Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Slanke oplossing voor optimale isolatie

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Slanke oplossing voor optimale isolatie

Een goed isolatiesysteem zorgt het hele jaar door voor een aangename temperatuur in de woning. Voortaan kan men ook in woningen met beperkte ruimte voor isolatie aan de buitenkant genieten van een goed geïsoleerd huis. Dankzij het nieuwe Etics StoTherm Resol-systeem zijn er geen dikke isolatieplaten meer nodig om de woning optimaal te isoleren.

Het Resol-isolatiesysteem is gemaakt uit thermische platen van fenolhars met een isolatiedikte van 20 tot maximum 200 mm. Zo kan de opbouw tot 34% dunner gemaakt worden dan met eps-isolatie, en dit met dezelfde isolerende waarde. De isolatiewaarde van StoTherm Resol ligt hoger, dus is er minder dikte nodig om de woning te isoleren.

Bij de renovatie van een woning is de muuropbouw heel wat dunner. Bij nieuwbouwprojecten kan tot 6% meer woonoppervlakte gecreëerd worden door een dunnere wandopbouw en muur en kan de buitenlijn van de woning gerespecteerd worden.

Dat is goed nieuws voor wie weinig oppervlakte heeft tussen de gevel en de grens met de openbare weg en het huis toch energiezuinig wil maken. Door de hoge isolatiewaarde van StoTherm Resol is ook de passiefhuisstandaard een stuk eenvoudiger te bereiken.
Het Resol-isolatiesysteem kan toegepast worden op metselwerken zoals kalkzandsteen, snelbouwsteen, baksteen, cellenbeton en beton. Het leent zich uitstekend voor een afwerking met kunsthars- en siliconenharsgebonden sierpleisters, met intelligente gevelverven of de lichte Sto-Ecoshapes, voor een complete en duurzame geveloplossing.

Een gevelisolatiesysteem zorgt niet enkel voor een aangename temperatuur het hele jaar door, maar ook voor een lagere energiefactuur. Sto ontwikkelde een online tool die aan de hand van een checklist helpt berekenen hoeveel bespaard kan worden. In welke regio staat het te isoleren huis, wat is het bouwjaar, wat is de oppervlakte van de gevel en hoe moet de gevel geïsolereerd worden? Moet je kiezen voor een isolatie volgens de minimumvereisten in de regio, volgens de standaard voor een lage-energiewoning of zelfs nog energiezuiniger? Een antwoord op deze vragen volstaat om onmiddellijk een winstberekening te krijgen via mijngevelisoleren.be.

Sto biedt niet enkel een oplossing met dunne isolatieplaten, maar beschikt ook over een uitgebreid gamma om elk type gebouw of woning in een hoogisolerend jasje te steken. Zo is  StoTherm Classic tien keer meer bestand tegen scheuren en stoten dan een klassiek mineraal systeem dankzij de cementvrije systeemcomponenten. Het kan gebruikt worden voor de meest diverse toepassingen met een oneindige keuze aan afwerkingsmogelijkheden.

Voor wie houdt van verschillende combinaties om het huis af te werken is StoTherm Vario de oplossing. Het gevelisolatiesysteem kan met een mineraal-, silicaat-, kunsthars- of siliconenharsgebonden sierpleister afgewerkt worden. Maar ook de combinatie met gevelverven, keramische tegels, glasmozaïek en keramische steenstrippen is mogelijk.

Voor huizen in houtbouw of massieve houtconstructies is er de StoTherm Wood, een milieuvriendelijk isolatiesysteem gemaakt van hernieuwbare houtvezelplaten. StoTherm Mineral is een thermisch isolatiesysteem met platen in minerale wol dat voldoet aan de strengste eisen op het vlak van brandveiligheid. Dit systeem is daardoor uiterst geschikt voor hoogbouw.

Sto nv ontwikkelt en produceert al meer dan 60 jaar producten voor de wereldwijde bouwsector. In het productengamma vindt men naast gevelisolatiesystemen ook gevelverven, interieurverven, sierpleisters, vloercoatings en betonherstellingsystemen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Tekort aan grondstoffen laat zich steeds feller voelen

Tekort aan grondstoffen laat zich steeds feller voelen

Driekwart van de bouwbedrijven ervaart een tekort aan grondstoffen, meer dan acht op de tien firma’s stellen vertragingen vast bij leveringen en bijna iedereen kampt met de toenemende prijsstijgingen. Dat blijkt uit de jaarlijkse[…]

04/08/2022 | Ondernemingen
Baksteenproducenten blikken terug op geslaagd jaar

Baksteenproducenten blikken terug op geslaagd jaar

Engels Group verhuist naar distributiecentrum in Malle

Engels Group verhuist naar distributiecentrum in Malle

Vandersanden lanceert digitale afhaal- en leveringsmodule

Vandersanden lanceert digitale afhaal- en leveringsmodule

Meer artikels