Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Skyline Europe bouwt woonproject Beukenhof in Oostduinkerke

Gerelateerde onderwerpen :

Skyline Europe bouwt woonproject Beukenhof in Oostduinkerke

Projectontwikkelaar Skyline Europe en Vulpia Vlaanderen, een toonaangevende service-organisatie in de zorgsector, realiseren samen het woonproject Beukenhof in de Aloïs Boudrystraat 10 in het centrum van Oostduinkerke. In het najaar van dit jaar vangen de voorbereidende werken aan en in augustus 2018 voorziet men de oplevering van het project.

Beukenhof wordt volgens de ontwikkelaar een prachtig resort met 99 moderne assistentiewoningen in een idyllisch, groen kader. Het woonproject moet niet onderdoen voor een vijfsterrenhotel met o.a. een professionele dienstverlening de klok rond, een verfijnde keuken en een binnenzwembad met uitgebreide wellness. Uiteraard zijn ook alle specifieke faciliteiten voor senioren aanwezig. Beukenhof zal uitgebaat worden door Vulpia Vlaanderen, de opdrachtgever van dit woonproject.

Vier verdiepingen

Beukenhof bestaat uit 99 assistentiewoningen, verspreid over vier verdiepingen. Er zijn woningen met één of twee slaapkamers. Die zijn allemaal voorzien van een grote rolstoeltoegankelijke badkamer. Beukenhof biedt voor elk wat wils: doorzonwoningen met terrassen aan voor- en achterzijde, luxueuze penthouses met prachtige dakterrassen, maar ook parkappartementen met mooie, privatieve tuinen. De assistentiewoningen zijn zo ontworpen dat ze maximaal uitkijken op het omliggende groen. Een leuk detail: er zijn ook enkele assistentiewoningen volgens een nieuwe woningtypologie met een private wintertuin.

'Deze woningen hebben afgesloten terrassen of wintertuinen die de leefruimte aanzienlijk vergroten. In tegenstelling tot open terrassen kunnen deze semi-buitenruimtes het hele jaar door benut worden en werken ze kostenbesparend omdat ze in de winter als extra buffer voor de koude fungeren en in de zomer voor de hitte', stelt Bram Machtelinckx, projectverantwoordelijke van Beukenhof.

Het gebouw wordt omgeven door een parktuin die gekleurd wordt door bloemen en helmgras. Doorheen het park met oude beuken meandert een wandelpad dat uitmondt in een pittoresk vissershuisje dat dienst doet als ontmoetingsplek voor vrienden en familie.

Op de halfverzonken verdieping bevindt zich de wellness met zwembad, sauna, hamam en een fitness die zicht heeft op een lager gelegen deel van de tuin.

Faciliteiten

De exploitant van Beukenhof verzorgt voor elke bewoner diverse faciliteiten, zoals een poetshulp, strijkdienst, boodschappenservice en/of klusjesdienst. De bewoners kunnen zowel 's morgens, 's middags als 's avonds in het stijlvolle restaurant met groot zonneterras terecht voor een geraffineerde maaltijd.

Behalve in het verwarmde binnenzwembad, de sauna en het stoombad, kan iedereen terecht in de verschillende sport- en kinesitherapieruimtes voor lichaamsverzorging zoals manicure, pedicure, haarverzorging en massages. Ook staat een woon- en zorgassistent dag en nacht klaar voor hen. Ze krijgen de zorg en hulp die ze zelf aangeven nodig te hebben terwijl ze geheel zelfstandig wonen.

Her en der in het gebouw kunnen de residenten gezellig samenkomen in verschillende zithoeken. Voor mensen die minder goed te been zijn, is er een aangepaste infrastructuur voorzien met brede gangen en liften, zodat het volledige gebouw rolstoeltoegankelijk is.

Moderne architectuur

Alle appartementen zijn van alle comfort voorzien, en zijn degelijk afgewerkt met duurzame materialen. De woningen zijn zo ontworpen dat het ruimtegevoel gemaximaliseerd wordt. Dankzij de ingenieuze schuifdeuren kunnen de slaap- en woonkamer in geen tijd omgetoverd worden tot één grote ruimte. De terrassen versterken dit ruimtegevoel en bieden mooie zichten op het omringende groen.

'Door het plooien van het buitenschrijnwerk creëren we een richting die steeds maximaal naar de open groene zones en bezonning gericht wordt. Waar de unit in een binnenhoek van het gebouw ligt, wordt deze gedraaid om ook hier meer in de richting van de groenzones te kijken, weg van de binnenhoek. Het plooien van de gevel zorgt voor een verdieping van de terrassen die hierdoor een meer privatief karakter krijgen', vertelt architecte Marie-José Van Hee.

Beukenhof krijgt groendaken en een warmtepomp die aangesloten wordt op de vloerverwarming. Daardoor zijn alle appartementen energiezuinig en hebben ze een laag E-peil.

Vanaf 289.000 ' kan men een woning in Beukenhof kopen. Indien men als bewoner of investeerder bijkomende wensen heeft, kunnen deze volledig op maat van de eigenaar verzorgd worden.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Provincie steunt woningrenovaties in gemeenten

Provincie steunt woningrenovaties in gemeenten

De provincie Vlaams-Brabant maakt sinds enkele jaren werk van renovatieleningen die door de aanvragers pas terugbetaald moeten worden als de woning van eigenaar verandert of verhuurd wordt. Provinciale renovatiebegeleiders ontzorgen de[…]

06/12/2022 | Renovatie
Zestig nieuwe woningen in Gent

Zestig nieuwe woningen in Gent

Dematra bouwt grootste volautomatisch shuttlemagazijn ter wereld

Dematra bouwt grootste volautomatisch shuttlemagazijn ter wereld

Architect Daniel Libeskind hertekent Antwerpse skyline

Architect Daniel Libeskind hertekent Antwerpse skyline

Meer artikels