Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Slim stopcontact

Slim stopcontact

Nooit eerder werden stopcontacten zoveel gebruikt als tegenwoordig. Er is altijd wel een apparaatje dat dringend moet worden opgeladen. Het laden van een toestel door een oplader in het stopcontact te steken, is nog altijd de populairste manier. Het nadeel is dat er maar één oplader in het stopcontact past en dat dus aan zowat elk stopcontact altijd wel een telefoon, laptop of tablet hangt. Je kan natuurlijk gebruik maken van multistekkers, maar er komen steeds meer elegante oplossingen op de markt.

Het Japanse bedrijf MetaPhys ontwikkelde de Node Power Outlet, een wat futuristisch uitziend stopcontact (foto) dat bovendien beschikt over een ingebouwde ledverlichting.

Het stopcontact heeft niet langer de gebruikelijke gaatjes om de oplader in te steken, maar maakt gebruik van een dubbele ring. Het grootste voordeel is dat er meer stekkers tegelijk in kunnen. Het maakt bovendien niet uit hoe de stekker precies in de ronde ring wordt geplaatst, je hoeft niet te zoeken naar de juiste positie.

Een andere manier om elektrische apparaten op te laden, is de FlexCharger die vijf apparaten tegelijk aan kan en die bovendien tegelijk fungeert als een wifi-repeater die het draadloze signaal in de woning versterkt. Dat is handig omdat de Flexcharger op die manier je telefoon of tablet ook draadloos kan opladen. - EC

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vier strategische projecten voor minder verharding

Vier strategische projecten voor minder verharding

Vlaanderen investeert 1,2 miljoen euro in vier strategische projecten die moeten leiden tot minder verharding, klimaatbestendige steden en een beter toegankelijke natuur in de provincies Vlaams-Brabant en Antwerpen. Voor deze oproep werden zeven[…]

18/08/2022 |
Proeftuin voor sociaal en betaalbaar wonen

Proeftuin voor sociaal en betaalbaar wonen

76 nieuwe appartementen in Aarschot

76 nieuwe appartementen in Aarschot

IoT-oplossing voor efficiëntiewinst van opleggersvloten

IoT-oplossing voor efficiëntiewinst van opleggersvloten