Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Shm Vlaamse Ardennen bouwt 35 sociale woningen in... Egypte

Shm Vlaamse Ardennen bouwt 35 sociale woningen in... Egypte

Directeur Jeanique Van Den Heede en voorzitter Stefaan Vercamer van shm Vlaamse Ardennen hebben op 16 december de eerste steen gelegd voor een nieuw sociaal woonproject aan de Winkelstraat en de Rekkemstraat op de site Egypte (Volkegem, deelgemeente van Oudenaarde). Het is het eerste project van deze shm dat zal gerealiseerd worden in Volkegem. 

Het ontwerp van het woonproject in Egypte/Volkegem werd gemaakt door DnA architecten ingenieurs uit Oudenaarde. De werken worden uitgevoerd door aannemer Damman uit Deerlijk voor het bedrag van 4.611.734,48 € (zonder btw). Als alles vlot verloopt, zullen de woningen in het najaar 2021 in gebruik genomen worden.

Volkegem

“We hebben reeds sociale woningen in het centrum en in zes deelgemeenten van Oudenaarde. Volkegem was daar nog niet bij. We zijn tevreden dat we ook daar een project kunnen starten, op die manier spreiden we ons aanbod. We zullen twaalf huurwoningen met drie, vier of vijf slaapkamers realiseren. Daarbij komen nog acht duo-woningen met twee slaapkamers en vijftien koopwoningen met drie en vier slaapkamers”, vertelt voorzitter Vercamer.

Fase 1

“Wat ook interessant is aan dit project is dat het ingebed wordt in een private ontwikkeling. Het wordt gerealiseerd in een private woonwijk, waardoor sociale huur, sociale koop en private koop gemengd worden. We hebben een masterplan voor de volledige site waarop we 96 woongelegenheden zullen realiseren. Dit is het begin van fase 1”, duidt directeur Jeanique Van Den Heede.

200 woningen

In Oudenaarde worden 633 woongelegenheden sociaal verhuurd. Dat is 4,49% van het woningenbestand in Oudenaarde. Het stadsbestuur wil het aantal sociale huurwoongelegenheden optrekken naar 6% of 822 wooneenheden. “We zullen dat objectief ook halen, want behalve dit project en de projecten Heurnestraat, Diependale en Saffrou heeft het stadsbestuur principieel beslist dat bij de ontwikkeling van Linkeroever een deel van het wonen ook sociaal zal moeten zijn. We zullen deze legislatuur dus ruimschoots meer dan 200 nieuwe sociale huurwoongelegenheden realiseren”, belooft Stefaan Vercamer.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Roeselare start stadsvernieuwingsproject Damman-Croes

Roeselare start stadsvernieuwingsproject Damman-Croes

Sinds het faillissement in 2015 en de bijhorende leegstand van de site Werkhuizen Damman-Croes op Krottegem (Roeselare) was het wachten op een nieuwe invulling met bijhorende toekomstplannen. “De voorbije jaren is in overleg met de[…]

Renovatieverplichting bij verkoop niet-residentiële gebouwen

Renovatieverplichting bij verkoop niet-residentiële gebouwen

Vraagtekens bij verplichting om laadpalen te plaatsen bij nieuwbouw

Vraagtekens bij verplichting om laadpalen te plaatsen bij nieuwbouw

Evolutie van de budgetten in de sociale huisvesting

Evolutie van de budgetten in de sociale huisvesting

Meer artikels