”, aldus Prumpeler.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Dakrenovatie Museum Kunst & Geschiedenis in Jubelpark afgerond

Dakrenovatie Museum Kunst & Geschiedenis in Jubelpark afgerond

De Regie der Gebouwen zal eind juni de renovatie en restauratie afronden van de daken van het Museum Kunst & Geschiedenis in het Brusselse Jubelpark. Het ging om een totale dakoppervlakte van liefst 18.485 m². Begin dit jaar werd ook de[…]

Dakrestauratie Sint-Libertuskerk in Mechelen-Nekkerspoel

Dakrestauratie Sint-Libertuskerk in Mechelen-Nekkerspoel

Houten modulaire paviljoenen voor sociale huisvesting in Brussel

Houten modulaire paviljoenen voor sociale huisvesting in Brussel

Vorsselmans als eerste gevelbouwer op derde trede van de Veiligheidsladder

Vorsselmans als eerste gevelbouwer op derde trede van de Veiligheidsladder

Meer artikels