Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Shm Vlaamse Ardennen bouwt in Nazareth en Oudenaarde

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Shm Vlaamse Ardennen bouwt in Nazareth en Oudenaarde

Sociale huisvestingsmaatschappij Vlaamse Ardennen mocht op 21 oktober de eerste steen leggen van twee projecten. In Nazareth komen 38 nieuwe sociale woningen en in Oudenaarde 19 nieuwe entiteiten.
In Nazareth komen de 38 nieuwbouwwoningen in de Kouterwijk waar de shm reeds eerder actief was. “Net als bij de eerste fase voorzien we een mix van huur- en koopwoningen. De 28 huurwoningen worden stapelwoningen met elk twee slaapkamers. Tien van deze huurwoningen zullen aangepast zijn voor bewoners met een beperking. Van de tien koopwoningen zijn er zes met elk vier slaapkamers en vier met elk drie slaapkamers”, somt voorzitter Stefaan Vercamer van Vlaamse Ardennen op.

Nazareth

“Onze nieuwe sociale woningen in Nazareth zijn afgestemd op het profiel van de mensen op de wachtlijsten. In Nazareth staan iets meer dan 400 personen en gezinnen op de wachtlijst voor een sociale woning en hier leeft vooral de vraag naar sociale woningen voor kleine gezinnen”, vult directeur Jeanique Van Den Heede van Vlaamse Ardennen aan. 
 
 
De plannen voor de 38 sociale woningen in Nazareth werden getekend door Demeestere Garmyn & Partners uit Ronse. Aannemer Damman uit Deerlijk is hoofdaannemer. De wegenwerken werden uitgevoerd dor Tavernier uit Sint-Lievens-Houtem. Het einde van de werkzaamheden is voorzien voor de zomer van 2021. Dit project heeft een prijskaartje van 5,5 miljoen €.  

Oudenaarde

Het tweede sociale bouwproject van shm Vlaamse Ardennen ligt aan natuurgebied ’t Spei in Oudenaarde. Het behoort nog tot deelgemeente Leupegem, maar ligt op een boogscheut van het stadscentrum van Oudenaarde. 
 
“Met dit inbreidingsproject herwaarderen we een verloederd gebied en geven we het een zinvolle bestemming”, stelt voorzitter Vercamer. Het project Diependale omvat zes huizen en dertien appartementen met elk twee slaapkamers. Het kostenplaatje bedraagt afgerond 3,5 miljoen €. 
 
Aannemer Damman voert de werken uit naar de plannen van architectenbureau Mas uit Oudenaarde. De wegenwerken worden in twee fasen uitgeoerd. De eerste fase was voor rekening van Vanden Buverie uit Desselgem. 
 
“Dit project is een tegemoetkoming aan de vraag naar sociale woningen voor alleenstaanden en kleine gezinnen. Ook in Oudenaarde bestaat daar veel vraag naar”, besluit directeur Van Den Heede. 

Wachtlijst

De shm uit Oudenaarde heeft voor zijn volledige werkingsgebied een wachtlijst van zowat 1.400 personen en gezinnen. Elke week melden zich 50 nieuwe kandidaten die voldoen aan de voorwaarden voor een sociale woning. 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

"Dankzij de veerkracht van het personeel kon Thomas & Piron als eerste fabrikant zijn activiteiten hervatten"

"Dankzij de veerkracht van het personeel kon Thomas & Piron als eerste fabrikant zijn activiteiten hervatten"

Bouwkroniek geeft elke week het woord aan een CEO of leidinggevende uit de brede Belgische bouwsector. Deze week komen de antwoorden op onze vijf vragen van François Piron, CEO van Thomas & Piron. Welke nieuwe technologie zal volgens[…]

De Gelukkige Haard wil Mimosawijk in Oostende renoveren

De Gelukkige Haard wil Mimosawijk in Oostende renoveren

3.000 noodwoningen voor slachtoffers van overstromingen

3.000 noodwoningen voor slachtoffers van overstromingen

Herontwikkeling voor Gentse Arsenaalsite

Herontwikkeling voor Gentse Arsenaalsite

Meer artikels