Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Seminarie over duurzame toekomst voor de bouwsector

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Seminarie over duurzame toekomst voor de bouwsector

Wat is de impact van de Green Deal op de bouwondernemingen? Hoe kan een aannemer zijn machinepark verduurzamen en efficiënter beheren? Wat is de technologie van de toekomst? Het zijn dé kernvragen tijdens het seminarie ‘Innoveren in den Bouw XXL: Towards a sustainable future for the construction industry’ dat Aertssen Group en Smartyard op vrijdag 10 september organiseren in samenwerking met partner Suivo op Matexpo. Het wordt een niet te missen aangelegenheid om kennis aan te scherpen, inspiratie op te doen en te netwerken.
De bouw staat voor enorme uitdagingen. De productiviteitsgroei hinkt achterop, technologische vernieuwingen en efficiëntie dringen zich op. Het veranderende klimaat en de gevolgen van de Europese Green Deal houden eveneens grote veranderingen in. De ecologische voetafdruk van de bouw is immers niet te ontkennen. Stuk voor stuk uitdagingen dus die risico’s, maar ook opportuniteiten in zich dragen.
 
Twee sprekers geven tijdens dit seminarie hun visie op de duurzame toekomst van de bouwsector. Voormalig Europarlementslid Said El Khadraoui belicht als expert de European Green Deal en bespreekt o.m. de gevolgen van de Green Deal op de bouwsector en de impact die de bouw kan maken op het klimaat door in te zetten op CO2-arme technologieën. Peter Geldhof, CEO bij Suivo, praat op zijn beurt over het accumuleren en inzetten van data, om weloverwogen beslissingen te nemen en efficiënter, maar ook ecologischer en duurzamer aan de slag te gaan.
 
Waterstof
 
Het seminarie van Aertssen Group en Smartyard is veel meer dan enkel een theoretische uiteenzetting. Deelnemers volgen een live wereldprimeur van Luyckx en CMB.TECH die samen een eerste duurzame initiatief inzake waterstof in de internationale bouwsector onthullen. Na het seminarie is er tijd en ruimte voor een real-life demonstratie van deze technologie, alsook een uitgebreid netwerkmoment.
 
Praktisch
 
Dit seminarie wordt georganiseerd op vrijdag 10 september om 9 u in zaal XXL op de Matexpo-beurs in Kortrijk. Het seminarie wordt om 11 u afgesloten met de live wereldprimeur. Deelname is gratis.
Inschrijven kan via https://registration.gesevent.com/survey/2yqqkmwkazqe5?actioncode=SMY2110 met code SMY2110.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bas Eerdekens wint Young Technicians Cup

Bas Eerdekens wint Young Technicians Cup

Bas Eerdekens, derdejaarsstudent Elektromechanica aan Hogeschool PXL, heeft de Young Technicians Cup gewonnen. In die scholenwedstrijd van Matexpo 2021 in samenwerking met Educam nemen leerlingen en studenten van technologische studierichtingen[…]

13/12/2021 | Matexpostudenten
DAF Trucks heeft nieuwe generatie klaar

DAF Trucks heeft nieuwe generatie klaar

Husqvarna Construct heeft nieuw accu-assortiment

Husqvarna Construct heeft nieuw accu-assortiment

Recordaantal bezoekers voor Matexpo

Recordaantal bezoekers voor Matexpo

Meer artikels