Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Shm Vlaamse Ardennen start groot renovatieproject

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Shm Vlaamse Ardennen start groot renovatieproject

(c) Shm Vlaamse Ardennen

Aannemers PIC bvba uit Laarne en Everaert Cooreman nv uit Berlare zijn zopas gestart met de renovatie van appartementsblokken in Eine (Oudenaarde) van shm Vlaamse Ardennen. Volt Architecten uit Gent tekende de plannen.

 

Behalve investeren in bijkomende woningen en appartementen wil de shm Vlaamse Ardennen ook investeren in de renovatie van het patrimonium. “In dit kader renoveren we de appartementsblokken in de Weversstraat. Ondanks de coronacrisis is het toch gelukt te starten met de eerste van in totaal vier woonblokken die gerenoveerd zullen worden. We willen er zo voor zorgen dat de appartementen voldoen aan de normen”, vertelt directeur Jeanique Van Den Heede van de shm.

Openbaar domein

In totaal gaat het om 92 appartementen uit de jaren ‘70 van vorige eeuw die zullen gerenoveerd worden. “Alle woningen wordt volledig gestript. We werken daarbij in fases van blok per blok. De vernieuwde appartementen zullen voorzien worden van een open keuken, wat een ruimer gevoel creëert. Er zal telkens één slaapkamer verdwijnen, waardoor er plaats vrijkomt voor een berging met mogelijkheid voor een droogkast of wasmachine. Dat was tot op vandaag niet mogelijk. Ook het openbaar domein rond de gebouwen zal volledig aangepakt worden, met veel groen in de omgeving. De huisvestingsmaatschappij krijgt Vlaamse subsidies om deze heraanleg mogelijk te maken. Door ondergrondse containers te voorzien, zal ook het afvalbeheer op de site aangepakt worden”, meldt voorzitter Stefaan Vercamer van shm Vlaamse Ardennen.
 
Na de renovatie zullen in de woonblokken in Eine twee appartementen zijn met drie slaapkamers, 22 appartementen met twee slaapkamers en 68 appartementen met één slaapkamer. De vermoedelijke einddatum is de zomer van 2023, met aansluitend het vernieuwen van de wegen en de groenzones. In 2024 zullen de bewoners in een volledige nieuwe omgeving wonen.

Keukens

De geraamde kostprijs voor het renovatieproject samen met de herinrichting van het openbaar domein ligt tussen de 8 en de 9 miljoen €. Het is daarmee het grootste lopende renovatieproject van deze shm. Wel zijn ze nog volop bezig met deelrenovaties in het patrimonium zoals het vernieuwen van schrijnwerk en het vernieuwen en isoleren van daken. Volgend jaar zal ook gestart worden met het vernieuwen van de keukens in afgerond 150 sociale woningen.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouw nieuw VRT-complex start in november

Bouw nieuw VRT-complex start in november

De werken aan het nieuwe gebouw voor de Vlaamse publieke omroep VRT beginnen in november. De stedenbouwkundige vergunning voor het nieuwe complex had de omroep al gekregen, maar het was nog even wachten op de milieuvergunning. Zopas werd ook[…]

30/09/2022 | Projectennieuwbouw
Nieuwe campus KU Leuven in Pachecogebouw aan Brusselse Kruidtuin

Nieuwe campus KU Leuven in Pachecogebouw aan Brusselse Kruidtuin

Nieuw datacenter voor Green Energy Park in Zellik

Nieuw datacenter voor Green Energy Park in Zellik

Toekomstplan voor universitaire campussen UGent

Toekomstplan voor universitaire campussen UGent

Meer artikels