Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Selectie Belgische Prijs voor Architectuur 2015 bekend

Gerelateerde onderwerpen :

Na een eerste selectieronde dingen nog 94 projecten mee naar de prestigieuze Belgische Prijs voor Architectuur. De winnaar wordt in december bekend gemaakt. Het gaat om een tweejaarlijks initiatief van de Federatie van Architectenverenigingen van België (FAB) om recente architectuurrealisaties van hoge kwaliteit te promoten. De prijs bekroont gebouwen in België, ontworpen door Belgische of buitenlandse architecten, en buitenlandse realisaties van Belgische architecten. Deze verruiming tegenover vorige edities laat toe de Belgische architectuur beter te positioneren in de Europese context.

Op 8 juni werden de inschrijvingen voor de elfde editie van de Belgische Prijs voor Architectuur afgesloten. Er waren 375 inzendingen, verspreid over de vier categorieën. Ondanks de beperking van maximum twee projecten per categorie per ontwerper betekende dit een toename met meer dan 10% t.o.v. het luik architectuur van de vorige editie. De jury, bestaande uit Bernard Wittewrongel, Christophe Van Gerrewey, Erik Wieërs (Collectief Noord), Tine Van Herck (PTArchitecten), Vincent Pierret (Ledroit-Pierret-Polet) en François Xavier Martiat (Martiat-Durnez architectes) heeft 94 realisaties doorverwezen naar de eindjury. Alle geselecteerden kan je terugvinden op de wedstrijdwebsite www.fab-arch.be.

Deze jury zal op 7 oktober samen met de buitenlandse juryleden Lone Wiggers (C.F. Moller, Denemarken), Ricardo Bak Gordon (Portugal) en Stephen Bates (Sergison Bates Architects, Engeland), aangevuld met drie binnenlandse juryleden per categorie de genomineerden en de laureaat aanduiden. De categorielaureaat met de grootste voorbeeldfunctie zal de 'Belgische Prijs voor Architectuur 2015' ontvangen. De prijsuitreiking heeft half december plaats in het nieuwe Art & Design Atomium Museum (ADAM) op de Heizel in Brussel. Nadien wordt in Bozar met de resultaten van de wedstrijd een tentoonstelling gerealiseerd.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Demir past milieuregels aan om minder werfwater te verspillen

Demir past milieuregels aan om minder werfwater te verspillen

Bouwwerven veroorzaken nog te vaak onnodig een daling van het grondwaterpeil. Aannemers moeten vaak grondwater wegpompen om de werken te kunnen uitvoeren, maar lozen het weggepompte water nog te vaak rechtstreeks naar de riolering, hoewel er[…]

28/05/2021 | Zuhal Demir
Vlaanderen start sanering van Grote Laak

Vlaanderen start sanering van Grote Laak

Het stikstofarrest van de RvVb: het Vlaamse stikstofbeleid op losse schroeven?

Het stikstofarrest van de RvVb: het Vlaamse stikstofbeleid op losse schroeven?

Ingewikkelde sanering fosforfabriek in Vlissingen afgerond

Ingewikkelde sanering fosforfabriek in Vlissingen afgerond

Meer artikels