Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

'Slim in de stad'-subsidie voor centrumsteden

Gerelateerde onderwerpen :

,
'Slim in de stad'-subsidie voor centrumsteden

© ©zapp2photo - stock.adobe.com

Naast de projectoproep 'City of Things' die het Agentschap Innoveren en Ondernemen recent lanceerde voor smart city-projecten van lokale besturen is er nog een mogelijkheid voor projectsubsidiëring, weliswaar enkel voor centrumsteden. De projectoproep 'Slim in de stad' beloont steden met een innovatief en experimenteel concept.

Het moet gaan om projecten die inspelen op specifieke stedelijke uitdagingen, waar gebruik gemaakt wordt van technologische innovatie en/of (open) data, en waarbij een samenwerking is met andere steden en gemeenten, bedrijven en/of onderzoeksinstellingen.

Dit jaar is een subsidiebedrag van 435.000 € beschikbaar. De subsidie bedraagt minimum 145.000 € per project. Een cofinanciering van 30% is vereist. De realisatie van goedgekeurde projecten moet binnen een periode van drie jaar gebeuren.

Elke centrumstad kan maximaal één concept indienen. Enkel bij samenwerking met andere steden of gemeenten is de indiening van een extra projectconcept mogelijk.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Sustalab helpt CEO's innoveren

Sustalab helpt CEO's innoveren

Duurzame strategieën uitdenken voor de toekomst is een uitdaging voor vele bedrijven. Voortaan kunnen CEO’s hiervoor de hulp inschakelen van Sustalab, een start-upinitiatief met laatstejaarsstudenten Toegepaste Economische[…]

16/11/2019 | OndernemingenVakopleiding
Nieuwe Vlaamse Bouwmeester gezocht!

Nieuwe Vlaamse Bouwmeester gezocht!

AWV zet BIM op de kaart

AWV zet BIM op de kaart

1 miljoen ondernemingen in België

1 miljoen ondernemingen in België

Meer artikels