Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Shm Vlaamse Ardennen bouwt 35 sociale woningen in... Egypte

Shm Vlaamse Ardennen bouwt 35 sociale woningen in... Egypte

Directeur Jeanique Van Den Heede en voorzitter Stefaan Vercamer van shm Vlaamse Ardennen hebben op 16 december de eerste steen gelegd voor een nieuw sociaal woonproject aan de Winkelstraat en de Rekkemstraat op de site Egypte (Volkegem, deelgemeente van Oudenaarde). Het is het eerste project van deze shm dat zal gerealiseerd worden in Volkegem. 

Het ontwerp van het woonproject in Egypte/Volkegem werd gemaakt door DnA architecten ingenieurs uit Oudenaarde. De werken worden uitgevoerd door aannemer Damman uit Deerlijk voor het bedrag van 4.611.734,48 € (zonder btw). Als alles vlot verloopt, zullen de woningen in het najaar 2021 in gebruik genomen worden.

Volkegem

“We hebben reeds sociale woningen in het centrum en in zes deelgemeenten van Oudenaarde. Volkegem was daar nog niet bij. We zijn tevreden dat we ook daar een project kunnen starten, op die manier spreiden we ons aanbod. We zullen twaalf huurwoningen met drie, vier of vijf slaapkamers realiseren. Daarbij komen nog acht duo-woningen met twee slaapkamers en vijftien koopwoningen met drie en vier slaapkamers”, vertelt voorzitter Vercamer.

Fase 1

“Wat ook interessant is aan dit project is dat het ingebed wordt in een private ontwikkeling. Het wordt gerealiseerd in een private woonwijk, waardoor sociale huur, sociale koop en private koop gemengd worden. We hebben een masterplan voor de volledige site waarop we 96 woongelegenheden zullen realiseren. Dit is het begin van fase 1”, duidt directeur Jeanique Van Den Heede.

200 woningen

In Oudenaarde worden 633 woongelegenheden sociaal verhuurd. Dat is 4,49% van het woningenbestand in Oudenaarde. Het stadsbestuur wil het aantal sociale huurwoongelegenheden optrekken naar 6% of 822 wooneenheden. “We zullen dat objectief ook halen, want behalve dit project en de projecten Heurnestraat, Diependale en Saffrou heeft het stadsbestuur principieel beslist dat bij de ontwikkeling van Linkeroever een deel van het wonen ook sociaal zal moeten zijn. We zullen deze legislatuur dus ruimschoots meer dan 200 nieuwe sociale huurwoongelegenheden realiseren”, belooft Stefaan Vercamer.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Antwerpse Boerentoren krijgt herbestemming als culturele topper

Antwerpse Boerentoren krijgt herbestemming als culturele topper

De bank KBC heeft het consortium APB - Libreco - Monument Vandekerckhove - MRT aangesteld voor de integrale sanering, renovatie en herontwikkeling van de KBC-toren in Antwerpen, beter bekend als de Boerentoren. KBC heeft de toren verkocht aan[…]

Ethias en Weerts Group samen in logistiek vastgoed

Ethias en Weerts Group samen in logistiek vastgoed

Luxehotel en 100 woningen gepland op Panquinsite in Tervuren

Luxehotel en 100 woningen gepland op Panquinsite in Tervuren

ERA breidt uit naar Wallonië en Brussel

ERA breidt uit naar Wallonië en Brussel

Meer artikels