Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Sierbestrating uit cementvrij geopolymeerbeton

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Sierbestrating uit cementvrij geopolymeerbeton

(c) Stradus

Stradus brengt voorhet eerst sierbestrating op basis van cementvrij geopolymeerbeton op de Belgische markt. De nieuwe Cero-bestrating  brengt een lagere CO2-uitstoot mee en weet dit te combineren met hoogwaardige afwerkingsmogelijkheden voor de deklaag.

De unieke geopolymeerformule van Cero werd ontwikkeld door SQAPE en vervangt cement als bindmiddel. Zo ontstaat een stabiel en vormvast materiaal dat er hetzelfde uitziet als cementgebonden beton.

Tegen 2030 moet België de CO2-uitstoot verminderen met 35% (t.o.v. 2005). Hierbij spelen ook onze lokale openbare besturen een belangrijke rol. Cero biedt de mogelijkheid op lokaal niveau een steentje bij te dragen aan een duurzame toekomst. “Met Cero kies je als bestuur dus voor kwaliteitsvolle sierbestrating, tegen een lagere milieubelasting”, stelt Stradus.
 
Cero-bestrating maakt gebruik van cementvrij geopolymeerbeton en heeft bijgevolg een zeer lage CO2-uitstoot. Deze ligt tot 70% lager dan die van standaardbetonproducten en zelfs 35% lager dan die van producten op basis van duurzamere cementtypes. Dit zonder in te boeten aan kwaliteit en met de vertrouwde sierdeklagen.
 
Geopolymeerbeton vervangt cement als bindmiddel door geopolymeer. Geopolymeerbeton is niet nieuw, maar werd in België tot dusver nog niet toegepast voor bestratingsproducten. In navolging van CRH-zusterbedrijf Struyk Verwo Infra, dat Cero ontwikkelde en eerder reeds lanceerde op de Nederlandse markt, brengt Stradus nu dus voor het eerst bestrating op basis van geopolymeerbeton op de Belgische markt.
 
Cero past perfect in een circulaire economie en combineert heel wat voordelen: klanten hebben nog steeds een ruime keuze uit kwaliteitsvolle sierdeklagen en ze hoeven niet in te leveren op het esthetische aspect van uw ontwerp.
 
Toch kiezen ze tegelijk ook voor een lagere milieubelasting. De cementgebonden deklaag maakt dat de vertrouwde sierdeklaag onaangeroerd blijft. Het assortiment biedt keuze uit meer dan tachtig formaten en vijf afwerkingen.
 

 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Living Tomorrow bouwt innovatiecampus van 50 m hoog

Living Tomorrow bouwt innovatiecampus van 50 m hoog

Vlaams viceminister-president Hilde Crevits plaatste zopas in een exoskelet het eerste raam van de futuristische toren van de nieuwe innovatiecampus van Living Tomorrow in Vilvoorde. Die wordt met 15 verdiepingen bijna 50 m hoog en kost afgerond[…]

01/04/2021 | ProjectenIsolatie
Lithobeton levert 10.000ste elektriciteitscabine

Lithobeton levert 10.000ste elektriciteitscabine

Delmar neemt activiteiten architectonische beton over van SVK

Delmar neemt activiteiten architectonische beton over van SVK

Infrabel plaatst als eerste in Europa dwarsliggers in zwavelbeton

Infrabel plaatst als eerste in Europa dwarsliggers in zwavelbeton

Meer artikels