Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Slim renoveren met nieuwe app

Gerelateerde onderwerpen :

,
Slim renoveren met nieuwe app

Met je laptop op schoot of door een virtual reality-bril een rondgang maken door je huis zoals het eruit zal zien na een geplande renovatie: vanaf nu is dat mogelijk met ‘MyDaylight’, een nieuwe app die werd ontwikkeld door Velux en die het effect van daglicht in woningen visualiseert. Met de app kunnen huiseigenaars zelf alle mogelijke parameters van hun (toekomstige) woning instellen. Vervolgens is binnen tien minuten via een digitale simulatie in 360˚ of in virtual reality te zien hoe het ontwerp uitpakt voor de hoeveelheid daglicht in huis.

Velux ontwikkelde de app als hulpmiddel voor het groeiende aantal eigenaars dat met een renovatie of verbouwing meer ruimte willen creëren en/of de waarde van hun huis willen verhogen. Zij zoeken daarbij steeds vaker naar online ondersteuning en inspiratie. Europeanen besteedden in 2016 liefst 377 miljard € aan renovatieprojecten. MyDaylight geeft hen de mogelijkheid om hun ontwerp daarvoor geheel naar eigen smaak te maken.

Vele mensen die hun huis willen veranderen, hebben moeite om hun idee om te zetten in een concreet ontwerp. De app brengt hen een stap dichter bij het huis dat ze voor ogen hebben. De visualisaties maken hun idee haast tastbaar. De toepassing overbrugt als het ware de kloof tussen voorstellingsvermogen en de eigenlijke renovatie. Gebruikers kunnen vrij experimenteren met hun ideeën. Parameters zoals de afmetingen van vloeren, de plafondhoogte, de helling van het dak, de precieze plek van ramen en de inrichting van kamers zijn stuk voor stuk instelbaar.

De MyDaylight app is gratis beschikbaar in de App Store en Google Play Store.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Wyckaert verhuist naar keramiekkantoor

Wyckaert verhuist naar keramiekkantoor

Bouwbedrijf Wyckaert verhuist naar een nieuw kantoorgebouw aan de Ottergemsesteenweg in Gent, op hetzelfde terrein als de huidige vestiging. Het vier verdiepingen tellende gebouw werd bekleed met keramiek. Volgens Serge De Cuyper, voorzitter van[…]

Nieuw platform maakt drones beschikbaar voor zakelijke toepassingen

Nieuw platform maakt drones beschikbaar voor zakelijke toepassingen

Nieuwe investeerders voor kunstgrasproducent Feelds

Nieuwe investeerders voor kunstgrasproducent Feelds

Sint-Niklaas bekroont renovatiebedrijf Tifre

Sint-Niklaas bekroont renovatiebedrijf Tifre

Meer artikels