Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Shm Vlaamse Ardennen bouwt in de Pelikaanwijk

Gerelateerde onderwerpen :

,
Shm Vlaamse Ardennen bouwt in de Pelikaanwijk

Voorzitter Stefaan Vercamer en directeur Jeanique Van Den Heede van sociale huisvestingsmaatschappij Vlaamse Ardennen uit Oudenaarde hebben zopas, samen met voormalig schepen Xavier Roman, de symbolische eerste steen gelegd voor een vervangingsbouwproject van negen woningen de Pelikaanwijk in Kluisbergen.

De Pelikaanwijk omvat 62 sociale huurwoningen uit de jaren ‘70 en ’80 van vorige eeuw. Shm Vlaamse Ardennen investeerde de voorbije jaren heel wat in de wijk en legde daarbij de focus op energie en duurzaamheid. Behalve de vervangingsnieuwbouw waren er o.m. verschillende energierenovaties.

De shm heeft nog meer werk op de plank in Kluisbergen: op de site De Waele zijn 19 woningen gepland tegen 2020. Daarvoor wordt binnenkort de eerste steen gelegd. Op de site Rosalinde komen 27 huur- en 7 koopwoningen tegen 2021.

Renovaties

“Alle sociale huurwoningen in de Pelikaanwijk kregen nieuw schrijnwerk, een nieuw dak, dak- en spouwmuurisolatie, een ventilatiesysteem en nieuwe centrale verwarming. Investeringen die ervoor zorgen dat de energiefactuur van de huurder daalt en het wooncomfort stijgt. Het kostenplaatje van deze renovaties bedroeg ongeveer 1,8 miljoen €. Deze investeringen dragen ook bij tot het behalen van de milieudoelstellingen uit het Burgemeestersconvenant van de gemeente Kluisbergen”, stelt voorzitter Stefaan Vercamer van shm Vlaamse Ardennen.

Nieuwbouw

“Als sluitstuk van onze wijkaanpak werden eind vorig jaar acht woningen gesloopt. Die worden vervangen door negen nieuwe woningen met elk twee slaapkamers”, vult directeur Jeanique Van Den Heede. Architect Rudy De Zitter ontwierp de nieuwe woningen. De werken worden uitgevoerd door aannemer Sadones uit Brakel voor een som van 1.301.705,40 € zonder btw. De ingebruikname van de vervangingsbouw is voorzien voor begin 2020.

 
 

AANBESTEDINGEN
Alle aanbestedingen

Meest aanbevolen artikels

26 miljoen voor scholenbouw

26 miljoen voor scholenbouw

AGION, het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs, kende van januari tot en met februari 2019 bijna 26 miljoen € subsidies toe voor scholenbouwprojecten in het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij[…]

17/04/2019 | Scholen
Leuvens stadsbestuur omschrijft zich als ‘investeringscollege’

Leuvens stadsbestuur omschrijft zich als ‘investeringscollege’

Werkzaamheden rechtbank Turnhout bijna afgerond

Werkzaamheden rechtbank Turnhout bijna afgerond

Sergison Bates architects uit Londen ontwerpt Leuvense podiumkunstensite

Sergison Bates architects uit Londen ontwerpt Leuvense podiumkunstensite

Meer artikels