Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Sennebogen: bouwwerf van één dag

 Sennebogen: bouwwerf van één dag

Het 'MorgenWonen'-concept, een kit voor de bouw van passiefwoningen van de Nederlandse groep VolkerWessels, laat toe in één dag een huis in prefab elementen op te trekken. Voor één van die verwezenlijkingen werd gebruik gemaakt van de nieuwe Sennebogen 673 telescoopkraan op rupsen van het familiebedrijf Meijmat, dat gespecialiseerd is in kranenverhuur en montage van betonnen prefab elementen.

Door de stevigheid van het rupsonderstel van de Sennebogen 673 kan de operator de machine in alle veiligheid op weinig toegankelijke terreinen of in een schuine stand tot 4° positioneren. De mogelijkheid tot verplaatsing van de kraan met een last aan de haak vergemakkelijkt bovendien het transport van zware elementen op de site na het lossen ervan. De compacte afmetingen en het uitschuifbare chassis op rupsen vergemakkelijken dan weer de manoeuvreerbaarheid van de kraan op de bouwwerf. Teneinde de strakke timing van dit soort projecten te respecteren, zorgt het innoverende zelfmontagesysteem van de 673 voor een opbouw/afbouw in recordtijd. Met een transportbreedte van amper 3 m volstaat een aanhangwagen voor het vervoer ervan, terwijl het tegengewicht in zes eenvoudige stappen verwijderd kan worden.

De machine die in dit precieze geval ingezet werd, was uitgerust met een dieselmotor van 168 kW en een comfortabele, 20° kantelende Maxcab-cabine met schuifdeur. Een rondomzichtcamera en led-verlichtingssysteem maken de uitrusting compleet.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

WoninGent wil 2.150 nieuwe sociale woningen bouwen

WoninGent wil 2.150 nieuwe sociale woningen bouwen

De voorbije jaren kwam de sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent vaak negatief in het nieuws. Het patrimonium werd de voorbije decennia slecht onderhouden, de bewoners bleven in de kou staan. Daar komt volgens de Gentse afdeling van Groen[…]

VMM ontwikkelt Klimaatadaptatietool

VMM ontwikkelt Klimaatadaptatietool

Plannen voor eerste windturbineproject in Brussels Gewest

Plannen voor eerste windturbineproject in Brussels Gewest

Indexen - Referteprijzen

Indexen - Referteprijzen