Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Publireportage

Simpele aanpassingen aan je woning in België voer je zelf door

Gerelateerde onderwerpen :

,
Simpele aanpassingen aan je woning in België voer je zelf door

 

Een renovatie van je woning hoeft niet ingewikkeld te zijn! Met relatief kleine aanpassingen geef je de ruimtes binnen je woning een hele nieuwe look. Denk bijvoorbeeld aan het opnieuw behangen van een muur, of het verven hiervan. Ook het plaatsen van een rechte tussenwand hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn, wanneer je enige ervaring hebt met klussen. Voorzie de wand met nieuwe verf of de tussenwand direct van een schilderij; je zelfgemaakte diamond painting. De laatste jaren is diamond painting in België een van de populairste hobby’s! Het schilderij wat je hierbij ontwerpt staat goed op een wand in de woon- of slaapkamer.
Tip: voor het uitvoeren van klussen in huis vind je online talloze video’s en handige stappenplannen. Het helpt je de klus op de juiste wijze uit te voeren!

Diamond painting geeft ruimtes een nieuwe uitstraling 

Niet alleen is diamond painting een hele leuke activiteit, het voegt ook iets toe aan je woning! Je kunt het canvas aan de wand hangen als een los kunstwerk, maar je kunt ook verschillende schilderijen met elkaar combineren. Nog creatiever is de mix van een geschilderd schilderij en bijvoorbeeld een diamond painting. Leuk voor in de woonkamer, op een lange kale wand. Of wat te denken van het gebruik van een diamond paint in het trapgat? Vaak is het best lastig om het trapgat enigszins aan te kleden. In het pakket wat je online bestelt zitten alle accessoires voor diamond painting. Zo kun je direct van start gaan met het creëren van je eigen canvas. Heb jij al eens gedacht aan diamond painting om je ruimtes thuis op te fleuren? 

Nieuwe laag verf of behang aanbrengen op de wand 

Voordat je de diamond paint ophangt kun je de wand verven of opnieuw behangen. Soms kiest men voor het aanbrengen van een nieuwe laag behang over het oude behang. Slimmer is het echter om fris te beginnen, door de oude laag behang eerst te verwijderen van de wand. Met een behangafstomer is dit relatief eenvoudig. Je kunt zo’n behangafstomer bij de bouwmarkt huren, zodat je deze niet zelf hoeft te kopen. Zonder behangafstomer is het relatief lastig en vooral tijdrovend om het behang van de wand te halen. Bij het verven van een wand kun je ervoor kiezen om een oude kleur eerst weg te werken met een goedkope laag witte grondverf. Vervolgens breng je de gewenste kleur aan. 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Optimale waarde uit je zonnepanelen halen

Publireportage

Optimale waarde uit je zonnepanelen halen

Heb jij thuis zonnepanelen op het dak laten plaatsen? Dan wil je waarschijnlijk maximaal profiteren van je zonnepanelen. Maar hoe doe je dat precies? Wil je weten hoe je de optimale waarde uit je zonnepanelen kunt halen? Lees dan verder. Een[…]

De onmisbare periodieke check-up van uw verzekeringen

Publireportage

De onmisbare periodieke check-up van uw verzekeringen

Geef je woonkamer een upgrade

Publireportage

Geef je woonkamer een upgrade

Dialoog over asset management en uitdagingen in de bouwwereld

Publireportage

Dialoog over asset management en uitdagingen in de bouwwereld

Meer artikels