Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Sigma: overheid moet versneld werken aan aanbestedingen

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Sigma: overheid moet versneld werken aan aanbestedingen

Mobiliteitsfederatie Traxio en Sigma, de federatie van invoerders van bouwmachines en goederenbehandelingsmachines, roepen aannemers op om de handen letterlijk uit de mouwen te steken en de overheid om versneld door te werken aan dossiers van openbare aanbestedingen. “In coronatijden is het essentieel dat de economische activiteit maximaal behouden blijft. Heel wat activiteiten kunnen nog perfect in alle veiligheid plaatsvinden”, menen de federaties.

“Op de meeste bouwwerven is het perfect mogelijk om op een veilige manier en met respect voor social distancing te werken. Vele werven bevinden zich in de open lucht en mensen kunnen er op voldoende afstand van elkaar werken. Voor wegenwerken is dit bovendien een ideale periode met mooi weer en weinig verkeer”, klinkt het bij Traxio en Sigma.

Veilig werken

Toch liggen een aantal bouwwerven stil. Sigma begrijpt de initiële reactie van aannemers en werknemers om het werk stil te leggen maar wil er toch de nadruk op leggen dat veilig werken in vele gevallen perfect mogelijk is. “In de sector worden overigens mooie initiatieven genomen om de arbeidsveiligheid in coronatijden te garanderen, zoals persoonlijke beschermingsmiddelen, extra hygiënemaatregelen en het aanpassen van procedures en werkmiddelen. Dat bedrijven uit de sector daar actief mee bezig zijn, blijkt ook op de sociale media-kanalen van aannemers waar aangepaste gereedschappen worden getoond die toelaten om de social distancing te respecteren waar dit op het eerste zicht moeilijk leek.”

Aanbestedingen

“Ook de overheid kan – figuurlijk – de handen uit de mouwen steken door versneld werk te maken van de afhandeling van openbare aanbestedingen. Zo wordt vermeden dat Belgische aannemers en bouwgroepen na de coronacrisis een extra periode zonder opdrachten moeten overbruggen.”

“Op de meeste werven voor bouw, wegenwerken en overheidsprojecten is het perfect mogelijk om op een veilige manier en met respect voor social distancing te werken. Vandaar onze oproep om daar volop door te werken”, besluit Filip Rylant, woordvoerder van Traxio.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

'Vastgoedprijzen stijgen dit jaar met ruim 5%'

'Vastgoedprijzen stijgen dit jaar met ruim 5%'

Dit en volgend jaar blijven de vastgoedprijzen stijgen, maar trager dan vorig jaar. Huizen worden dit jaar wellicht ruim 5% duurder, tegen 8% vorig jaar. Dat voorspelt Steven Trypsteen, econoom bij ING België. De forse stijging van de[…]

Afwezigheden door omikron in één week tijd verdubbeld in de bouw

Afwezigheden door omikron in één week tijd verdubbeld in de bouw

Grootschalig bouwfysisch onderzoek luchtreiniging in klaslokalen

Grootschalig bouwfysisch onderzoek luchtreiniging in klaslokalen

Investeringssubsidie voor culturele bouwprojecten

Investeringssubsidie voor culturele bouwprojecten

Meer artikels