Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Slagmoersleutels voor explosieve omgevingen

Slagmoersleutels voor explosieve omgevingen

De nieuwe CP67x8EX-slagmoersleutels van Chicago Pneumatic zijn bedoeld voor vakmannen die in een explosieve omgeving aan de slag moeten. De composiet slagmoersleutels uit deze serie bepalen volgens de fabrikant de norm inzake prestaties en bestendigheid in de meest veeleisende industriële omgevingen, zoals offshore, olie- en gaswinning, mijnbouw, metaalbewerking en zware onderhoudswerken.

De serie bestaat uit de modellen ½' CP6748, ¾' CP6768 en 1' CP6778. Met een werkkoppel van 400 tot 1.300 Nm en een maximaal koppel van 1.800 Nm biedt de CP67x8-serie naar eigen zeggen de hoogst beschikbare koppels in deze gereedschapscategorie en onderscheidt ze zich zo van soortgelijke werktuigen op de markt.

Zowel interne componenten als het externe design zijn robuust en geschikt voor hoge belasting en intensief gebruik. Dankzij hoogwaardige motoronderdelen uit staal en dubbel hamerslagwerk in oliebad met stalen behuizing zijn de slagmoersleutels bestand tegen vallen en schokken en is het ook betrouwbaar werken in ruwe omgevingen. De IP6-bescherming tegen stof en de ATEX-certificering dragen bij tot de hoge bestendigheid van de werktuigen en zorgen ervoor dat ze ook in explosieve omgevingen gebruikt kunnen worden.

De nieuwe CP67x8 zijn ATEX-gecertificeerd, conform de Europese richtlijnen p4/9/EC en 99/92/EC, voor maximale veiligheid in explosieve sectoren. Deze industriële pneumatische slagmoersleutels bieden de beste prestaties, kwaliteit en ergonomie in hun klasse. Met de toegevoegde ¾'- en 1'-aandrijving is de serie CP67x8EX het ideale assortiment voor industriële toepassing in ATEX-omgevingen.

Het ATEX-certificaat I M2/II 2 GD C IIB 85°C X garandeert o.m. een hoge bescherming in mijnen, in de buurt van gassen en bij ontvlambaar stof bij een minimumtemperatuur vanaf 85° C. De CP6748-serie werd ontwikkeld voor gebruik in de zwaarste omstandigheden. De serie dankt haar lange levensduur en grote robuustheid aan de behuizing in staal, de rubberen beveiligingselementen, het door zijn oliebad perfect gesmeerde dubbele hamerslagwerk en de motoronderdelen in staal.

Ergonomie en veiligheid zijn essentiële kenmerken van de productontwikkeling bij Chicago Pneumatic. De CP67x8EX-serie onderscheidt zich door makkelijke bediening met één hand, de krachtdopbeveiliging met borgring voor een snelle wissel van de krachtdop, de uitgebalanceerde greep en de fijngevoelige trekker. Voor makkelijke en ergonomische handling is de serie uitgerust met een ophanghaak.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuw schoolgebouw met aandacht voor akoestisch comfort

Nieuw schoolgebouw met aandacht voor akoestisch comfort

Meer dan een jaar nu al betrekken de zowat 300 leerlingen, leraars en directie de nieuwe gebouwen van de Stedelijke Basisschool Zuid in Stasegem. Het stadbestuur koos bewust voor een BEN-school, maar wilde omwille van het pedagogische concept[…]

27/02/2021 | ScholenAkoestiek
Vande Moortel plaatst zonnepanelen

Vande Moortel plaatst zonnepanelen

Nieuwe Cat 340 UHD-graafmachine sloopt tot acht verdiepingen

Nieuwe Cat 340 UHD-graafmachine sloopt tot acht verdiepingen

'Uitdagingen in de bouwsector eisen vele extra handen'

'Uitdagingen in de bouwsector eisen vele extra handen'